,

DESEMBARCA EL NOU SUZUKI ACROSS HYBRID


La gamma dels de Suzuki tindrà en pocs dies un nou SUV híbrid endollable, de fet és el primer de la marca. Parlem del nou Suzuki Across Hybrid, un SUV nascut fruit d’un interessant acord de col·laboració al què han arribat amb Toyota.

Per això, aquest interessant SUV electrificat de Suzuki ho comparteix gairebé tot amb el Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, també recentment sortit al mercat.

Aliança Suzuki-Toyota

Comparteixen la mateixa carrosseria, els mateixos interiors i  pràcticament el mateix quart posterior. I és que les principals diferències entre els dos models les trobem en el frontal, atès que el Suzuki difereix pels fars amb tecnologia Bi-Led que combinen llums llargues i curtes i pel gran para-xocs que inclou una vistosa calandra hexagonal central.

Posats a trobar-hi diferències, les llandes (de 19 polzades de sèrie) són també un dels elements que difereixen del model dels de Toyota.

Un híbrid amb 306 CV

Quant al propulsor, el nou Suzuki Across Hybrid proposa una mecànica híbrida endollable amb un esquema basat en tres motors que ofereixen una potència total de 306 CV.

En primer lloc tenim un motor de 2.5 litres de gasolina de quatre cilindres i 177 CV. En segon lloc tenim dos motors elèctrics més, un en cada eix.  El motor elèctric davanter té una potència de 182 CV i 270 Nm, mentre que el posterior lliura 54 CV i 121 Nm.

18,1 kWh i 75 KM

Els motors elèctrics s’alimenten a partir de la bateria de 18,1 kWh de capacitat. Està situada sota el sòl del vehicle.

L’autonomia funcionant exclusivament amb els motors elèctrics és de 75 km, més que suficient per cobrir sense problemes els trasllats diaris de la majoria d’usuaris.

4 modes de conducció

Com la majoria de models, el nou Across té quatre modes de conducció. En «EV», el cotxe funciona únicament amb la potència del motor elèctric. En «EV/HV» o «HV», el segon i tercer mode de conducció, el motor ajuda a lliurar la potència necessària sempre que es necessiti, per exemple en trepitjar fort l’accelerador per avançar. La diferència entre tots dos rau en la participació o no dels motors elèctrics.

El quart mode és el de carregador la bateria. En aquesta posició el sistema mou el motor per recarregar la bateria i acumular la màxima electricitat possible.

Com és lògic, segons el mode de conducció triat la resposta de l’accelerador, de la direcció, de la tracció, o de sistemes com el de la climatització variaran per adaptar-se al màxim tot eliminant puntes de consum prescidibles.

E-Four

El nou Across Hybrid equipa el sistema de tracció 4×4 electrònic «E-Four».  Gràcies al «AWD Integrated Management», en condicions normals el sistema donarà la prioritat de tracció a l’eix davanter, el més potent, mentre que el motor elèctric de l’eix posterior només entrarà en funcionament quan la necessitat de potència ho requereixi o quan la tracció es vegi compromesa. En aquest sentit destacar que el sistema pot arribar a enviar el 80% de la força a les rodes posteriors quan sigui necessari.  Segons les condicions de conducció aquest sistema de control de tracció influirà en la distribució de la potència, en l’accelerador, la caixa del canvi, la direcció assistida elèctrica i en la frenada.

Trail Mode

Per als mes ‘offroaders’, destacar el « Trail Mode». Quan se selecciona s’activa un sistema de control automàtic del diferencial per garantir la màxima adherència i control possible en superfícies lliscants o irregulars.

En termes de seguretat aquest nou SUV arriba equipat amb les darreres ajudes electròniques a la conducció. En aquest sentit, sistemes com el de precolisió, de reconeixement de senyals, de manteniment de carril, de detecció de trànsit en l’angle mort, el control dinàmic de la velocitat i l’alerta de trànsit posterior, garanteixen un nivell de seguretat molt alt.

Interiors

L’interior -com dèiem practicament idèntic al del RAV4- ho té tot per oferir el màxim benestar i confort en ruta.

Tot l’interior està molt ben acabat: materials, assemblatges, accessibilitat,  insonorització i solucions en termes de volumetria són aspectes que han estat molt cuidats.

El lloc de conducció inclou uns seients de tall esportiu, còmodes, alts i molt ben posicionats per accedir als comandaments, fins i tot si sou de talla petita. Estan entapissats en pell amb les costures en vermell. El seient del conductor inclou regulació elèctrica i calefacció.

Entre tots els elements destacar la pantalla tàctil de 9 polzades. Inclou la tecnologia d’Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink per poder visualitzar les dades i aplicacions del telèfon mòbil a la pantalla del cotxe.

Polivalent i versàtil

Entre els espais de l’interior destinats a magatzematge hi ha diversos espais porta-objectes repartits per tota la cabina: les safates laterals del conductor i del copilot, la safata en la zona central, els porta-begudes i el buit que hi ha en la consola central garanteixen espai suficient per a poder portar a mà tot allò que necessitem.

Parlant de magatzematge, la capacitat del maleter del nou Across Hybrid és de 490 litres. En la part dreta del mateix hi ha una presa elèctrica i una altra de corrent.

Automòbils Pyrénées

Pel que fa a disponibilitat, el primer híbrid dels de Suzuki ja està disponible a Automòbils Pyrénées, així que si us interessa ja podeu acostar-vos al concessionari per provar-lo o informar-vos de tot el que aquí us hem avançat.

Automòbils Pyrénées, concessionari Suzuki es troba a Prat de la Tresa s/n. Tel 880700. És molt recomanable que demaneu cita prèvia.

Si voleu seguir altres novetats de propulsió híbrida o elèctrica, feu clic en aquest enllaç

Fotos: Suzuki