,

Bon final de temporada de De la Casa i Ian Porté al català de muntanya

Gerard de la Casa va acomiadar el Campionat de Catalunya de Muntanya amb una tercera posició a la XIII Pujada “El Suru” – Sta Maria de Villalba – Ullastrell Memorial Lluis Costa. En CM-Promo, un impecable Ian Porté va fer-se amb la segona posició de la categoria CM-Promo i amb el tercer lloc de la classificació absoluta.

Sol, però menys hores

Els dies previs a la celebració de la pujada, els organitzadors de l’esdeveniment, l’Escuderia + Gas Factory Marc Gené, van passar jornades d’incertesa a causa de les previsions meteorològiques, doncs a priori no semblaven favorables. Finalment va regnar un ambient de tardor magnífic, amb sol i bona temperatura.

Al programa horari de la present edició van programar-se només quatre pujades (dues d’entrenaments i dues de carrera). El motiu no va ser altre que el canvi de dates en que ha tingut lloc la pujada (d’octubre a desembre). Aquest canvi implicava que les condicions de llum natural no fossin les mateixes. Per això, al final va eliminar-se una tanda d’entrenaments.

Sempre al podi

Amb el tercer lloc del podi assolit a la col·loquialment nomenada com la Pujada “El Suru”, la qual sumava la seva tretzena edició, De la Casa ha completat totes les proves del certamen català pujant al podi. En tot cas, i això no és nou, com ha anat passant al llarg de tot el campionat, en aquesta darrera cita els Porsche de Jordi Gaig i Joan Salvans han tornat a ser el malson de l’andorrà.

De la Casa en plena actuació a “El Suru”

Satisfet de la temporada

Diem malson perquè en aquesta darrera pujada de la temporada, De la Casa també va haver de cedir davant la potència inassolible dels Porsche rivals.

Amb tot però, la seva valoració de la temporada és positiva. Així ho comentava el pilot: “Hem acabat al podi totes les curses que hem disputat, a més de guanyar les Pujades d’Arinsal i la de Mármol. Així doncs, hem tingut l’oportunitat de fer molts quilòmetres al volant del Ford i provar diferents solucions per posar-los més pressió als Porsche, cosa que hem aconseguit a mitges, doncs la seva superioritat a nivell de prestacions és evident”.

Fidel a la seva naturalesa combativa, l’andorrà no és dóna per vençut: “Continuarem treballant de cara la temporada que ve. La meva confiança amb el Ford a millorat i l’objectiu serà progressar i intentar escurçar els pocs segons que aquest any ens han separat del triomf en varies curses” – concloïa convençut en de Gedith Center.

2n de la general

Mancant la confirmació oficial, el podi final de la categoria Turismes del Campionat de Catalunya de Muntanya queda de la següent manera:

  1. Jordi Gaig, 150 punts
  2. Gerard de la Casa, 112 punts
  3. Joan Salvans, 101 punts

Excel·lent temporada d’Ian Porté

Per la seva banda, Ian Porté i Marcel Muxella, tots dos pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB, també van finalitzar el calendari de competició 2023 a la XIII Pujada “El Suru” Sta. Maria de la Vilalba – Ullastrell.

Porté va completar la pujada regalant als presents una altra actuació impecable que el va situar a la segona posició de la categoria CM-Promo i al tercer lloc de la classificació absoluta.

Muxella però, va tornar a tenir problemes mecànics a la primera mànega d’entrenament. Tot i que va poder solucionar-los per disputar les dues pujades de carrera en bones condicions, al final no va trobar el fil conductor necessari i tot i els bons registres, va acabar classificant-se al 5è lloc final.

Ian Porté ha conclós una gran temporada

De nou, Porté VS Plaus

Tal i com va fer a la cita de Sant Feliu de Codines  -de fet a totes-  Porté va sortir des de l’inici amb l’objectiu d’estar entre els millors, tant de la CM-Promo com de la classificació absoluta de la pujada.

De la mateixa forma, a “El Suru” el jove pilot de l’ACA va tornar a protagonitzar un frec a frec al límit amb el veterà Ramón Plaus. A diferència del que va passar a Sant Feliu, les 111 mil·lèsimes que van separar als pilots aquest cop van fer decantar la balança a favor d’Ian Porté.

Per acabar d’adobar-ho, els 2’06”368 del seu crono van situar-lo directament a la tercera posició de la classificació absoluta de la prova!

“Ha estat un cap de setmana difícil, però hem aconseguit una segona posició, tot i no poder disputar la segona pujada de cursa. El temps de la primera pujada va ser suficientment bo com per estar en posicions de podi“ – comentava Ian Porté un cop al parc tancat.

Respecte de la temporada en conjunt, Ian Porte afegia: “La veritat és que estic molt content de la temporada en general. Al final hem aconseguit la segona posició de campionat gràcies a un gran final de temporada” 

Jornada complica per a Muxella

Marcel Muxella, tambñe del Programa de l’ACACLUB, va tornar a tenir problemes a la part inicial, concretament durant els entrenaments. Tot i solventar-los a temps per competir, al final no va poder esprèmer tot el seu potencial. En tot cas, Muxella ha pogut millorar la seva confiança i capacitats al volant del seu Silver Car.

Precisament per això, Muxella es mostrava confiat de cara a la propera edició 2024.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport