,

SILENCE S01: EL NOU ESCÚTER ELÈCTRIC PER A PARTICULARS

Aprofitant l’obertura del concessionari oficial a Andorra, us presentem l’S01, la nova proposta de SILENCE per a particulars.

L’escúter elèctric Silence S01 és una moto moderna, sostenible, silenciosa i molt prestacional. Ha estat dissenyat per complir a la perfecció amb els desplaçaments de qualsevol urbanita en el seu tarannà diari per la ciutat.

La més venuda

El seu enginyós sistema de bateries fan de l’S01 una gran opció. De fet estan al capdavant del mercat liderant el segment de les motos eléctriques, sobretot en flotes de lloguer gràcies al model S02. Ara, amb l’S01 van directes al lideratge del segment dels particulars. Com a dada, dir-vos que Silence va ser l’exercici passat la marca de motos més venuda a la península.

Més enllà dels desplaçaments per la ciutat, gràcies a la seva potència i autonomia l’S01 s’adapta també perfectament als trajectes per la perifèria de la ciutat, de manera que si viviu en l’extraradi, complirà sense cap problema.

Apta per portar fins a dues persones de manera còmoda i segura, l’S01 gaudeix d’un ampli maleter per poder guardar dos cascs sense problemes.

Àgil i fàcil de dur

Quant a les seves característiques i especificacions tècniques, el Silence S01 pesa 111 Kg (sense la bateria). Les seves dimensions són 2000 x 705 x 1313 mm, amb una distància entre eixos de 1450 mm. La distància al sòl és de 805 mm (755 mm amb l’opció del seient baix).

Respecte de les sensacions al dur-la, dir-vos que al començar a rodar de seguida adoptes una posició de conducció dominant i molt ben posicionada.

Gràcies al seu excel·lent centre de gravetat, conseqüència directa de la ubicació del pack de baterias, l’equilibri i la capacitat de maniobra, fins i tot molt a poc a poc, és total.

Elegància urbanita

La part davantera és sense cap dubte la part més atractiva de tot el conjunt gràcies a l’elegant panell de comandaments, però també per elements molt ben resolts, com ara la calandra, la pantalla, el sistema de llums (intermitents inclosos), tots ells perfectament integrats en el conjunt.

El Silence S01 munta el monoamortidor posterior al costat lateral dret, juntament amb el monobraç basculant i als discos de fre davanter i posterior.

Per contra, el perfil esquerre és molt més net i estètic. Des d’aquest costat la roda posterior queda totalment visible amb el motor cobert en el seu interior.

El detall d’il·luminació del gran logo circular Silence de l’indicador de càrrega de la bateria completa la visual del lateral esquerre.

Motor innovador

El motor, de tecnologia Brushless (HUB), de transmissió directa i refrigerat per aire, va allotjat dins de la roda posterior. És reversible tant per al fre motor regeneratiu, com per a la marxa enrere. Ofereix una potència nominal de 7000 W amb 9 kW de potència màxima. La velocitat màxima limitada és de 100 Km/h, més que suficient per a moure’ns pel centre o fins i tot per pujar a les parròquies altes a bon ritme.

La bateria està constituïda a base de cel·les d’ió-liti. Ofereix una capacitat nominal de 5,6 kWh, pesa 40 Kg i té una autonomia de 127 Km.

Respecte de la recàrrega

L’S01 porta un carregador intern de 600 W amb connexió de tipus ‘schuko’ per poder realitzar la càrrega tant des de la moto com des de casa, emportant-nos la bateria còmodament.

El temps de càrrega oscil·la entre les 6 i les 8 hores. Disposem d’un sistema de monitoratge i control del voltatge de les cel·les, nombre de càrregues i descàrregues i temperatura.

Bateria extraïble

Per al seu transport, la bateria es pot extreure gràcies a un sistema de tipus maleta amb rodes, equipat amb una ansa extensible.

Al lateral de la bateria està el gran cèrcol lluminós que indica el nivell de càrrega i el moment del cicle en recàrrega en que es troba, tant si està col·locada en la moto com fora. Només cal tocar el cèrcol perquè aquest ens indiqui l’estat de la bateria.

Frenada excel·lent

El conjunt de frens hidràulics està format per un disc davanter i un altre de posterior. Es tracta d’un molt bon sistema de frenat, tant per l’excel·lent frenat que ofereix, com per la funció de regeneració de bateria que acumula en frenar.

Es denomina CBS. Mentre amb la maneta esquerra frenarem totes dues rodes, amb la maneta dreta frenarem la roda davantera i activarem el fre regeneratiu.

Quadre d’instruments intuïtiu

El quadre d’instruments és molt complet i intuïtiu. Es compon d’una pantalla LCD amb diferents testimonis lluminosos, com ara els de: mode de conducció activat, llums curtes/llargues, intermitents, hora, càrrega de bateria, autonomia, avís de servei, marxa enrere, posició del cavallet.. etc

App. Silence

Amb l’App SILENCE l’escúter ofereix tota la connectivitat necessària (de sèrie) directament en el nostre mòbil. Des del telèfon intel·ligent podrem localitzar la moto, posar-la en marxa, obtenir diagnòstics com ara l’estat de la bateria, planificar rutes o fins i tot obrir el maleter del seient a distància.

Per poder tenir connectats els dispositius, l’ S01 també  inclou dos connectors USB.

3 modes de conducció

El Silence S01 disposa de tres modes de conducció:

  • ECO: Aquesta posició és la més econòmica. Limita la velocitat a 70 Km/h i lliura la potència de forma molt suau.
  • CITY: Aquesta posició limita la velocitat màxima a 85 Km/h, El seu rendiment
    i consum és el més equilibrat.
  • SPORT: Aquesta posició allibera tot el potencial de l’escúter. La velocitat pot superar lleugerament els 100 Km/h. La frenada regenerativa és també màxima.

Marxa enrere

Els escúters elèctrics Silence són els únics en la seva categoria que incorporen la marxa enrere, la qual cosa facilita enormement moltes maniobres.

Actualment l’S01 està disponible en tres colors: blanc, verd i negre. També es pot optar (sota comanda) per un color específic o fins i tot per una combinació estampada.

Com una 125

Finalment dir-vos que el Silence S01 equival a una moto de combustió de 125 CC i que pot conduir-se amb el carnet B (amb més de 3 anys) o a partir de l’A1.

Silence Andorra

Informeu-vos-en a Silence Andorra, Av. Tarragona, num. 51 d’Andorra la Vella. Tel 864449

Més novetats en motos, aquí

Fotos: Silence