,

La lesió força a Cardelús a deixar passar el Moto2 de Barcelona

Xavi Cardelús volia participar aquest passat cap de setmana en la tercera cita del Moto2 European Championship de Barcelona. I és que malgrat que encara no estava totalment recuperat de la intervenció quirúrgica que li van fer al peu dret fa un dies, l’andorrà no volia perdre’s cap de les cites programades. Al final però, un cop avaluats els pro i contres, l’andorrà va decidir no participar.

Entre la prudència i les ganes

Conscient que havia d’assegurar-se poder competir amb garanties pel que fa a la lesió, inicialment va optar per un plantejament conservador. Aquest plantejament va passar per no disputar la jornada d’entrenaments lliures de dijous. Al dia següent, l’andorrà sí que va sortir en la primera sessió. Va fer-ho calçant una bota més ampla del normal al peu dret.

En acabar, va traslladar-se a l’hospital per fer un seguiment de l’estat del peu. Al final, juntament amb el metge van decidir seguir endavant i participar en la que era la cita barcelonina de l’Europeu de Moto2.

Val a dir que en l’entrenament matinal Cardelús havia aconseguit el 4t millor registre, quedant-se a un segon del millor temps de la categoria.

Al final, el seny s’imposa

En la jornada d’entrenaments classificatoris de dissabte, l’andorrà només va prendre part en la primera de les dues sessions. Amb un temps de 1’45.416 va classificar-se vuitè. Malgrat això, a l’altre costat de la balança seguia molt present el risc d’infecció, el fort dolor i la incomoditat òbvia d’haver de pilotar en aquestes condicions.

Tot i que el de Promoracing va allargar tant com va poder la decisió, al final, després d’avaluar les diferents opcions i els riscos que suposava participar, metges, pilot i equip van prendre la decisió definitiva de no participar al Moto2 European Championship del Circuit de Barcelona-Catalunya.

El que està clar -i no cal ser metge per entendre-ho- és que val més perdre’s una cursa, que còrrer el risc de complicar més la lesió i haver de retirar-se per més temps. 

A recuperar-se Xavi!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.