,

Tercer lloc final de Joan Vinyes a la Porsche Carrera Cup Benelux

En un final de campionat molt disputat, el pilot andorrà va saber conservar la tercera posició del podi final, en la que ha estat la seva estrena a la Porsche Carrera Cup Benelux, a Pro-Am.

Un cop finalitzada la Porsche Carrera Cup Benelux (PCCB 2023) i amb els títols de les diferents categories decidits, els organitzadors van posar un plus d’incertesa al retardar uns dies la publicació de les classificacions definitives.

Durant tot l’any la igualtat ha estat el denominador comú. Per tant, era necessari comprovar de manera exhaustiva totes les dades per certificar els resultats definitius de la temporada.

Entre els candidats

Joan Vinyes i Jaume Font estaven entre els que tenien la possibilitat de completar el podi PRO-AM. En aquest sentit, a la classificació definitiva els dos pilots de Baporo Motorsport van acabar empatats a 150 punts, ocupant la 3a. i 4a. posició.

Un cop tot recomptat, finalment Joan Vinyes és qui acompanyarà Sacha Norden i Aaron Mason en el lliurament de trofeus de la PCCB 2023. I és que l’andorrà va passar al davant, gràcies als millors resultats parcials dels diferents meetings del certament.

Content per l’experiència

Molt satisfet pel podi aconseguit, el pilot d’Andorra la Vella feia la següent valoració de la temporada: “Molt aviat ens vam adonar que intentar guanyar la PRO-AM era un objectiu massa exigent en condicions normals. Norden va demostrar des de l’inici que estava un pas per davant. No obstant això, la segona posició estava al nostre abast i en això ens vam centrar. El doble zero de Zandvoort va ser un cop molt dur per a les nostres aspiracions. A més, s’ha de tenir en compte que tampoc havíem competit mai en els escenaris de la segona part del calendari. Per tot, el podi aconseguit és una excel·lent recompensa”

Sobre la Porsche Carrera Cup en el seu conjunt, l’andorrà afegia que “en general estic molt content amb l’experiència. Hem après molt lluitant contra pilots joves, però amb una excel·lent trajectòria. No hi ha dubte que tot s’ha professionalitzat molt el campionat. Hi ha equips que abans d’iniciar-lo ja han fet tests a la majoria dels circuits. És a dir, arriben als entrenaments lliures de cada meeting amb els deures fets. En aquest aspecte, durant tota la temporada nosaltres hem competit en inferioritat de condicions”.

Inici espectacular, fins que…

El debut de Vinyes a la categoria PRO-AM de la Porsche Carrera Cup Benelux 2023 va tenir lloc el mes de maig passat. Va ser al circuit belga de Spa-Francorchamps i va ser un debut molt positiu per a l’andorrà. En aquesta primera prova va pujar al tercer esglaó del podi a la primera carrera i va ser quart a la segona.

Unes setmanes més tard, en aquesta ocasió al circuit alemany de Hockenheim, van confirmar-se les seves excel·lents sensacions. Lluitant de tú a tú amb els pilots que al final van estar per davant seu al podi (Norten i Maason), Vinyes va completar la seva participacióHockenheim  amb una cinquena posició a la primera carrera i amb un segon lloc a la que va tancar el meeting.

El gran ensurt

El pilot de Baporo Motorsport va afrontar la tercera cita de l’any, Zandvoort (Països Baixos), amb l’objectiu de continuar progressant i mantenir les possibilitats d’estar viu a la lluita per les primeres posicions de la PRO-AM. En aquesta ocasió però, la prova va resultar un autèntic malson per a Vinyes i el seu equip.

“No vaig tenir opció a reaccionar per evitar el cop frontal sofert. Quan el cotxe que em precedia va girar a la seva esquerra, em vaig trobar amb el Porsche d’un rival creuat enmig de la pista i no va haver-hi temps de poder fer res. Era la primera carrera i de seguit ens vam adonar que era impossible reparar el cotxe per poder continuar. Sens dubte, Zandvoort va marcar el desenllaç del certamen per a nosaltres” – explicava Vinyes respecte del succeït als Països Baixos i les seves conseqüències posteriors.

Tres meetings i un objectiu!

A principis de setembre els participants del PCCB 2023 van trobar-se de nou als Països Baixos, concretament a Assen. Arribava el torn d’encarar la recta decisiva del certamen i l’objectiu després del succeit a Zandvoort estava clar: havíem de fer-se amb la tercera plaça del podi final!

Dit i fet! Vinyes va demostrar a Assen que l’incident de Zandvoort estava superat al completar la completar la seva millor actuació de la temporada en fer-se amb dues segones posicions en un traçat què a més, desconeixia. Aquest excel·lent resultat va fer renéixer la possibilitat de lluitar per un segon lloc, doncs estava a 30 punts. Qui no era assolible era Norden, doncs continuava enllaçant triomfs.

El circuit amb més variables

Amb la vista centrada en el segon lloc, Vinyes i el seu equip van desplaçar-se a principis de setembre a un dels traçats més complicats de la temporada, el de Zolder (Bèlgica).

Les expectatives es van complir pel que fa a les complicacions directes i indirectes del circuit (estret, sense escapatòries…) A més, molts dels rivals van fregar el límit del permès en una competició de les característiques del PCCB, un fet que entre altres coses, resultava molt perillós. En tot cas, donada la necessitat imperativa de puntuar, Vinyes va acabar saldant la seva participació amb una quarta i una tercera posició respectivament a les dues carreres.

Últim round, Àustria

Al Red Bull Ring (Spielberg-Àustria) es va posar el punt final a la temporada, un final marcat per les condicions climatològiques. La pluja, que en alguns moments va caure amb intensitat, va deixar la pista en condicions caòtiques.

Per a Vinyes el cap de setmana va ser estressant, tot i un inici prou positiu. A les carreres però, sobretot a la segona, la cosa va ser diferent. I és que en aquest segon round l’andorrà va veure’s involucrat en una lluita entre diversos rivals (en alguns moments fins a set), que va fer perillar l’objectiu principal de Vinyes, que no era un altre que travessar la línia d’arribada.

Al final, gràcies a uns treballats 4t. i 5è. llocs, Vinyes va poder salvar in extremis la posició de podi a la classificació final del PCCB.

Una 2a part de temporada, molt complicada

Una vegada confirmat definitivament el podi per part dels organitzadors, Vinyes ens comentava que “en aquesta segona part de la temporada ens hem enfrontat a traçats desconeguts, on a més, havíem d’anar molt de pressa per poder mantenir el nostre objectiu. A Zolder i a Àustria vam tenir moments en què semblava que se’ns escapava el podi final. Després, a la pista belga semblava que els rivals havien perdut una mica el cap. Sense cap dubte van ser els moments més complicats de l’any amb el Porsche. Davant d’això vaig optar per fer un pilotatge més conservador i evitar lluites innecessàries”

Al final la decisió de Vinyes va ser molt encertada i tot i acabar molt ajustat, va acabar fent-se amb el podi. Per tant, objectiu complert!

L’any vinent, possiblement, més!

Respecte de que pensa fer l’any vinent, Vinyes comentava:

Sí m’agradaria repetir? La veritat és que ho intentaré. Aquest és un campionat que m’agrada molt. A més, si fan els canvis que s’han comentat respecte dels entrenaments lliures, encara serà millor per als que no ens dediquem al 100% a les carreres.”

 El CEM-AutoHebdo 2023 disputarà l’última cita del calendari a Totana (Múrcia). Serà a mitjans de novembre (dies 11 i 12), quen es disputarà  la 37a Pujada a la Santa.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport