, ,

El Maserati MC20 arrenca la gira peninsular a Becier Vehicles

Tot i que el primer lliurament no arribarà fins el proper mes de setembre, ahir 27 de maig vam tenir l’oportunitat de veure en viu i en directe una unitat del Maserati MC20, el nou superesportiu de la marca del trident.

D’Andorra a la península

Donada la seva imminent comercialització, des de fa unes setmanes la marca està fent la seva posada de llarg oficial i pel que fa al sud d’Europa han escollit Andorra com a primera parada abans de continuar la seva ‘gira’ per la península. I és que després d’haver dut a terme les darreres proves de fiabilitat en condicions extremes de fred i neu per les carreteres de Valtelina i al Ghiacciodromo Livigno, el circuit de neu i gel més conegut d’Itàlia, el cotxe ja està quasi llest per ser lliurat als concessionaris.

Així doncs i gràcies als esforços fets des del concessionari andorrà, s’ha aconseguit que el Principat sigui el primer punt de tota la península Ibèrica on s’ha presentat aquest espectacular esportiu.

Tres versions

El nou MC20 amb carrosseria cupé -el que veieu en les imatges- és el primer en comercialitzar-se. Més endavant arribarà versió cabrio i una mica més enllà una 100% elèctrica.

Tot i que ja vam parlar-ne en l’edició del més de novembre passat, aprofitarem la bona nova per refrescar de nou els aspectes més importants d’aquest impressionant esportiu.

L ’MC20 fa 4,67 metres de llarg, 1,96 metres d’ample i 1,22 d’alt. Té una batalla de 2,70 i el seu pes en ordre de marxa és de 1.470 kg.

El seu disseny ha necessitat més de dos mil hores de mà d’obra en el túnel de vent de Dallara, i mil més en els simuladors.

Esportiu i funcional

Com en l’exterior, de cara a l’interior Maserati ha prioritzat a parts iguals entre esportivitat, confort funcional i comoditat. Iés que encara que al primer cop d’ull l’habitacle sembla molt minimalista, quelcom molt normal en qualsevol superesportiu, els dissenyadors de Mòdena han aconseguit equilibrar a la perfecció l’habitacle dotant-lo de tot l’estil i elegància de Maserati, així com amb una practicitat que el fa apte per conduir-lo habitualment.

Tecnologia i minimalisme

En aquest sentit també inclou tot el necessari a nivell de connectivitat gràcies al programa «Maserati Connect». Aquest programa inclou Wi-Fi i un sistema de navegació i de comunicació Alexa de darrera generació.

De l’interior el primer que destaca és la comoditat amb la que s’accedeix al cotxe, quelcom gens evident en models d’aquest nivell. Ja sentats, destaquen les dues grans pantalles de 10 polzades. Una fa les funcions de panell d’instruments, mentre que la del quadre principal de comandaments serveix per controlar el sistema de infoentreteniment així com altres paràmetres del cotxe.

I és que els controls físics s’han reduït al mínim. L’MC20 bàsicament conserva els dos botons per seleccionar el sentit de la marxa i els del selector dels modes de conducció. Més enllà d’això, la resta de paràmetres es controlen tots des de les pantalles.

5 modes de conducció

Els cinc modes de conducció disponibles són: el «GT» de creuer, el «Wet» per a situacions de poca adherència, el mode «Sport» per a una conducció esportiva, el «Corsa» per a circuits i el mode «ESC Off» que desactiva l’electrònica deixant tota la responsabilitat en mans del pilot.

Credencials

El motor que incorpora aquest súper cotxe de tracció tracció posterior és un V6 biturbo de 3 litres amb 630 CV i 730 Nm. La velocitat punta supera els 325 km/h i l’acceleració per pujar de 0 a 100 no arriba als 2,9 segons.

El consum combinat és de 11,6 litres als 100 i les emissions de 265 gr CO2.

La caixa del canvi és auto-seqüencial de doble embragatge amb vuit velocitats i inclou les lleves del volant ancorades a la columna de la direcció.

Pel que fa a colors l’MC20 en proposa sis. Hi ha el «Bianco Audace » (blanc), «Giallo Genio» (groc), «Rosso Vincenzo» (vermell), «Blue Infinito» (blau), «Nero Enigma» (negre) i un gris anomenat «Grigio Misterio».

Grup Becier

Al setembre, un cop arribi la primera unitat, farem un reportatge més a fons. Mentre tant, si voleu saber-ne més només cal que us adreceu a Maserati Andorra. Els trobareu a la seu central de Grup Becier, concretament a l’Av. d’Enclar, 142 de Santa Coloma. Tel +376 871 803.

———

Per poder accedir a d’altres articles de la secció ‘Premium Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu en el menú superior del blog o també fent clic en aquest enllaç directe.

 

Fotos: Maserati