,

Edgar Montellà torna a la competició amb un 2n lloc a Callús

A diferència de Montellà, 2n a la XXIV Pujada Callús – Sant Mateu, els joves pilots de l’ACA, Ian Porté i Marcel Muxella, no va estar gens encertats aquest cap de setmana.

Montellà ha tornat a competir, després de quasi un any

Després de nou mesos sense competir, Edgar Montellà (Speedcar) va protagonitzar una gran actuació en la XXIV Pujada Callús – Sant Mateu de Bages. I és que el pilot encampedà va completar la XXIV Pujada a Callús – Sant Mateu de Bages, segona cita del Campionat de Catalunya de Muntanya, en la segona posició de la classificació absoluta, a només 9 dècimes de Javi Rodriguez, company seu a l’equip Pep Curses.

Després d’un llarg període sense competir, el més lògic era pensar que li caldria una mica de temps per “aclimatar-se”, però res més lluny! I és que després de la segona pujada d’entrenaments en la què Montellà va parar el crono en 2’42”021, les coses apuntaven positivament per a l’andorrà.

Ja en la carrera, Montellà va mantenir-se segon a les dues pujades, superat per diferències mínimes pel canari Javi Rodriguez.

El ritme ha estat molt més alt del que m’esperava. L’equip Pep Curses ha treballat al 200% per tenir la mecànica en òptimes condicions. El cotxe ha anat de meravella i bé, se’m fa difícil trobar quelcom negatiu a dir

Montellà també va valorar de manera molt positiva tenir al seu costat a la família.

Tal i com va comentar-nos “tenir al meu costat al meu pare, al meu germà Marcel i a tota la família ha estat un gran suport”.

Montellà al segon lloc del podi

Poc encert dels Joves Pilots de l’ACA

Els pilots del Programa dels Joves Pilots de l’ACA, Ian Porté i Marcel Muxella, no va estar encertats en el transcurs de la XXIV Pujada Callús – Sant Mateu, segona prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya.

En aquesta ocasió, Ian Porté va acabar 7è, (2’45”637) i Marcel Muxella, 9è (2’47”693), es van veure clarament superats per Javi Rodriguez, guanyador de la prova de la comarca del Bages.

L’esdeveniment organitzat pel Moto Club Manresa va disputar-se amb una gran afluència d’aficionats.

La pluja va passar de llarg

La previsió de ruixats no va fer-se realitat, de fet, el sol va lluir amb molta força però afortunadament per als presents, la brisa de mig matí va fer que l’ambient fos agradable.

Malgrat la setena plaça aconseguida, Ian Porté feia una valoració positiva: “No teníem el setup preparat per a aquesta pujada i l’inici ha estat complicat. Hem anat millorant i ho hem donat tot en l’última pujada”.

Per a Marcel Muxella, la de Sant Mateu era la segona prova que disputava al volant de la seva nova mecànica. Muxella va viure una jornada amb alts i baixos i amb moments de molta tensió. Així ho explicava al final de la jornada: “Després d’una primera pujada sense problemes, en la segona hem tingut un petit incident que ha afectat  el pont posterior del CM. Afortunadament hem pogut reparar-lo abans de sortir a l’última de entrenos. En les dues pujades de carrera hem millorat es temps dels entrenaments i ens hem situat en una posició que penso que és la correcta en aquesta fase de la temporada”

Next Stop: La Trona

La propera cursa que afrontaran Ian Porté i Marcel Muxella serà la sempre complicada Pujada a la Trona. Tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Muxella pilotova per segon cop la nova mecànica

Info original /Fotos: Fotoesport