El nou BMW iX M60 arribarà al mercat aquest proper estiu

BMW ha donat finalment llum verda al seu primer BMW M dissenyat des del principi per a la mobilitat purament elèctrica. El Nou BMW iX M60, será la tercera variant, encara més potent i absolutament tecnològica, del nou vaixell insignia dels de BMW Group.

La presentació mundial va tenir lloc a principis de gener al Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas. El llançament al mercat es farà al juny.

Mentre preparem un reportatge més extens per d’aquí a un parell de mesos, de moment hem volgut fer aquest avançament  destacant -més enllà del reportatge fotogràfic- tots els punts destacables que inclou, que com veureu, no són pocs:

  • És el cotxe més potent i ràpid mai fabricat per BMW Group.
  • És el primer model amb un par màxim de més de 1000 Nm. El BMW iX M60 lliura un 1015 Nm en mode Sport i fins i tot arriba als 1100 Nm amb la funció Launch Control activada. Aquesta impressionant potència i control superior li permeten accelerar de 0 a 100 km/h en 3,8 segons.

4×4, 619 CV i 566 km d’autonomia

  • El seu sistema de propulsió inclou dos motors elèctrics dotats de la tecnologia BMW eDrive. Estan situats en els eixos davanter i posterior i lliuren una potència total de 455 kW / 619 CV.
  • El Motor M específic de l’eix posterior ofereix un lliurament de potència màxima i excepcionalment alta en tot moment.
  • La velocitat màxima limitada del BMW iX M60 és de 250km/h, 50km/h més que en el BMW iX xDrive50.
  • Amb 0 emissions, el consum combinat se situa entre els 24,7 i els 21 .7 kWh/100 km, segons cicle WLTP.
  • L’autonomia segons WLTP arriba als 566 quilòmetres.

Un Sports Activity Vehicle sostenible 

  • El concepte de vehicle sostenible, amb el disseny progressiu d’un Sports Activity Vehicle i amb aquest fascinant rendiment, combinen l’essència del millor de tres mons: BMW i, BMW X i BMW M GmbH.
  • El caràcter confortable i luxós de l’interior, i les característiques de conducció automatitzada juntament amb l’operativitat i la connectivitat, creen una experiència mai vista fins ara.
  • Com a bon model M, el rendiment superior i el control del vehicle està perfectament equilibrat gràcies a la configuració M del conjunt: suspensió en dos eixos amb amortidors adaptatius, direcció Activa Integral, barres  antibolcada específiques, frens esportius i llandes aerodinàmiques de 21 polzades de sèrie.
  • La tracció total elèctrica amb limitació de lliscament de rodes i funció Launch Control permet una acceleració molt potent amb una tracció optimitzada i una estabilitat perfecta en tot tipus de condicions. Amb tot, el cotxe garanteix un plaer de conducció absolut, sense emissions i gaudint de la dinàmica, l’agilitat i la precisió tant pròpies dels models M.

10 minuts = 150 km d’autonomia

  • Gràcies a l’última tecnologia de cel·les i càrrega aplicades a les bateries d’alt voltatge de 111,5 kWh, el BMW iX M60 disposa d’una gran autonomia. Segons cicle WLTP, el nou BMW iX M60 ofereix fins a 566 km de autonomia amb una  càrrega.
  • A l’hora de recarregar el cotxe, l’operació es pot fer tant amb corrent altern de fins a 11kW com amb corrent continu de fins a 200kW. Només calen deu minuts de càrrega en una estació de càrrega ràpida per a obtenir una autonomia de fins a 150 quilòmetres.

So Hans Zimmer

  • Nou BMW IconicSounds Electric amb característiques M. Amb aquest sistema arriba un so inspirador producte de la cooperació entre BMW Group i Hans Zimmer, famós compositor, guanyador d’un premi de l’acadèmia.
  • El resultat d’aquesta aliança es tradueix en una resposta acústica amb una clara diferenciació entre els modes Personal i Sport.
  • El nou sistema operatiu BMW iDrive permet una interacció intuïtiva entre conductor i vehicle. El sistema està centrat amb les funcions tàctils de la Pantalla Corba BMW i amb el diàleg natural per mitjà del sistema de comandaments per veu de l’Assistent Personal Intel·ligent de BMW.

Un M tecnològic molt equipat

  • El BMW iX M60 inclou un kit de tecnologia avançada amb sensors d’última generació, un nou programari i una potent plataforma informàtica amb transmissió ràpida de dades via 5G. La gamma d’equipament de sèrie s’amplia amb l’assistent a la conducció i a l’aparcament.
  • El BMW iX M60 desborda un munt de característiques de disseny específiques que subratllen subtilment el seu increïble rendiment: Pinces de fre pintades en el color blau dels frens esportius M, accentuació BMW Individual Exterior Line Titanium Bronze i els emblemes M en el nou acabat High Gloss Black/Titanium bronze. Uns seients multifuncionals, el sostre de color antracita i la Pantalla Corba BMW amb el logo M a l’esquerra, reforcen l’experiència de conducció i l’atmosfera absolutament esportiva de tot el cotxe.

  • Un complert equipament de sèrie subratlla el caràcter exclusiu del BMW iX M60. Inclou, entre molts altres sistemes i components, la il·luminació laser BMW, Accés Confort, el BMW Live Cockpit Professional, BMW Natural Interaction, sistema de so Bowers & Wilkins Diamond Surround, seients amb ventilació activa per al conductor i el passatger i el paquet Thermal Comfort.

Pendents de dades definitives

Cal tenir en compte que això és només un avançament, molt definitiu però no tancat encara. Per tant, tingueu en compte que tota la informació sobre el rendiment de motor, la càrrega, les prestacions i el consum, són valors provisionals basats en l’estat actual de desenvolupament del vehicle. Això no treu que atès que l’estat de desenvolupament ja està en la seva recta final, siguin ja informacions definitives en la majoria dels casos

De la mateixa forma, remarcar que les variants, els nivells d’equipament, i les especificacions tècniques descrites, corresponen al que està previst en el mercat alemany. Per això, totes aquestes dades poden canviar en funció de la configuració definitiva del vehicle i de la zona de comercialització.

El consum de combustible i el consum d’energia, així com l’autonomia elèctrica, es mesuren utilitzant els mètodes requerits segons la darrera versió del Reglament VO (CE) 2007/71 5.

Totes les xifres s’han calculat sobre la base del nou cicle de proves WLTP.

Si preciseu més informació sobre els procediments de mesurament WLTP i NEDC, podeu consultar la pàgina de BMW.

Pyrénées Motors

També podeu trucar al departament comercial de Pyrénées Motors per informar-vos. Possiblement encara no estigui obert l’accés d’informació comercial, però sempre podran prendre nota i avisar-vos un cop s’hagi obert definitivament la comercialització del model.

Per a més reportatges o avançaments de novetats, dirigiu-vos al menú superior del blog, allà trobareu els diferents accessos a cada secció. Si ho preferiu, també podeu accedir directament des d’aquest enllaç.

 

Fotos: BMW Group