,

Doble podi per a l’Equip Vinyes Dabad a les 4 hores de Lleida

Vinyes-Guillamet-Caminal han guanyat aquest passat cap de setmana (dies 9 i 10 de desembre)  les 4 hores de Lleida, un triomf que ja van aconseguir l’any 2021. Pel que fa a l’absoluta, els veterans pilots van acabar ocupant el sisè lloc.

Joan Vinyes Jr – Marc Barcons (VW Golf 1.8 #2) van completar la cursa lleidatana a la segona posició  -també  de la Classe 2-  i en un meritori quart lloc de la classificació absoluta

Hi havia un cert escepticisme pel que feia a les previsions meteorològiques anunciades de cara al cap de setmana. El cert és que ni els més optimistes podien creure’s que la prova de l’Escuderia Lleida es pogués dur a terme amb sol, temperatures molt per sobre de les habituals en aquesta època de l’any, sense gens de boira i sense una gota de pluja!

Exprimint el VW Golf

En el decurs dels 45 minuts d’assajos lliures no hi va haver sorpreses i es van complir els objectius previstos, que no eren altres que canviar el xip i recordar els punts delicats de la pista de Lleida i adaptar-se tan bé com fos possible a les variacions que els organitzadors van dissenyar al traçat de cara en aquesta edició.

Joan Vinyes es va posar al volant del VW Golf – Baporo Motorsport i va marcar un millor crono d’1’05”235, un temps que el va situar a la novena posició de la graella de sortida.

El pilot es mostrava satisfet amb el registre obtingut i amb la posició de sortida. Així ho expressava:  “Pràcticament hem repetit el crono de la passada edició (1’05”660). El Golf no dóna per a més. De tota manera la carrera és completament diferent. Intentarem fer una bona sortida i remuntar alguna posició, però sense pressa. Són 4 hores de competició i és tan important anar ràpid com no castigar excessivament la mecànica”

Regulars tot i una virolla

Vinyes-Guillamet-Caminal (VW Golf 2.0 #1) van protagonitzar una prova molt regular.

Després de la primera hora de competició estaven situats a la cinquena plaça, posició que van mantenir quasi fins el final de la cursa. I és que l’última hora de competició la van començar al quart lloc, però amb possibilitats de lluitar pel podi absolut. En aquest context van intentar situar-se en posicions de podi fins que quan faltaven 20 minuts pel final una desafortunada virolla va frenar en sec les seves aspiracions.

“Ha estat una llàstima! Vam baixar fins a la sisena posició de l’absoluta, però encara vam poder mantenir la primera posició de la classe 2” – comentava Joan Vinyes.

“A totes les curses en general, però a les de resistència sobre terra s’accentua encara més alló de que fins que no has creuat la línia d’arribada no pots donar per decidit el resultat ” – afegia l’andorrà.

El podi final amb els guanyadors al centre

Vinyes Jr: adaptant el ritme

Pel que fa al Vinyes Jr. el jove pilot va rodar amb molta regularitat i sense forçar gens durant els entrenaments lliures. Arribats els cronometrats va cedir el volant del Peugeot 206 al seu company Marc Barcons, qui també va fer un pilotatge regular.

Acabades les rondes, Vinyes Jr. es mostrava satisfet amb el temps obtingut (1’04”993), un temps que els va situar a quarta filera de la graella de sortida.

Segons el jove pilot, l’estratègia a seguir passava per “ ser una mica conservadors a l’inici,  per veure quin nivell tenen els que a priori són els nostres rivals directes. A mesura que avanci la competició anirem adaptant el ritme segons les possibilitats de la nostra mecànica. M’agradaria molt poder finalitzar la cursa” –concloïa.

Entrebanc inicial

Un cop a la cursa, les coses no van començar del tot bé per a  Joan Vinyes Jr i Marc Barcons. I és que abans de concloure la primera hora de carrera, un toc amb un rival va provocar que Barcons fes una virolla, fet que va deixar-lo uns instants parat a la pista. De seguida però, va posar el Peugeot en marxa i a partir d’aquí tot es va desenvolupar de manera més “normal”, és a dir, fent les parades obligades a boxes i portant un ritme estable fins el final de la cursa. Tan va ser així que van estar sempre al Top10.

El Peugeot de Vinyes Jr. – Barcons

A la part final, Vinyes Jr. va començar a forçar el ritme, fet que finalment els va permetre fer-se amb la quarta plaça de la classificació absoluta.

Un cop conclòs el meeting lleidetà, el jove Vinyes Jr. es mostrava content del resultat i de la jornada en general, doncs tal i com comentava “aquest cop hem pogut finalitzar la cursa. Durant la temporada els problemes mecànics, entre d’altres coses, sempre ens han deixat fora de carrera abans del desitjat. A més, avui no solament hem acabat, també hem pujat al podi de la Classe 2. Estic molt satisfet de com ha anat la meva segona participació a les 4 hores de Lleida”

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport