, ,

CAKE BIKES: UNA MARCA DE MOTOS ELÈCTRIQUES ‘MADE IN SWEEDEN’

Fa un temps que les motos elèctriques de la marca sueca Cake està disponible a Andorra per mitjà de Oxigen Motosport, el seu venedor autoritzat aquí al Principat. Donat que són motos molt especials hem decidit presentar-vos-les en aquest espai de novetat del mes d’abril.

I és que a més de Husqvarna i de Gas Gas, els d’Oxigen Motos comercialitzen aquesta particular marca d’origen suec, una marca molt destacada tant per la qualitat dels seus models, com per la seva singularitat.

Simples, modulars i molt lleugeres

Tots els models Cake destaquen per tres aspectes fonamentals: la simplicitat conceptual amb la que han estat dissenyats, la seva construcció modular i per la seva lleugeresa.
Aquests tres arguments faciliten poder gaudir d’una conducció divertida, segura i molt prestacional. Això és així gràcies, entre altres, a la qualitat i l’excel·lent rendiment dels motors elèctrics que incorporen.

Més de 100 km d’autonomia

Les bateries ofereixen autonomies de fins a tres hores i més de 100 km d’autonomia. La velocitat màxima que poden aconseguir se situa entre els 90 i els 100 km/h.

La gamma Cake no deixa ningú indiferent

Per poder maximitzar el rendiment i l’autonomia, es pot administrar el lliurament de potència entre tres nivells diferents. També es pot configurar el nivell adeqüat de retenció del sistema de recuperació d’energia. Tot això es fa des del panell d’instrumentació.

Un catàleg ple d’opcions

Com a vehicles elèctrics, les Cake impliquen grans avantatges quant al manteniment, atès que aquest és gairebé nul: pneumàtics, pastilles de fre i de tant en tant engreixar la cadena.

El catàleg de la marca sueca inclou tres sèries: les Kalk OR i Kalk INK de la sèrie «Freeride», disponibles tant amb versions de circuit com amb les homologades per circular normalment, les Kalk OR Race, Kalk INK Race de la sèrie «Race» de tipus competició i finalment la sèrie «Explore & Commute» amb el model Ösa, el model que abandera la marca i que ha rebut molts premis de disseny des que va sortir.
Més enllà del premis, l’Ösa és un model urbà dissenyat per poder satisfer un gruix de necessitats professionals quasi il·limitat. Presenta dos acabats, l’Ösa+ i Ösa Lite.

Tot seguit us fem cinc cèntims de cadascún d’ells.

SÈRIE FREERIDE: CAMP I CIUTAT

Els models Kalk de freeride han estat dissenyats per gaudir! Desenvolupats seguint els principis de les bicicletes de descens, aquests models es caracteritzen per oferir altes prestacions, un pes molt baix i una gran maniobrabilitat.

Tenen tres modes de conducció: «Excel», amb una autonomia d’una hora, «Excite» amb 2 hores i «Explore» amb unes 3 hores.

Aquesta gamma disposa de models matriculables per poder conduir-les legalment per zones urbanes.

Kalk OR

Gràcies a la seva relació pes/potència, aquesta és la versió de més prestacions. Pesa 69 kg, inclosos els 17 kg de la bateria de 2,6 kWh que incorpora. Compta amb un motor d’11 kW amb 280 Nm de par màxim. La seva velocitat màxima és de 90 km/h i la seva autonomia és de tres hores. Munta unes suspensions Öhlins.

Kalk&

És la versió matriculable que deriva de la Kalk OR. Per això, la Kalk& inclou un sistema d’il·luminació led, intermitents i tots els elements necessaris per poder-la homologar. Pesa 79 kg , 10 kg més que la Kalk OR. Munta un motor de 10 kW amb 280 Nm de par màxim. La seva autonomia arriba als 83 km. La bateria és la mateixa de 2,6 kWh. La velocitat màxima supera els 90 km/h.

Kalk INK

Aquest model compta amb el mateix sistema de propulsió que la Kalk OR però amb unes rodes més grosses. Prescindeix de les bieletes. Munta uns amortidors menys elaborats que el model OR. Pesa 77 kg i té un motor d’11 kW amb un par màxim de 280 Nm. La seva autonomia és de fins a 3 hores amb la mateixa bateria de 2,6 kWh dels altres acabats. La velocitat màxima és superior als 90 km/h.

Kalk INK&

L’opció matriculable de la Kalk INK. Pesa 6 kg més que la Kalk INK a causa dels elements necessaris que inclou per poder circular normalment: llums, intermitents, és a dir, pesa 83 kg. Incorpora un motor de 10 kW amb 252 Nm de par màxim. La seva autonomia és de fins a 83 km amb la bateria de 2,6 kWh, Aquest acabat és el que aconsegueix més velocitat, arribant als 100 km/h.

SÈRIE RACE: RENDIMENT EN PISTA

Aquesta sèrie ha estat desenvolupada per poder obtenir el màxim rendiment i diversió. Súper lleugera i molt potent, les Cake Race estan dissenyades únicament per rodar en circuits.

Kalk OR Race

És el model més alt de la col·lecció del catàleg suec. Munta unes suspensions Öhlins i pesa 75 kg en total. Disposa d’un motor d’11 kW amb 280 Nm de par màxim i la seva autonomia és de 3 hores. La bateria continua sent de 2,6 kWh.

Kalk INK Race

És la versió de carreres del model INK. El seu pes és de 78 kg (61 kg de la moto + 17 kg de la bateria). Munta el mateix motor d’11 kW amb 252 Nm de par màxim. La seva autonomia arriba a les 3 hores. Com totes, inclou una bateria de 2,6 kWh.

Imatge de la Kalk Or

Imatge de la Kalk& (matriculable)

Imatge de la Kalk Ink

Imatge de la Kalk Ink& (matriculable)

Imatge de la Kalk Or Race

Imatge de la Kalk Ink Race

CAKE ÖSA: PUR DISSENY

Després de l’èxit de la Kalk, els suecs van treure un segon model: la Cake Ösa, que és el model de la sèrie de Explore & Commute.

És tan particular i diferent que resulta súper atractiva i hipnòticament seductora!

Podem assegurar-vos que no s’assembla a res que hagueu vist fins ara! Pel seu disseny i per la seva concepció, l’Ösa ha rebut infinitat de premis arreu!

Aquest singular model ha estat dissenyat seguint dos principis molt clars: no deixar a ningú indiferent a nivell conceptual -aspecte que sens dubte han aconseguit- i ser una veritable plataforma de treball, polivalent i molt pràctica.

Al final d’aquesta descriptiva trobareu un reportatge de fotogràfies on veureu el munt d’utilitats que pot cobrir aquest model.

Construcció funcional

A partir d’un quadre construït al voltant d’una gran biga longitudinal que recorre tot el cos de la moto, la Cake Ösa permet que se la pugui configurar completament i de forma modular, adaptant-la ràpidament per a qualsevol necessitat que tinguem.

Aquesta biga principal fa tant la funció de columna central des de la qual parteixen tots els elements que necessitem a nivell de transport -el que inclou una gran gamma d’accessoris- com també de punt central des del què parteixen els components que conformen la moto: manillar seient, motor (bastidor), bateries…El més peculiar però, és que en aquesta biga central poden instal·lar-se un o més seients, també modulars, així com múltiples sistemes de carrega.
A més, sigui quina sigui l’opció que necessitem instal·lar, serà molt fàcil de posar i de treure.

Adaptable a qualsevol activitat

En la part baixa, el bastidor està preparat per subjectar cistelles, suports, enganxalls, així com una completa sèrie d’accessoris que variaran segons l’activitat de l’usuari i del que hagi de transportar.

També compta amb diverses preses de corrent per poder connectar eines o aparells que s’alimentaran de la bateria.

Gràcies a la seva estructura, la Cake Ösa és apta per fer-la servir tant en la ciutat com fora ella, inclosos camins sense asfaltar. Només serà qüestió d’equipar-la amb els pneumàtics adeqüats.

Ösa: dues opcions

D’una banda tenim l’Ösa+, que és la versió més alta de la gamma. Esta disponible tant amb una bateria de 2,6 kWh, com amb una de 1,5.
La seva autonomia màxima és d’unes 3 hores o d’uns 84 km. El motor que equipa és de 10 kW desenvolupa 151 Nm de par màxim. La velocitat màxima se situa en 90 km/h.

D’altra banda tenim l’Ösa Lite, el model que es pot matricular com a ciclomotor. La seva velocitat màxima està limitada a 45 km/h. Ofereix la mateixa versatilitat que l’Ösa+.
Porta un motor de 4 kW amb 42 Nm de par màxim. En aquest model l’autonomia supera els 90 quilòmetres.

I això és tot. Si voleu ampliar aquesta informació, dirigiu-vos a Oxigen Motosport . Els trobareu a la Av. Santa Coloma, 106 d’Andorra la Vella. Tel. +376 372 274

Galeria fotos Cake Ösa

Un model per a tots

Cake Ösa al detall

Imatge del model Ösa Lite

Imatge de l’ÖSA+

————————————

Per accedir a altres articles de novetats en motos podeu fer clic en aquest enllaç o bé accedir-hi des del menú superior del blog.

Fotos: Cake Bikes