,

EXCEL·LENT DEBUT D’ESPAÑOL-LEITE AL CATALÀ DE RAL·LIS DE TERRA

Àlex Español – Claudi Ribeiro Leite van aconseguir al volant d’un Ford Focus 1.6 guanyar el Campionat de Catalunya Promoció en el en el Ral·li I Memorial Abel Puig. A més de proclamar-se guanyador de la campionat també va ser el millor pilot júnior de la prova.

El tàndem andorrà va encapçalar de principi a fi la classificació d’aquest campionat, a més d’estar de manera regular en el Top10 de la classificació absoluta, encara que al final va ocupar la 12a posició.

El ral·li constava d’un bucle de dos especials d’11,4 i 10,88 km que els equips havien de superar en tres ocasions.

Domini de principi a fi

Els pilots de l’ACA Esport van iniciar el ral·li a l’atac. Van marcar el millor crono del Campionat de Promoció en les dues primeres especials i van deixar als seus rivals directes a més de 45”.

En la continuació van mantenir les distàncies, van tancar el ral·li marcant l’escratx en l’últim bucle, guanyant la Promoció a més d’1 segon del segon classificat

D’aquesta manera Àlex Español va confirmar un espectacular debut.

Diria que ha estat un debut en el què vaig superar les expectatives. És cert que havíem preparat a fons la prova i això va donar-me molta confiança a l’hora de sortir a competir

“Vam començar el ral·li amb un recorregut molt enfangat. No va ser fàcil però en aquestes condicions vam fer els nostres millors cronos”

En opinió d’Àlex Bercianos

“El triomf no ha estat una sorpresa. Malgrat la maca d’experiència crec que vam arribar ben preparats a la prova. No hi ha dubte que en terra estem un pas per davant dels nostres rivals, gràcies a un pilotatge net, sense errors ni sortides de pista i sense arriscar en excés

Propera cita sobre asfalt

Ara la incògnita és com serà l’adaptació a l’asfalt. És una especialitat pràcticament desconeguda per a Español. El pilot i Bercianos coincidien que tenen poc temps i més sent una especialitat en la que no han competit mai.

I és que malgrat estar molt contents i satisfets del treball fet fins ara, tenen molt present que el campionat és molt llarg i queda molt per arribar al objectiu final.

En aquest sentit la propera cita serà el 17 d’Octubre, data en la qual es disputarà la XV Volta a Osona Clàssic Ral·li, un ral·li en el què competeixen tradicionalment vehicles històrics. Aquesta temporada però, s’ha donat entrada als vehicles del Volant RACC i als dels diversos certàmens de la Federació Catalana de l’especialitat, entre ells el català de Promoció.

LA DOCUMENTACIÓ FRUSTRA EL DEBUT DE VINYES-MERCADER AL CERAVH

Joan Vinyes-Jordi Mercader no van poder completar el debut desitjat en el Rallye Rías Altas 2020 a causa d’un problema burocràtic amb el Seat Eivissa Kit Car.

Documentació incompleta

Inicialment van superar la part prèvia a la competició sense problemes, però una vegada iniciat el ral·li, a res de començar la primera especial cronometrada de Doroña un control de carretera no els va deixar continuar per un problema en la documentació del Seat Ibiza Kit Car.

Semblava que tota la documentació que havíem presentat podia suplir al document que no va arribar a temps per disputar el ral·li. A l’hora de la veritat no va ser així. Res a dir respecte de la decisió de deixar-nos fora de la carrera. Malgrat tot va ser una llàstima, no havíem tingut el temps necessari per preparar al detall la cita gallega, però la il·lusió de ‘tornar als anys 90’ i pilotar un Ibiza Kit Car era màxima”

Hivern instal·lat a Galícia

Durant la seva estada a A Coruña, Vinyes-Mercader van superar totes les fases prèvies de la competició (reconeixement de les especials, verificacions…), amb una climatologia molt desfavorable. I és que sembla que l’hivern ja s’ha instal·lat en terres gallegues ja que els forts ruixats acompanyats de vents huracanats apareixien de manera intermitent . La sensació de fred va ser constant.

Next Stop: Ral·li Vidreiro

Una vegada tancat el capítol del Rías Altas, Joan Vinyes-Jordi Mercader tornaran a activar el xip dels ral·lis actuals. El Ral·li Vidreiro (Portugal) està molt aprop ja, tot i que la posada a punt de l’Ibiza Kit Car queda pendent.

Més articles dels nostres esportistes del món del motor a nivell internacional, aquí

Info original/fotos: Fotoesport