,

Edgar Montellà guanya a la Subida a La Santa i Raul Ferré acaba segon

El cap de setmana del 25 i 26 de setembre, el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) va traslladar-se a Totana (Múrcia), on va tenir lloc la Pujada a La Santa.

La prova, organitzada pels membres de l’Automòbil Club de Totana, va tenir lloc en el paratge natural de Sierra Espuña.

Els pilots que gaudeixen del suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Raul Ferré (Silver Car CS-Cat II) i Edgar Montellà (Silver Car S3-Cat III), van competir en la sisena cursa del CEM amb l’ànim de seguir en la lluita per les posicions de podi d’un campionat en el qual són protagonistes des de l’inici.

A Totona, el seu nivel de pilotatge i el de les seves prestacions van tornar a estar a un nivell molt alt. Raul Ferré va completar el meeting en una meritòria segona posició, mentre que Edgar Montellà va aconseguir el seu segon triomf de la temporada (Categoria III), un triomf que l’acosta una mica més al títol final.

Segon triomf de Montellà

Així doncs, Montellà (Silver Car S3 – Cat III) va aconseguir el seu segon triomf de la temporada en el seu duel particular amb Mario Asenjo (Silver Car) i amb Benito Pérez, sempre llest per aprofitar la més mínima oportunitat.

La jornada de dissabte va acabar amb Asenjo i Montellà separats per 55 mil·lèsimes.

L’inici de la jornada del diumenge va ser favorable per al pilot càntabre que va superar al de l’ACA Esport en més de 2”.

Per a Montellà res estava perdut. En aquest sentit, l’espectacular registre de la primera pujada li donava encara opcions de poder superar al seu rival, Així va ser, l’andorrà va arriscar molt i va aconseguir un crono de 1’42”199, el millor d’un CM a La Santa. Esmentar que el pilot va aconseguir una velocitat màxima de més de 200 km/hora. La recompensa a tot plegat va ser aquest segon triomf en el CEM 2021.

Raul ensenya les dents a Villa

Per la seva part, Raul Ferré (Silver Car CS – Cat II), en la seva primera presència en La Santa, va tornar a demostrar que el triomf en una categoria dominada fins al moment per l’experimentat pilot asturià Javi Villa, cada dia està més a prop.
En la primera pujada de carrera (dissabte) va aconseguir el millor crono de tots els participants, parant el crono en 1’34”047 a una impressionant mitjana de 146,04 km/hora.
Tot semblava indicar que a Totana, Raul aconseguiria pujar a l’esglaó més alt del podi, però la sort li va donar l’esquena la jornada següent, una virolla en la segona pujada i la necessitat d’assegurar la posició en la tercera i decisiva, el van allunyar del triomf.

Meteorologia favorable

Com va succeir fa tres setmanes en la primera visita del CEM a la zona del Llevant espanyol, la meteorologia va respectar als pilots, els quals van poder fer el seu treball sense més ensurts que els propis de la competició.

No hi ha dubte que l’absència de pluja en les proves de muntanya sempre és una alleujament per a pilots i equips en general.

Categoria II.

Ferré es va quedar a les portes del triomf

Tot i situar-se primers en la primera pujada, el desenllaç final de Ferré no va ser del tot favorable per als seus interessos. I és que l’andorrà va veure com la primera plaça se li escapava al final.

Segons el pilot “en la primera pujada vàlida per a la carrera vam aconseguir situar-nos al capdavant de la classificació de la prova. Crec que era la primera vegada que acabàvem la primera jornada de competició amb avantatge. Per tant, les expectatives eran molt bones”

Malauradament la línia de la jornada anterior no va tenir continuïtat el diumenge a causa d’una virolla. Així ho comentava el pilot:

Una virolla en la segona pujada de carrera va condicionar la part final del meeting. En la tercera vam decidir sortir a assegurar la segona posició”

Estem contents de com s’ha desenvolupat el cap de setmana. També és veritat que aquesta vegada hem tingut opcions clares de guanyar. Acabar segons no és un mal resultat, però no ens podem conformar. Estic convençut que podem aconseguir-ho

Categoría III

Final d’infart per a Edgar Montellà

Després del triomf a Chantada era necessari pujar una altra vegada a dalt de tot del podi per continuar somiant amb el títol de campió en una categoria que està sent molt emocionant. I és que en les sis proves disputades fins ara hi ha hagut quatre guanyadors diferents: Mario Asenjo (1), Edgar Montellà (2), Benito Pérez (2), Garikoitz Flores (1).

Aquest és el comentari que ens feia sobre aquest tema el pilot de l’ACA Esport:

No hi ha dubte que enguany les pujades estan sent molt disputades. Les diferències són mínimes i qualsevol distracció et fa perdre posicions i punts que al final segur que ens faran falta. Quedan dues pujades per disputar i s’ha de tenir en compte que es descompten els dos pitjors resultats de la temporada. Està clar que en aquesta recta final les calculadores tindran treball extra

A Totana tot va ser positiu. Així ens ho resumia l’Edgar:

No ha estat fàcil, però la veritat és que ens l’hem jugat, sobretot en la tercera pujada. Al final tot ha sortit bé. El ritme del Silver Car, amb moments en que hem superat els 200 km/h, ha estat brutal!

El triomf era molt important per no desenganxar-se dels pilots que fins ara ens superaven en la classificació. Si no ho he calculat malament, els tres primers (Mario Asenjo, Benito Pérez i jo mateix) estem separats per només 2 punts”

Next Stop, Eivissa

Durant el mes d’octubre es decidirà el CEM 2021. Per poder competir el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre els equips hauran de creuar el Mediterrani fins a Eivissa, on disputaran la Pujada Sa Cala.

La competició anirà a càrrec de l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera.

———

I això és tot, per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport