,

L’ e-Trophée Andros torna al Circuit Andorra aquest cap de setmana

Fidel al Principat des del 94, l’e-Trophée Andros torna al Principat d’Andorra, concretament a partir de demà dia 14 i fins dissabte, per disputar el segon meeting del calendari de la seva 35a edició, la darrera si res no canvia a darrera hora.

Així doncs, aquesta serà l’última competició en la què els aficionats podran gaudir d’aquesta competició que va arrencar per primer cop fa 33 anys, sent la principal referència del pilotatge sobre gel a França.

De principi a fi, l’emoció és una constant a l’Andros

30 anys visitant Andorra

Creada per Max Mamers i Frederic Gervoson (2MO), l’Andros ha visitat de manera consecutiva la serralada pirinenca del Pas de la Casa des de l’edició de 1994/95, sumant així trenta edicions al Principat.      

A la categoria ELITE PRO, Nathanaël Berton i Dorian Boccolacci van ser els guanyadors dels dos meetings disputats a Val Thorens, on cada any té lloc la primera carrera del meeting. Tot i no pujar al més alt del podi del traçat francès, Aurélien Panis arribarà al Circuit Andorra com a líder de la provisional del certamen, fent-ho amb només un punt d’avantatge respecte de JB Dubourg, un altre dels favorits al triomf final.

Entre els pilots de la categoria ELITE, Gérald Fontanel i Louis Gervoson van ser els respectius guanyadors a Val Thorens. Tal i com va passar a la categoria superior, cap dels pilots participants va aconseguir repetir podi a les proves disputades.

Les entitats del país, cabdals!

Àlex Bercianos, màxim responsable de les instal·lacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa, es mostrava molt satisfet per tenir la caravana de l’Andros un any més al Port d’Envalira. A més, Bercianos va voler posar èmfasi en les facilitats que sempre ha tingut, no solament dels responsables de l’organització de la competició francesa, també i sobretot de tots els col·laboradors andorrans del certamen de 2MO.

“Poder començar la temporada de competicions a les nostres instal·lacions amb l’Andros sempre és un plaer. Un any més comptem amb el suport econòmic d’Andorra Turisme i de la seva habilitat i capacitat de fer arribar la marca Andorra més enllà de les nostres fronteres, per mitjà d’un event d’aquesta magnitud”

”Pel que fa a Hiper Pas, esmentar que l’estreta relació d’amistat entre els dirigents de l’entitat andorrana i 2MO, en concret amb Max Mamers, ha facilitat molt l’arribada del trofeu francès al Pas de la Casa” – afegia Bercianos.

Respecte del comú encampedà, el responsable del circuit andorrà va voler destacar que “el comu d’Encamp ha estat un altre pulmó necessari per a l’organització de l’esdeveniment. Els seus ajuts en forma de serveis i d’aportacions han resultat decisius”

El Renault de Dubourg en acció

Feda, el darrer a sumar-s’hi

Val a dir que quan la competició va migrar fa unes edicions envers els cotxes elèctrics, FEDA va entrar a formar part del gruix de col·laboradors necessaris per a la celebració de la competició. En aquest sentit, Bercianos va voler destacar que “amb l’arribada dels vehicles elèctrics, la incorporació de Feda per poder dur a terme el muntatge de les infraestructures necessàries per poder recarregar les bateries dels vehicles, ha estat determinant”

El bo i millor a la graella

Entre els equips, tots ells molt coneguts al món del Motorsport. Aurélien Panis, guanyador  de l’edició de l’any passat i d’un meeting a Andorra, formarà part de l’estructura Team Sainteloc Racing. El reconegut equip francès tindrà tres vehicles a la graella de sortida.

El Team DA Racing també tindrà tres unitats Renault Zoe a la pista. Un d’ells, el número #3, estarà pilotat per Jean B. Dubourg. Amb el seu dilatat palmarès de triomfs a l’Andros, Duborg és un dels clars favorits de cara a la victòria final.

Per altra banda, el pilot Yann Ehrlacher, nebot del llorejat Ivan Müller, encapçalarà el Team M Racing. Ehrlacher també sap el que és guanyés al traçat andorrà, de manera que entre tots plegats, l’emoció tornarà a ser una constant en aquesta edició 2023-24.

Sebastien Loeb també estarà en algun dels meetings. Loeb participarà pilotant un Mersen A01 del seu equip, vehicle que també comandarà la doble guanyadora a Andorra de la passada edició, la francesa Margot Laffitte.

Els pilots del Team Sylvain Pussier Competition, amb Sylvain Pussier al capdavant, seran els responsables de portar a posicions capçaleres els Peugeot E-208.

Foto d’arxiu de l’Audi d’Aurélien Panis

Horaris previstos

Per finalitzar, us passem els horaris previstos per a les dues jornades de competició:

Divendres dia 15:

  • 16:00 – 17:10 – Entrenaments cronometrats.
  • 17:15 – 20:40 – Mànigues qualificatives i Súper-pole
  • A partir de les 20:10 – Finals, Súper finals i podis.

Dissabte dia 16:

  • 16:00 – 19:10 – Mànigues qualificatives i Súper pole.
  • A partir de les 19:45 – Finals, Súper finals i podis.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport