,

Yamaha Ténéré 700 World Raid: gaudeix-ne sense límits!

En aquest espai que dediquem a les novetats de moto parlarem de la nova Yamaha Ténéré 700 World Raid, l’última variant en arribar de la gamma Ténéré dels japonesos.

Com el seu nom indica, també és la més adaptada per gaudir-ne en un perfil d’ús mixte de llarga distància ja sigui per carretera o per pista, el seu element natural. 

El principal argument que la diferencia en terme pràctics el tenim en l’autonomia. En tot cas, també destaca en termes de protecció aerodinàmica, de repartiment de pesos, de suspensions i d’estabilitat. Totes aquestes particularitats apunten cap a un clar objectiu, que la moto sigui extremadament eficaç i resolutiva en escenaris fora pista i de llarga distancia.

Una moto amb molts perfils

Estèticament, la Ténéré 700 World Raid sembla més propera a una moto trail més de tall radical que no pas mixte, una tendència a la què moltes marques han dirigit els seus esforços donat l’éxit de vendes que està tenint des de fa anys aquest tipus de motos. en aquest sentit, com que la sèrie Ténéré ja està molt ben coberta, la marca ha apostat per seguir el seu instint amb la World Raid.

Val a dir que fins i tot incorporant aquest doble dipòsit, l’aspecte de la World Raid és lleuger i molt estilitzat, de manera que acaronarà un ampli ventall de clients, inclosos el que no són necessàriament raiders extrems.

Elements comuns Téneré

Els components base que incorpora la World Raid són els mateixos que equipa tota la sèrie Ténéré. En aquest sentit inclou el mateix motor CP2 de 690 cc amb 73 cv de potència a 9.000 rpm i 69 Nm a 6.500 rpm.

Així mateix, també inclou el xassís tubular d’acer, els frens amb doble disc de 282 mm al davant i de 245 al darrere i el mateix sistema d’il·luminació LED amb quatre òptiques al far, sense oblidar-nos de les diferents opcions electròniques que trobem en les altres Ténéré del catàleg.

Molt més que el doble dipòsit

Més enllà de compartir aquesta sèrie d’aspectes, la Ténéré 700 World Raid arriba amb diferents particularitats que us llistes tot seguit.

El primer que destaca, de fet és la seva principal diferència, són els dos dipòsits amb un total de 23 litres de capacitat. Estan posicionats un a cada costat del xassís, la qual cosa equilibra el pes del combustible molt més a baix. Amb això s’aconsegueix reduir les inèrcies resultants del moviment de la gasolina al frenar, accelerar o inclinar la moto mentre pilotem. Aquest repartiment de masses fa gairebé que no es notin els 220 quilos de pes de la moto (16 més que la versió base).

Un altre canvi molt important és la forquilla regulable KYB de 43 mm de diàmetre i 230 mm de recorregut, així com l’amortidor, també KYB, igualment regulable i amb 220 mm de recorregut. Amb això la moto suma 20 mm extres en tots dos trens, així com una gran capacitat d’absorció.

ABS amb tres modes

L’amortidor de direcció és un Ohlins amb 19 posicions de duresa i el sistema ABS és intercambiable i té tres opcions de funcionament. Les tres opcions poden seleccionar-se des d’un menú específic articulable des de la pinya dreta del manillar (només pot manipular-se amb la moto parada). La primera opció manté activat l’ABS a les dues rodes, mentre que l’opció 2 manté l’ABS només a la roda davantera. La tercera opció desconnecta el sistema a les dues rodes. Acabem el tema frenada destacant que al davant la moto equipa un fre hidràulic de doble disc de 282 mm. Al darrere equipa un disc hidràulic de 245 mm.

Pel que fa als pneumàtics, al davant la moto porta unes gomes de 90/90 R21 M/C 54V, mentre que al darrere són de 150/70 R18 M/C 70V.

Altres detalls destacables els tenim en l’altura de la pantalla, que afegeix 15 mm més d’alt, en els amplis reposapeus dentats equipats amb gomes extraïbles, en la coberta de protecció de motor feta en tres peces d’alumini i en el complet quadre d’instruments de 5” a color.

Street, Explorer i Raid

El nou quadre té tres modes de visualització: el de carretera o ciutat anomenat Street, el de recorreguts fora pista anomenat Explorer i el Raid, pensat per a situacions de navegació utilitzant mapatge de ruta (Road Book), ja que inclou cronòmetre i dos comptadors parcials de distància. Els comptadors es controlen des d’un comandament amb tres botons que hi ha a la pinya esquerra.  

Finalment destacar que ja és habitual, la moto equipa un sistema amb el què podrem sincronitzar el mòbil per mitjà de l’app Yamaha MyRide.

El seient de dues peces, és llarg, estret i d’una sola altura en les dues places. Presenta una altura lliure al sòl de 890 mm. En tot cas, hi ha l’opció de rebaixar l’altura si l’alçada del pilot ho requereix.

Catàleg d’opcionals

Destacar que per a deixar mes o menys espai amb la roda es pot variar la distància del parafang. Si us cal més distància, sapigueu que opcionalment hi ha un parafang de tipus enduro per a augmentar encara més l’espai amb la roda, evitant així qualsevol possibilitat de bloquejar la roda en terrenys molt enfangats.

Parlant d’opcions, la marca ofereix un ampli catàleg d’extres amb els què a més de personalitzar la moto, podrem millorar les seves qualitats ruteres i fora pista. Entre aquestes, més enllà del parafang alt que acabem d’esmentar, destacarem els punys calefactables, protector de radiador, cavallet central, fars supletoris, fars antiboira, barres protectores i suplement de pantalla.

A nivell d’equipatge, també tenim opcions interessants, com les diferents opcions de portaequipatges, maletes o sistemes ‘top case’.

Motoretro

Quant a estètica, la Yamaha Ténéré 700 World Raid està disponible en dos colors: Icon Blue i Midnight Black. Segons ens van comentar a Motoretro, també estan pendents de rebre una unitat d’un altra variant, la World Rally, així que teniu dues grans opcions disponibles al concessionari de Sant Julià de Lòria.

Segons també ens van comentar els de Motoretro, el preu de la la Ténéré 700 World Raid que us hem mostrat en aquest reportatge és de 11.890€. A Motoretro hi ha es estoc una unitat de color Icon Blue, llesta perquè la gaudiu  des de ja mateix!

Recordeu que trobareu Motoretro a la Baixada del riu d’Auvinyà, baixant a la dreta a la rotonda del Sant Eloi. Tel. 841000