, ,

Indian FTR R Carbon: pedigrí de campiona i molt d’estil

No hi ha millor forma de resumir la moto que us presenten en aquest reportatge que com ho hem fet al títol que l’encapçala, doncs a més de ser una moto molt estilosa i prestacional, gaudeix del pedigrí d’una veritable campiona. Ens referim a la N-VA Indian FTR R Carbon.

Si en això hi sumen aquest inconfusible estil ‘street’ i l’excepcional qualitat de tot el conjunt, qui més qui menys sabrà que estem parlant de les Indian FTR i més concretament de l’FTR R Carbon.

Una ‘Made in USA’ pura

Amb un disseny esculptural, molt potent visual i tecnològicament parlant, de fet, sense fisures en cap apartat, aquesta sofisticada proposta de la marca de Minnesota (USA) és presenta com l’essència del concepte de les motos de Flat Track!
Si al desbordament inqüestionable d’elements de disseny de la moto hi afegim la seva excepcional funcionalitat, no solament a nivell de comportament, també a nivell de confort i d’assistència a l’hora conduir-la, poques incògnites queden a l’atzar, de fet, no queda cap ni una!

El principal assistent en ruta el trobem en la pantalla tàctil de 4 polzades gestionada pel Ride Command, el qual incorpora la navegació, entre altres funcions.

V-Twin amb 123CV

El caràcter del seu propulsor, un V-twin refrigerat per líquid capaç de treballar a altes revolucions, és únic! Aquest motor ofereix fins a 123 CV amb un par motor de 118 Nm, xifres que li permeten pujar sense reçances fins a les 6 mil voltes de forma molt progressiva.

Aquest motor, l’arquitectura global de la moto, els components que equipa a tots nivells, més una posició impecable als comandaments, permet que les prestacions de l’FTR R Carbon no solament siguin sorprenents, sinó que ho siguin garantint un nivell de satisfacció màxim.

A l’alçada en tot

La suspensió ajustable Öhlins® que equipa tant al davant com al darrere permet al pilot poder afinar la conducció gràcies un tacte molt suau i precís, ja sigui en una conducció esportiva per carretera, o un dia qualsevol per la ciutat.

Entre els molts elements destacables, les llandes de 17 polzades de tamany, ultra lleugeres i molt resistents, fan que la moto es mogui amb molta soltesa, comportant-se impecable en tota mena de superfícies gràcies als Metzeler Sportec que hi ha inclosos de sèrie.

Les llandes o els pneumàtics però, només són un dels molts detalls que inclou aquesta espectacular moto. L’ajustament, ergonomia i el nivell de materials i d’acabats que presenta fins i tot a nivell del seient, fan que viatjar en aquesta moto sigui d’allò més prestacional, segur i comfortable. Això sí, haig de dir que els 805 mm d’altura del seient fan que sigui una moto lleugerament alta per a pilots de baixa estatura.

Tres modes de conducció

Els tres modes de conducció: Sport, Standart i Rain, més el control d’estabilitat, l’angle d’Inclinació i l’ABS, proporcionen un molt bon control, sobretot si és tracta de pilots poc experimentats.

Altres elements que faciliten molt la conducció són la forquilla invertida davantera de 43 mm i l’amortidor posterior, ambdós regulables.

Pel que fa a la frenada, la moto equipa pinces Brembo monobloc de 4 pistons i dos discs de 320 mm, garantint així tot el control i capacitat de frenada de la moto, sigui quina sigui la situació.

Una gran opció

En resum: l’FTR R Carbon és una moto versàtil, deportiva però molt fàcil de conduir, fins i tot si no tenim massa experiència. Per tot això, si busques una moto amb altes prestacions, un estil diferent, amb molta personalitat, molt de confort i i un grau de capacitats sense limitacions sigui quin sigui l’entorn, en les Indian FTR tens una gran opció i en l’FTR R Carbon, possiblement la millor de totes!

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: Indian