, ,

MASERATI MC20: L’ESPERA HA VALGUT MOLT LA PENA

En l’apartat ‘Premium Cars’ d’aquest més us presentem el Maserati MC20, el primer esportiu d’alt rendiment dels del Trident, no de la seva història, però sí dels últims 15 anys. Afortunadament això va canviar quan van desvetllar les seves intencions ara farà 4 anys i escaig. Finalment aquest 2020 el fruit d’aquests quatre anys ha donat com a resultat l’MC20.

3 variants

Presentat el passat mes de setembre, el nou MC20 amb carrosseria cupé és el primer en arribar. I és que lluny de quedar-se aquí, el nou súper esportiu italià ens delectarà amb mes variants. Diem això perquè més endavant arribarà la versió cabrio i una mica més enllà una altra de 100% elèctrica.

La presentació del Maserati MC20 es va veure retardada uns quants mesos a causa del Covid-19. Finalment va ser al començament de la segona setmana de setembre quan van presentar-lo en una ‘premiere’ online.

 4,67 metres del pur disseny

L’MC20 és un imponent esportiu de 4,67 metres de llarg, 1,96 metres d’ample i 1,22 d’alt. Té una batalla de 2,70 i el seu pes en ordre de marxa és de 1.470 kg.

El seu disseny es va acabar fa dos anys. Suposo més de dos mil hores de mà d’obra en el túnel de vent de Dallara, creadors del xassís, i mil més per a deixar-lo a punt en els simulacions per a aconseguir l’aerodinàmica buscada. En aquest sentit destacar que el MC20 té un coeficient Cx inferior a 0,38.

Interiors MC20

De cara a l’interior, Maserati ha prioritzat a parts iguals entre esportivitat i comoditat. Encara que al primer cop d’ull l’habitacle és molt minimalista, una cosa pròpia de qualsevol esportiu radical, els dissenyadors de Mòdena han sabut equilibrar l’habitacle a la perfecció.

El MC20 ofereix connectivitat a través del programa Maserati Connect. Inclou navegació connectada, Alexa integrada i punt de connexió Wi-Fi.

El primer que destaca són les dues pantalles de 10 polzades. Una fa les funcions de panell d’instruments. L’altra del quadre de comandament serveix per a controlar el sistema de infoentretenimiento i la gran majoria de paràmetres del cotxe, de fet podríem dir que tots.  I és que els controls físics s’han reduït al mínim i indispensable. En aquest sentit el MC20 conserva el selector de la manera de conducció: la manera de creuer «GT», el «Wet» per a situacions de poca adherència, el «Sport»per a una conducció esportiva, el «Corsa» per a circuit, o el «ESC Off» que desactiva l’electrònica.

També inclou els dos clàssics botons per a seleccionar el sentit de la marxa.

Les lleves de canvi del volant van ancorades a la columna de la direcció.

V6 biturbo, 630 CV i 730 Nm

El motor que incorpora és un V6 biturbo de 3 litres amb una potència de 630 CV i 730 Nm. Gràcies en aquesta configuració la velocitat punta de l’MC20 supera als 325 km/h. Diem ‘supera’ perquè la marca no ha revelat quina és la punta màxima de velocitat.

L’acceleració per a pujar de 0 a 100 no arriba als 2,9 segons i per assolir els 200 tampoc queda per sota dels 9.

El consum combinat anunciat és de 11,6 litres als 100 i les emissions de 265 gr CO2.

Aquest nou motor V6 -degudament adaptat- s’utilitzarà també per als Maserati GranTurismo i GranCabrio i per al seu pròxim SUV, el Maserati Grecale.

La caixa del canvi és auto-seqüencial de doble embragatge amb vuit velocitats. El sistema de tracció posterior.

Sis colors

Quant a colors, l’MC20 proposa sis colors especialment creats per a ell: «Bianco Audace» (blanc), «Giallo Genio» (groc), «Rosso Vincenzo» (vermell), «Blu Infinito» (blau), «Nero Enigma» (negre) i un gris anomenat «Grigio Misterio».

Ah sí, el preu!  Aquesta meravella de l’enginyeria ‘made in Maserati’ arrenca a Andorra des dels  189.000 euros. Segons Becier Vehicles, concessionari oficial Maserati al nostre país, les entregues estan programades a partir del mes de maig.

Per d’altres entrades de la secció ‘Premium’, feu clic aquí

Fotos: Maserati