,

Espectacular actuació de Joan Vinyes al Circuit de Jerez – Angel Nieto

Gran exhibició del pilot Joan Vinyes a l’Ángel Nieto de Jerez, en la que ha estat una actuació sense fisures que va anar de menys a més a mida que evolucionava el certamen. I és que des de bon inici -de fet des dels mateixos entrenaments-  l’andorrà va mostrar-se molt incisiu, mantenint sempre el seu 911 GT3 Cup a poca distància dels més ràpids.

Dos carreres, dos podis

A les carreres Vinyes va aconseguir una brillant segona posició a la primera i la victòria a la segona. De fet, a la cursa que tancava el meeting, l’andorrà va ser líder des del principi, aconseguint tancar la temporada amb un sensacional triomf. Cal recordar que el meeting andalús és el penúltim del calendari del Campionat d’Espanya de Resistència.   

“Ha estat un gran cap de setmana de competició. Vam preparar el meeting minuciosament i bé, podem dir que tot ha sortit bé.  Val a dir que hem sentia amb confiança per disputar aquesta cita i pensava que podia lluitar per estar al podi, malgrat que hi havia una graella molt àmplia”

Certament tot va sortir impecable al pilot d’Andorra la Vella. En aquest sentit, des de boxes el pilot comentava visiblement satisfet que a Jerez ”tot ha sortit bé! Estic molt content per l’equip. Enguany hem tingut moments molt bons i algun que no ho ha estat tant, però acabar guanyant ha estat un luxe”

Marcant terreny des de l’inici

Vinyes no va tardar a confirmar que la motivació de què parlava respecte al desplaçament a Jerez, era una realitat. Als entrenaments lliures, malgrat sortir amb pneumàtics usats, ja va deixar clar que podia lluitar per les posicions davanteres. Després d’unes voltes de tanteig, a la 14a volta va parar el crono en 1’48”943, un temps que el va situar a la sisena posició de la classificació absoluta.

Per a Vinyes això va ser un començament positiu: “Es tractava de recuperar sensacions en una pista en la què feia temps que no corria. Els records eren excel·lents, però era necessari poder demostrar amb els cronos que podíem estar entre els GT més ràpids. Estic molt satisfet d’aquesta primera presa de contacte”.

Al pilotar en solitari, el següent repte va ser disputar les dues mànegues d’entrenaments qualificatius -de 10’ cadascuna- sense cap entrebanc. Vinyes va superar-les amb nota, doncs a les dues sèries va acabar situant-se entre els tres millors pilots de la classificació.

Volta perfecta al moment just!

A la tercera volta de les cinc que va completar a la primera de tanda disputada, Vinyes va marcar un crono de 1’47”680, un temps que en principi semblava bo. A mesura que avançava la mànega però, va adonar-se que potser no era suficient per estar entre els millors.
Quan l’andorrà va tornar a la pista, en una volta gairebé perfecta va baixar el temps a 1’46”983, el tercer millor crono de la sèrie! Així doncs, la posició capdavantera a la sortida de la primera carrera estava assegurada.

A la segona sèrie l’andorrà també “va esperar” al final. En aquest cas van ser set voltes les que va completar, parant el seu millor crono en 1’46”615. Aquest bon registre va situar-lo a la segona posició de la serie i per tant, a la primera línia de la graella de sortida de la segona carrera.

La maratoniana jornada de dissabte (dia 11) arribava al seu equador amb les millors sensacions possibles. En Joan es mostrava molt optimista: “Fins ara hem fet una bona feina, afrontem la carrera amb moltes ganes i amb l’intenció d’estar entre els més ràpids. També és cert que amb vint GTs a la línia de sortida, es poden donar situacions complexes de resoldre”.

Excel·lent nivell a la pista

A la Carrera 1 Vinyes es va mantenir alerta fins a la volta 12, mentre rodava en una relativament còmoda quarta posició. Passada aquella volta l’andorrà va fer la parada obligatòria per fer el canvi de pilot. Com ell corria tot sol, lògicament no va haver-hi canvi de pilot,  però la parada s’havia de fer sí o sí.
A la continuació, Vinyes va ocupar de manera provisional el seté lloc (en aquell moment encara hi havia pilots que no havien fet la parada esmentada). Al cap de cinc voltes però, l’andorrà va acabar situant-se a la segona posició, lloc que va mantenir fins travessar la línia d’arribada.

Un cop a boxes, Vinyes es mostrava eufòric: “Ha estat molt “guay”. Tot ha sortit com teníem previst. Estic molt satisfet de com ha anat la jornada, tot i ser molt densa i a priori complicada. Repeteix-ho molt content, demà més”

Classificació Carrera 1:

  1. Pareras-Smet (Renault), 50’12”563 (27 voltes)
  2. Joan Vinyes (Porsche), a 17”461, 3
  3. Martins-Svepes (Porsche) a 42”074
  4. Font-Diaz (Porsche), a 46”228
  5. González-Bras (Porsche) a 1’23”863.

Liderant des de l’inici

A la segona Carrera Vinyes va prendre el control des del mateix començament, tot i l’intent de seguir-lo dels pilots portuguesos, Leandro Martins i Carlos Vieira. Tot i això, cap del dos va poder fer perillar el lideratge de l’andorrà, de manera que el triomf va ser incontestable per a un Joan Vinyes absolutament brillant de principi a fi.

Exultant un cop finalitzat el meeting, Vinyes comentava que “la veritat és que he gaudit molt, tot i que he tingut moments de molta pressió. Sens dubte ha estat un cap de setmana per recordar”

Classificació Carrera 2:

  1. Joan Vinyes (Porsche), 50’49”217 (27 voltes)
  2. Vieira-Cunha (Porsche), a 18”963
  3. Font-Diaz (Porsche) a 19”463
  4. Martins-Svepes (Porsche) , a 26”128
  5. González-Bras (Porsche) a 35”188.

————

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport