, ,

L’Iveco Fesh Fesh de Llovera supera una etapa molt dura i castigadora

Albert Llovera, Marc Torres i Jorge Salvador, han superat una 3a. etapa dura i castigadora, en la què, paranys a part, la pista ha resultat molt exigent, tant per a la mecànica (les suspensions), com per al seu físic, donada la duresa del terreny.

“Després de la tempesta, arriba la calma”

Segons el pilot, en aquesta ocasió han iniciat la tercera etapa després d’haver pogut descansar, com qui diu, per primera vegada des que va començar el Dakar. I és que ahir van arribar a l’assistència amb temps suficient per a tot (dutxa, massatge, sopar) i anar a descansar abans de la mitjanit. Cal afegir que el camió també va rebre una revisió a fons.
Per tot això, la moral de l’equip estava ben alta, igual que l’optimisme de cara a l’etapa que els tocaria disputar en poques hores. L’etapa en questió ha estat la d’Al Qaisumah – Al Qaysumah, amb 381 km d’enllaç i 255 cronometrats.

Etapa dura per a la mecànica

En aquesta etapa han hagut de superar una especial curta però amb un terreny molt dur, tant per a les mecàniques com per al seu físic. Per aquest motiu, han decidit sacrificar una mica el ritme per no prendre riscos innecessaris.

Al final, amb un crono de 3h21’27”, han finalitzat l’especial en la 23a posició.

Ensurt inicial

Tot i sortir amb les piles recarregades, a tope d’optimisme i ben descansats, tot just començar l’etapa la realitat els ha recordat que el Dakar et pot girar la truita quan menys t’ho esperes. I és que a res de la sortida han tingut un problema de navegació inesperat que els ha obligat a tornar enrere, perdent uns minuts valuosos.

Aquestes eren les paraules de l’Albert respecte del que els ha passat:

“Hem perdut uns 20’’ perquè un waypoint no se’ns connectava. Com tot just estàvem a 4 km de la sortida, hem tornar-hi de nou. Al fer-ho hem pogut solventar el problema i hem pogut seguir. Això sí, tot plegat ens ha suposat aquest 20’’ de temps perdut”

A partir d’aquest instant i amb aquest primer “ensurt” superat, Llovera-Torrens-Salvador s’han  centrat en el traçat de l’etapa amb l’objectiu de poder recuperar el temps perdut pel tema del waypoint inicial. El terreny però, els tenia una sorpresa amb la que no comptaven. Així ens ho comentava l’Albert:

“Al principi hem trobat molta sorra i un traçat molt dur i trencador que ha fet patir molt les suspensions del camió. Eren cops molt secs que també ens han castigat el coll i l’esquena. En la continuació, la cosa s’ha suavitzat, amb trams més semblants als d’ahir, encara que les dunes eren més curtes i estaven molles. Potser la principal dificultat ha estat que el fort vent que va arrassar la zona fa uns dies, va deixar-les molt tallades. Per això,  els cops del morro del camió han estat molt forts”

Tenint en compte les conseqüències que podria implicar un contratemps, el pilot d’Andorra la Vella i els seus companys han decidit prioritzar en la mecànica:

Hem cregut convenient fer una conducció menys agressiva per no posar en risc la mecànica. Afortunadament el ritme que hem fet ha estat molt regular i tampoc no hem parat en cap moment”  

Dimitry Sotnikov repeteix triomf parcial

Etapa amb diferències mínimes. D’aquesta etapa destacarem dos detalls: en primer lloc, la pèrdua d’algun minut de Nikolaev (guanyador del Dakar tant el 2013 com el 2017) respecte de Sotnikov, company seu i líder de la provisional. En segon lloc, destacar l’aparició en el Top5 de la poderosa esquadra Iveco-Petronas, amb Gerard van de Rooy al capdavant.

4 nits a Riyadh

Els participants arribaran a la capital de l’Arabia Saudita demà. Allà pernoctaran quatre nits consecutives. És evident que la comitiva agrairà molt no haver de desplaçar-se durant tres jornades.

Per arribar a Ryiadh els participants hauran de completar 707 km, 465 dels quals contra el crono. Aquesta 4a. etapa entre Al Qaisumah i Ryiadh será la més llarga del ral·li i plantejarà una varietat important d’obstacles. Per començar, en els primers 200 km tot seran pistes ràpides. A continuació, arribaran nous cordons de dunes i una navegació molt complicada. Finalment, la darrera part de l’etapa presentarà un terreny amb molta pedra. Per tant, a més de ser l’etapa més llarga del ral·li, possiblement serà l’especial més complicada d’aquesta primera setmana de competició.

———

Per a més notícies del Dakar 2022 i de qualsevol altra notícia esportiva de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport