,

10è lloc dels pilots de l’FMA al Trial de les Nacions de Monza

Aquest darrer cap de setmana (dies 24 i 25), tenia lloc a Monza el Trial de les Nacions. L’equip de la Federació Motorista d’Andorra que competia en l’International Trophy, els pilots Jordi Lestang (Montesa), Gaudí Vall (Sherco) i Jan Gabriel (Beta), van acabar en la 10a posició.

Per la seva part, Joan Miquel García (Vértigo) i Alèxia Lladó (Sherco), pilots que disputaven la TDN Challenge, van assolir el 7è lloc.

Esmentar que Joel Font (BSA) i Miquel Pujal (Triumph), que van participar en la categoria Support, reservada a models clàssics (Vintage) no van puntuar oficialment, doncs aquesta categoria no va tenir cap classificació oficial.

La delegació andorrana al complert

3 km, 12 zones i dues voltes

Divendres la delegació de l’FMA iniciava a Monza la recta final en la seva participació al Trial de les Nacions 2022.

En el decurs d’aquesta jornada, les habituals verificacions, tan administratives com tècniques, els reconeixements de les diferents zones, així com els entrenaments a la zona habilitada pels responsables del Moto Club Monza, van completar el calendari de la primera jornada.

La pluja complica les zones

Dissabte, la pluja va ser la primera a dir la seva, doncs abans de començar la prova va encarregar-se de deixar l’escenari de competició força afectat.

Els participants de la categoria Vintage la van patir de valent, entre ells Joel Font i Mique Pujal. Tot i les inclemències climatològiques, els dos andorrans no es van voler perdre la possibilitat de viure en directe el TDN.

Diumenge: l’hora de la veritat

Pocs minuts després de les 8.30 del matí de diumenge, prenien la sortida Joan Miquel García i Alèxia Lladó. Ambdós pilots sortien amb l’objectiu d’acumular la màxima experiència en la què era la seva primera competició internacional.

En una primera valoració, Xavi Casas ens comentava que en aquesta edició del TDN sabíem que els pilots de l’equip Challenge encara no tenien el nivell necessari per afrontar la competició. En tot cas, vam considerar que era important portar-los perquè comencessin a fer-se en aquesta mena de proves. Han d’agafar experiència i això només es pot fer competint. Poc a poc ja assoliran el nivell desitjat

Del 3è al 10è lloc

Pel que fa a l’equip de l’International Trophy, hi ha un detall que pot explicar el per què dels seu descens del 3è al 10è lloc. I és que el primer pas per les 12 zones van  completar-lo amb 37 punts de penalització, mentre que en la segona passada, realment molt millor, només van acumular-ne 6.

Els integrants International Trophy: Jordi Lestang, Jan Gabriel i Gaudí Vall

Xavi Casas, ens resumia així la cursa:

La primera volta va ser molt complicada. Les zones estaven molt molles i vam fer tres errors que podríem anomenar de “no forçats” que van allunyar-nos dels primers llocs de la classificació. En canvi, en la segona volta vam estat al nivell que ens toca, és a dir, entre els tres o quatre primers. Malauradament en un mundial les errades es paguen cares i tot i la bona segona volta, la primera ho va capgirar tot..

La 10a posició està lluny del què volíem assolir. En tot cas a ara toca seguir treballant, analitzar on s’ha fallat, aprendre dels errors i preparar millor l’any vinent.-afegia Casas

Recta final 2022

A partir d’aquests moments les competicions internacionals pels de l’FMA s’han acabat. Ara toca centrar els esforços en acabar el millor possible les proves dels campionats d’Andorra, Espanya i de Catalunya.