,

Joan Vinyes-Jaume Font signen dos podis al GT Open Europe de Barcelona

Al meeting del GT Cup Open Europe disputat al Circuit Barcelona – Catalunya, Joan Vinyes – Jaume Font van aconseguir situar el seu Porsche 992 GT3 Cup al podi d’AM, al final de les dues carreres.

En la primera carrera Vinyes-Font van assolir un treballat triomf de la seva categoria, a part de travessar la línia d’arribada en el 4t lloc absolut. La segona cursa va estar marcada per la presència del cotxe de seguretat durant uns 20’. En conseqüència, les posicions finals pràcticament van ser les mateixes al llarg de tot el segon relleu. Vinyes-Font van acabar ocupant la 2a posició (6è lloc absolut).

Com a la resta de Catalunya, la meteorologia va ser molt favorable tot el cap de setmana. Gràcies en això l’asfalt va mantenir-se sec i a bona temperatura.

Retorn a un escenari conegut

En els entrenaments lliures (dos mànegues de 45’) la parella tenia la primera presa de contacte amb la pista catalana, una pista en la que no rodaven feia temps però que no han oblidat.  Els de l’equip Baporo Motorsport van limitar-se a rodar amb fermesa però sense deixar anar tota la cavalleria. En aquest sentit, esmentar que els seus millors cronos no van baixar de 1’51”. La parella volia aclimatar-se al circuit i comprovar que tot estigués en ordre.

Vinyes va acabar la jornada amb molt bones sensacions.

”Ha estat una primera jornada tranquil·la. En els lliures sempre s’aprofita per preparar material que pugui ser necessari en les carreres. A més, hem recordat in-situ un traçat sempre complicat, amb una chicane difícil de superar”

Jaume Font protagonitza la 1a jornada

A Barcelona va ser Jaume Font qui va exercir de primer pilot 1, de manera que va ser ell qui va disputar els primers entrenaments oficials del meeting.

En la seva 7a volta  -de les 9 completades- Font va aconseguir para al crono en 1’49”094, un excel·lent temps que el va situar en la 2a plaça de la classificació absoluta, és a dir, en la primera línia de la graella de la carrera inicial.

Els de Baporo guanyen la 1a carrera

La parella de Baporo Motorsport va mantenir-se en la tercera posició durant les 24 primeres voltes. A partir d’aquell moment i a dues voltes pel final, Vinyes no va poder evitar que el Porsche de la categoria Pro del pilot Dirk Schouten l’acabés superant . Amb tot però, el triomf entre els AM no se’ls va escapar.

Esmentar que tot i el resultat, Vinyes no estava del tot satisfet de com va anar la prova:

“Al matí en Jaume va fer un ‘tiempazo’ en la classificatòria. No obstant això, en la carrera no vaig estar del tot còmode al volant del Porsche. Val a dir que malgrat tot, el triomf de la nostra categoria és un bon resultat de cara a les aspiracions del Jaume d’aconseguir la 2a posició al campionat” -concloïa Vinyes

El Safety car marca el diumenge

En aquesta segona mànega d’entrenaments oficials, va ser Joan Vinyes qui va posar-se al volant del Porsche de l’equip Baporo Motorsport.

En general, van poder rebaixar els temps de la mànega del dia anterior. És així que amb un crono de 1’48”939 el pilot de Suzuki va ocupar la quarta plaça de la classificació absoluta. A part, va fer el millor crono de l’AM.
En la segona carrera, també programada a 50’, es va produir una sortida de pista d’un dels participants. Això va provocar que el cotxe de seguretat hagués de sortir. La presència del SC en pista es va allargar durant tot el segon relleu. Per tant,  tots els participants van travessar la meta amb diferències mínimes.

Vinyes ens va comentar d’aquesta manera el succeït: “Quan la majoria d’equips havien fet el canvi de pilot, un dels cotxes es va sortir al final de la recta de meta. Va sortir l’SC i ja no es va marxar fins al final.  En Jaume va donar poc més d’una volta sense el Safety a la pista”

“El resultat d’aquesta carrera hauria canviat molt si s’hagués disputat amb normalitat. De totes maneres en Jaume ha aconseguit l’objectiu que perseguia. Per tant marxem de Montmeló satisfets amb el treball fet”