,

Joan Vinyes – Jordi Mercader campions d’Europa en ERCOpen

Joan Vinyes – Jordi Mercader, van endur-se aquest cap de setmana a Salou el títol del campionat en la que ha estat la seva segona temporada en l’europeu de ral·lis, proclamant-se així, campions d’Europa!

L’objectiu s’ha complert! Joan Vinyes-Jordi Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly #107, van arribar al podi final del 57è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada de Salou. La parella va acabar en la segona posició de la categoria ERC Open, fent-se amb el títol de l’Europeu.

Suzuki Ibèrica per segon any consecutiu

En el mateix podi final, la parella de l’equip Suzuki Ibèrica van mostrar la seva gran alegria per a haver guanyat un títol que han guanyant gràcies a l’enorme esforç i implicación de tot l’equip, que dit sigui de pas, porta guanyant l’europeu dos anys consecutius.

Vinyes ho resumia així:

“Aquesta segona etapa se’ns ha fet molt llarga. Estàvem tan a prop que no veiem el moment…. Ara sí, ja estem celebrant-ho amb tots els “culpables” d’aquest triomf”

“Estic molt agraït als responsables de Suzuki Ibèrica per la confiança que van dipositar en nosaltres. També als membres de l’equip tècnic i logístic, doncs amb el seu treball hem pogut lluitar per poder estar entre els millors durant tota la temporada.”


Cal destacar que en la prova del RACC. l’èxit de l’equip Suzuki Ibèrica ha estat doble. El Suzuki Swift R4lly S #108, pilotat per Alberto Monarri – Borja Odriozola van ser els guanyadors de la categoria ERCOpen. Per tant els dos Swift R4lly S han estat en el dos llocs més alts del podi tarragoní.

Meteo complicada

La meteorologia  -molt variable durant tota la setmana-  va complicar el treball de tots els equips.

Com de costum, la jornada de reconeixements va tornar a ser el primer esforç seriós del ral·li. Malgrat tractar-se de cronometrades molt pròximes, Vinyes-Mercader no van confiar-se i van anotar les seves especificacions i particularitats amb tot luxe de detalls. Sens dubte, es jugaven molt i calia assegurar més que mai.

El Coll de la Teixeta (4,21 km), amb la seva habitual rotonda enmig del recorregut, va ser l’escenari del shakedown de dijous dia 20.

Vinyes-Mercader van realitzar només dues passades per aquesta cronometrada, marcant 3’02.7. L’andorrà ens feia el següent comentari un cop acabada aquesta primera jornada al volant del Swift:

“Ens hem limitat a comprovar que tot estigués en perfecte estat per poder començar el ral·li. A més, l’asfalt estava molt humit i nosaltres hem sortit amb rodes de sec”

Poc a poc i bona lletra

L’aigua prevista en l’etapa 1 va acabar apareixent en la primera passada de les especials. El cert però, és que tot i fer-ho de manera irregular, l’aigua va marcar en cierta manera el tarannà de l’etapa.

La dinàmica d’aquesta etapa va seguir en la mateixa línia que el “shake”, és a dir, calia anar superant les cronometrades sense capficar-se massa si es perdia algun segon respecte de l’equip líder de la categoria, els seus companys de Suzuki, Monarri-Odriozola.

D’aquesta manera, van arribar al final de l’etapa inicial amb 1’18”, de retard respecte de Monarri-Odriozola. No obstant això, el títol estava més a prop minut a minut. Així ho veia en Joan:

“Hem trobat pluja en algunes especials. De fet, l’asfalt estava bastant brut en general. Hem anat tranquils, evitant esglais i possibles sortides de carretera. Anar massa ràpid en aquestes especials comporta riscos que aquesta vegada havíem d’evitar. Al final tot ha sortit com havíem preparat, així que ja queda menys. Demà però, també serà un dia de molta tensió.”

Directes al podi final

D’inici semblava que la presència de la pluja es repetiria de nou, però va lluir el sol gairebé tot el dia.
Amb una estratègia idèntica a la del dia anterior, Vinyes-Mercader van començar la segona etapa del ral·li i del campionat, amb absoluta determinació. L’únic contratemps que va haver de superar el tàndem de Suzuki va ser la pluja -del tot inesperada- de la primera especial del dia (Savallá), quan ja havien deixat enrere l’assistència de Salou.

Superat aquest contratemps climatològic inicial, el temps va tornar a estabilitzar-se i els de Suzuki van poder seguir amb la seva estratègia sense cap contratemps remarcable. Al final va poder completar les dues passades per les tres cronometrades de l’etapa, arribant al podi final com a nous campions d’Europa.

Dos temporades, dues victòries!

Tot i que parlem d’un equip i d’uns pilots amb un palmarés més que notable i que de victòries n’acumulen moltes i a molts nivells, l’alegria que és va viure al podi final de Salou va ser indescriptible i certament no hi havia per menys!  L’equip Suzuki Ibèrica acabava de tancar la seva segona temporada consecutiva a l’ERC, amb la reedició del títol aconseguit la temporada passada. A més, l’equip de Suzuki Iberica guanyava a Salou per partida doble!

Impressionant Joan. Felicitats a tú, al Jordi i a tots els integrants de Suzuki, començant per Monarri i Odriozola i acabant per Suzuki Ibèrica!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original/Fotos: Fotoesport