,

5a posició de Marc Font al Campionat d’Espanya de Hard Enduro – Elit Sènior

Marc Font, pilot de Zona Paddock 89, va estar a tocar del podi, però a la recta final del certamen la lesió que arrastra el va privar de poder lluitar en igualtat de condicions.

En tot cas l’andorrà va completar la seva participació al Campionat d’Espanya de Hard Enduro en una meritòria cinquena posició, després d’acabar de manera regular al Top10 a les cinc proves disputades.

3r a Oviedo

El resultat a destacar de campionat va ser, sens dubte, la 3a posició aconseguida a la prova d’Oviedo. A més, aquest resultat es pot considerar com a excel·lent, ja que només va ser superat per dos pilots que han estat durant tota la temporada a la lluita pel triomf en proves del mundial de l’especialitat. Ens referim als pilots Teodor Kabakchiev i Mario Roman. Val a dir que al final el pilot búlgar va coronar-se com a campió d’Espanya de l’especialitat.

El pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), malgrat reconéixer que un cinqué lloc és un bon resultat, es mostrava autocrític. Aquesta era la seva valoració: “L’objectiu a l’inici de la temporada era el podi i no l’hem assolit. Encara que també és cert que un top5 és per estar content, sobretot, per haver superat la recta final del campionat sense estar al 100% físicament”.

La lesió marca el final

Font va iniciar el certamen situant-se a la setena posició tant a la prova de La Clua (Oliana), com a Cantoria (Almeria). A continuació, gràcies al tercer lloc a Oviedo, va produir-se el salt qualitatiu necessari per continuar aspirant al podi final.

A Ourense el pilot andorrà va aconseguir salvar “els mobles”, malgrat un cop de calor que el va deixar fora de joc. A causa d’això, l’andorrà va marxar de A Peroxa situat novè, un fet que complicava el seu objectiu final. En tot cas les possibilitats de complir l’objectiu seguien actives.

Amb l’inici del mundial de l’especialitat, el certamen espanyol va quedar en ‘standby’ fins a mitjans d’octubre. En aquest espai de temps Font va participar a competicions del mundial, així com va seguir un pla d’entrenament que li permetés mantenir el millor to físic possible de cara a l’HE de Almedina.

Precisament en una d’aquestes proves d’entrenaments, en concret a una cursa de motocròs, l’andorrà va patir una caiguda que el va portar directe al quiròfan per una lesió a la clavícula dreta.

Un cop operat, Font no va perdre un segon per reiniciar la preparació. L’objectiu del pilot del Principat passava sí o sí per arribar el millor possible a l’última cita del calendari espanyol de Hard Enduro.

Font va presentar-se a Almedina (Ciudad Real) amb la motivació necessària per estar entre els millors, però físicament no estava recuperat del tot. Tot i aquesta realitat, el pilot va poder completar la carrera, encara que va fer-ho a la novena posició. Aquest lloc només li va servir per mantenir el cinqué lloc en el Campionat d’Espanya, quedant-se a 1 punt del quart lloc.

Després del Top5 assolit al certamen espanyol i d’haver puntuat a les proves de Sèrbia i Àustria del mundial, els plans de cara a la temporada 2024 passen per obtenir el pressupost necessari per poder afrontar-ho tot en condicions. Així ho comentava Font: “Amb l’experiència acumulada enguany, de cara al 2024 m’agradaria repetir als dos campionats amb objectius més exigents. A partir d’ara, a més de continuar entrenant, també haig d’aconseguir l’ajuda necessària per poder afrontar l’ambiciós projecte del 2024”

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.