,

Nou Porsche Macan T: l’esperit del 911 T de 1968 reneix en format SUV

Amb l’arribada del Macan T se suma una nova versió a l’exitosa gamma del supervendes dels d’Stuttgart. Es tracta del primer Porsche de quatre portes -també del primer SUV-  que incorpora aquesta denominació tan especial per a la marca.  De fet, aquesta lletra ha estat fins ara exclusiva dels 911 i els 718.

Des dels anys 70 que la T (Touring) representa per a Porsche prestacions i dinamisme. És la lletra amb la què Porsche identifica els models que ofereixen una experiència de conducció molt especial, gràcies a la precisió de la seva posada a punt, al seu exclusiu equipament i a l’eficiència dels seus motors.

En aquest sentit i fidel a l’esperit del 911 T de 1968, el nou Macan T destaca per destil·lar això, dinamisme, però també pel seu lleuger motor turbo de dos litres, pel seu disseny atlètic i per incloure un equipament de sèrie molt específic.

2 litres, turbo i 265 CV

El motor turbo de quatre cilindres i dos litres del Macan T es caracteritza per la seva gran agilitat i pel seu disseny compacte, la qual cosa dóna lloc a un excel·lent equilibri entre lleugeresa i rendiment.

En comparació amb els Macan S i GTS, ambdós equipats amb l’V6 biturbo de 2.9 litres, el pes sobre l’eix davanter del Macan T s’ha reduït 58,8 quilograms, la qual cosa afavoreix, no solament la seva capacitat d’acceleració, també incideix de manera excel·lent en el seu comportament en carreteres molt revirades.

Amb una potència de 265 CV (195 kW) i un par màxim de 400 Nm, el Macan T permet al conductor gaudir plenament al volant.

Canvi PDK i Tracció PTM

El motor va acoblat a una transmissió automàtica PDK de doble embragatge de set marxes que permet fer uns canvis precisos i extremadament ràpids. Al costat del canvi PDK, el sistema de tracció integral PTM (Porsche Traction Management) és l’altre as que porta guardat a la màniga el Macan T, de manera que no hi ha ‘partida’ que se li resisteixi.

Les altes xifres de par que hi ha disponibles en l’ampli ventall de revolucions, proporcionen una resposta enèrgica i immediata en qualsevol moment.

Amb el paquet Sport Chrono de sèrie, que inclou el selector de modes de conducció  i el botó Sport Response del volant, el Macan T accelera de 0 a 100 km/h en 6,2 segons, aconseguint una velocitat màxima de 232 km/h.

Posada a punt especial

El Macan T és l’únic model de Porsche que porta de sèrie una suspensió a base de  molles helicoidals amb el Porsche Active Suspension Management (PASM). Aquesta suspensió està combinada amb una carrosseria que redueix 15 mil·límetres  la seva distància al terra.

Les barres estabilitzadores de l’eix davanter són més rígides i la posada a punt del xassís ha estat optimitzada amb la finalitat de crear la suspensió perfecta per al cotxe, tot plegat tenint molt en compte el potent sistema de propulsió que porta. Com a resultat d’això s’obté una resposta immediata de la direcció i un comportament molt àgil.

El sistema Porsche Traction Management (PTM) també s’han adaptat específicament per a l’ocasió.

Com a opció es pot demanar la suspensió pneumàtica adaptativa amb el Porsche Active Suspension Management. Al fer-ho es rebaixaran 10 mil·límetres més l’altura, encolant el cotxe al sòl.

També es pot demanar opcionalment el Porsche Torque Vectoring Plus o PTV Plus, un sistema configurat per a les característiques dinàmiques del Macan T que aporta un comportament encara més eficicient i prestacional.

Detalls exclusius

Diversos elements de color gris Àgata metal·litzat, localitzats en el frontal, en els laterals i en la part posterior del cotxe el diferencien clarament de la resta de variants Macan. Alguns d’aquests elements són: la motllura davantera, els retrovisors exteriors, els estreps dels laterals, l’spoiler de sostre i els logotips de la porta del maleter.

Les sortides dels escapaments  esportius i les motllures de les finestretes en negre brillant formen part de l’equipament de sèrie del nou SUV alemany. El logotip “Macan T” dels estreps també llueix en negre.

Les llandes Macan S de vint polzades en color titani fosc s’inclouen de sèrie.

Quant a colors de carrosseria, entre els de base, els metal·litzats i els especials, hi ha un total de 13 opcions diferents.

Interior molt personal

El Macan T porta de sèrie seients esportius calefactats amb ajustament elèctric en vuit posicions. Estan folrats amb una tapisseria exclusiva en cuir negre. La part central dels seients, tant els davanters com els del darrere, inclouen una franja Sport-Tex. Els reposacaps del davant incorporen l’escut Porsche en relleu.

L’equipament de sèrie també inclou un volant esportiu GT multifunció calefactat, el cronòmetre Sport Chrono en la part superior del quadre de comandaments i els llindars de les portes en alumini negre amb el logotip Macan T.

El volant esportiu GT multifunció entapissat Race-Tex amb motllures de carboni és opcional.

Actualització a l’abast

El Macan T també es beneficiarà dels nous elements sorgits a partir de l’última actualització (estiu 2021) del Macan en general. Entre aquests elements destaca la nova consola central amb la superfície tàctil amb aspecte de vidre. També hi ha l’última evolució del sistema d’informació i entreteniment Porsche Communication Management (PCM). El PCM inclou de serie una pantalla tàctil de 10,9 polzades i navegació en línia.

Finalment, destacar que el color gris a contrast de l’exterior també combina amb elements de l’interior, com ara les costures decoratives, la tonalitat plata dels seients, els reposacaps i el volant.

Des de Kars Automòbils ens han confirmat que les comandes del Macan T ja estan obertes. Segons ens han comentat, els preus arrenquen des dels 60 mil euros. Els lliuraments de les primeres unitats començaran a partir d’aquest proper mes d’abril.

———

Per a d’altres entrades de la secció Premium Cars, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.

Fotos Porsche

[/av_textblock]