, ,

EUROPEU DE MOTO2, CARDELÚS A UN SUSPIR DEL 1è LLOC!

Europeu de Moto2, Cardelús a un suspir del 1è lloc! Així podem resumir la prova de l’Europeu Moto2 d’ahir a Albacete, on el pilot andorrà va fer segon. Un gran resultat.

Pilot de pluja

Al llarga del curs 2018, són varies les vegades que ha deixat entreveure que competir amb aigua és una de les seves virtuts més destacades. Ahir, la pluja va ser amb ell, a més de l’altre gran protagonista, la seva al·liada!

En condicions de pluja, Cardelús se sent molt còmode

Gran cursa

Cardelús i el sedu equip van fer una grandíssima cursa, resultat de molt més que la feina feta en aquest gran premi, sinó per tot l’acumulat carrera a carrera aquesta temporada. Un bagatge que ha anat curtint al jove pilot d’Stylobike des que va començar aquesta aventura a dues bandes, la de l’Europeu i la del Mundial.

Estic molt content perquè en unes condicions molt difícils i canviants, hem demostrat que treballant i prenent les decisions més adients en cada moment, podem estar entre els millors. Les dues segones posicions que he aconseguit avui a Albacete son molt importants i representen la recompensa al treball i l’esforç de tots plegats”

Joc d’equip

El pilot, eufòric, va dedicar tan bon punt a pogut va poder fer-ho, unes paraules d’agraiment envers l’equip i tota la gent que l’envolta, començant evidentment pel seu pare i mentor

La meva família amb el meu pare al capdavant, l’equip Stylobike amb el Valeriano Rodriguez  com a propietari i líder i tots els seus membres i tota la gent que em fa i m’ha fet costat sempre, són els destinataris de la dedicatòria d’aquest èxit, perquè tots tenen i han tingut alguna cosa a veure. Gràcies a tots!”

Eufòric, què si no!

Esforç és recompensa

Aquesta victòria, com dèiem, no fa altra cosa que demostrar que cardelús és un corredors a qui les adversitats derivades de la climatogia, no solament no el pertorben, sinó que se sent especialment còmode. Així ho comentava al finalitzar la cursa:

Les previsions per avui eren de pluja. En aquestes condicions se que faig un pas endavant respecte de la resta, tot i que l’aigua et pot fer caure en qualsevol moment. Quan han començat a caure gotes he tingut molt clar que era una gran oportunitat i que calia aprofitar-la”

La cursa

Un cop iniciada la carrera, Cardelús va començar -com sempre- a apretar des del mateix començament. Volia anar superant pilots i evitar que l’aigua que desprenien les seves motos li anés en contra. A les tres voltes ja s’havia situat segon.  Tot i que Garzó s’havia escapat, li va anar retallant diferències a mida que augmentava l’aigua en la pista. 

A Albacete va fer una cursa ben programada

Carrera intel·ligent

A cinc voltes del final va aconseguir superar-lo posant-se primer. Tot i la posició capdavantera, calia calma. Cardelús tenia clar que no podia arriscar més del compte, donat l’intens final de temporada que queda. 

Finalment Garzó va acabar superant-lo de nou a poc més d’una volta del final. Cardelús va mantenir el cap fred, i amb un exercici de gran maduresa va concentrar-se en assegurar el segon lloc. Havia d’evitar riscos innecessaris. 

A res de guanyar

A la segona cursa, com la majoria, Cardelús va sortir amb pneumàtics de sec. Va començar a ploure a partir de la segona volta, quan ja ocupava la tercera posició. En aquest context, va seguir molt fort fins a tenir el triomf realment a tocar. Finalment però, tampoc no va ser possible.

Sigui com sigui, va fer una cursa intel·ligent i molt ben calculada.

Un cop estava tercer, a la cinquena volta he entrat a canviar neumàtics a causa de la pluja.  Ha estat un gran encert. Si no s’hagués suspès a causa de l’aiguat, hauria guanyat. El pilot que hi havia per davant meu no havia entrat a canviar les gomes. Ell estava rodant 20 segons més lent que jo.

La volta perduda canviant les rodes i l’aturada de cursa han jugat al seu favor”.  – sentenciava minuts després d’acabar. 

Després d’aquest resultat històric, el pilot ha fet un salt considerable a la classificació provisional del Campionat. Ara ocupa el setè lloc amb 86 punts, a dos punts de Marcon i a cinc i mig de Ekky. 

La nostra enhorabona Xavi!

El podi

Fotos Agusti Nubiola