,

Doble podi per a Joan Vinyes-Jaume Font a la GT Cup Open Europe

Doble podi per a Joan Vinyes – Jaume Font (Porsche 992 GT3 Cup) al meeting de la GT Cup Open Europe, prova disputada a l’Autódromo Nacionale de Monza (Itàlia).

Els de l’equip Baporo Motorsport van obtenir el mateix resultat en dues carreres completament diferents l’una de l’altra. Ho diem així perquè la carrera de dissabte (dia 24) va disputar-se amb molta aigua en l’asfalt de la pista, mentre que la diumenge va tenir lloc amb l’asfalt sec.

Les previsions van complir-se

La previsió meteorològica era de pluja per al cap de setmana i aquesta vegada els pronòstics van  complir-se, sobretot dissabte. I és que la gran quantitat d’aigua acumulada a la pista va provocar que la visibilitat fos nul·la, sobretot en moments com el de la sortida, al fer avançaments o quan els vehicles rodaven en grup i aixecaven autèntiques cortines d’aigua. La jornada de diumenge però, va disputar-se amb sol i amb el traçat totalment sec.

El retorn a una pista mítica.

Els de Baporo Motorsport no van tenir cap incidència destacable en les mànegues dels entrenaments lliures. En la primera mànega van aconseguir un millor crono de 1’52”459, a una mitjana de 185 km/hora. En la segona encara van poder millorar el seu registre, parant el crono en 1’51”827. En aquest cas van rodar a més de 186 km/hora.

Vinyes – Font es mostraven satisfets després de la seva primera presa de contacte amb l’asfalt de Monza, situant-se en les dues sèries entre els millors.

Primera jornada passada per aigua.

Vinyes es va situar al volant del Porsche 992 GT3 Cup  per disputar els primers entrenaments oficials del meeting. Tal com s’esperava, la pluja va fer acte de presència i l’escenari va canviar de manera radical.

En els 20’ de durada d’aquesta sèrie d’oficial, la lluita sota la pluja entre Vinyes i John de Wilde (Porsche 992 GT3 Cup) va ser espectacular.

En els últims instants tots dos pilots es van intercanviar el millor crono de la categoria AM. Al final però,  va ser Vinyes qui en una última volta al límit va decantar el duel a favor seu. Gràcies a un crono de 2’05”460, rodant a una mitjana de 166 km/hora i amb la pista anegada d’aigua, el va situar en la 4a. posició de la graella de sortida.

En la carrera 1, més del mateix

L’aigua va seguir marcant el tarannà general al circuit, provocant que el cotxe de seguretat (SC)  sortís en diferents ocasions en moments decisius.

Malgrat la intensitat de la pluja en el moment en el què el semàfor es va posar verd, tant la sortida com el pas per la primera chicane de la pista italiana es va superar sense incidències.

En aquests compassos Vinyes va guanyar una posició i es va situar tercer.

Moments abans d’iniciar-se la parada obligatòria per fer el canvi de pilot, va sortir el cotxe de seguretat (SC). Amb l’SC a la pista, van reagrupar-se els cotxes i el canvi de pilot es va complicar molt.

En la continuació, Jaume Font es va veure obligat a realitzar alguns avançaments molt complicats, sobretot quan a 7’ del final va tornar a sortir el cotxe de seguretat. Tot i aquest enrenou, al final Vinyes-Font van aconseguir una tercera posició molt treballada.

Vinyes ens feia el següent comentari:

“De sortida he dubtat a seguir als rivals que em precedien. No obstant això, en veure l’estat de la pista he preferit anar a un ritme més conservador, però que tanmateix em permetia ampliar les distàncies amb els meus perseguidors.

En Jaume ha hagut de pilotar amb el hàndicap de no haver pilotat mai el Porsche amb l’asfalt ple d’aigua. Al principi ha tingut problemes. En canvi, en la part final del relleu s’ha llançat per totes.”

El diumenge canvi total

En la segona mànega d’entrenaments oficials de diumenge, Jaume Font va situar-se al volant. Font  va posar sobre la pista tots els detalls observats en els lliures disputats divendres.

Al final va parar el crono en 1’53”075, situant-se en la 4a. posició de la graella de sortida. Amb aquesta posició, l’última jornada a Monza arrencava amb bones sensacions.

En la carrera, també programada a 50’, tampoc va haver-hi incidències destacables. Tot just començar, Font es va situar en posició de podi, una posició que van mantenir amb relativa comoditat  fins a passar per sota de la bandera.

Una vegada finalitzada la seva participació a Monza, ambdós pilots es mostraven molt satisfets del cap de setmana.

En aquest sentit, Vinyes ens comentava que “hi ha hagut moments complicats, la pluja sempre t’exigeix més al volant. Hem competit bé i la prova d’això són els dos podis. Content amb l’experiència que ha estat una excel·lent preparació per a la prova del Trofeu Porsche Benelux”.

Aquestes són les diferents classificacions obtingudes:

Qualifiying 1:

  1. Dirk Schouten, 2’02”415
  2. Jan Lauryssen, 2’03”046
  3. Rhe Loucas, 2’05”155
  4. Joan Vinyes, 2’05”460

Race 1:

  1. Jan Lauryssen, 52’02”197
  2. John de Wilde, 15”917
  3. Vinyes-Font, a 24”567.

Qualifiying 2:

  1. Jan Lauryssen, 1’51”599
  2. Charlie Hollins, 1’52”273
  3. Lucas Valkre, 1’53”011
  4. Jaume Font, 1’53”075

Race 2:

  1. Jan Lauryssen, 50’05”773
  2. Lucas Valkre, 5”133
  3. Vinyes-Font, 26”994,

Porsche Carrera Cup Benelux

Joan Vinyes, en aquesta ocasió tot sol, tornarà a competir al volant del Porsche 992 GT3 Cup els propers dies 7, 8 i 9 d’octubre. Ho farà en la que serà l’última cita de la Porsche Carrera Cup Benelux. La prova tindrà lloc en un altre traçat mític de l’automobilisme europeu, el d’Holckenheim.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original / Fotos: Fotoesport