,

Frank Porté tanca la primera temporada a l’F4 amb un nou Top10

El passat cap de setmana (6 al 8 d’octubre), Frank Porté va tancar la seva primera temporada al Campionat de França d’F4, signant un excel·lent novè lloc a la segona cursa disputada al Circuit Paul Ricard, l’emplaçament on es disputava el darrer meeting del campionat de l’FFSA Academy.

Val a dir que el jove pilot de disset anys va signar aquesta novena posició tot i arrastrar alguns problemes amb el monoplaça, a causa d’un incident que va patir a la primera cursa i que van perjudicar-lo la resta del cap de setmana.

En ple centre de la graella

Divendres (8 d’octubre) a Le Castellet, la sessió classificatòria deixava entreveure que Porté podia situar-se a la zona alta de la graella. Malauradament, va sobrepassar els límits de la pista en vàries ocasions, fet que va penalitzar els seus cronos.

Tot i aquest fet, l’andorrà va acabar situat al bell mig de la graella de sortida, concretament al 13è lloc, entre un total de 26 monoplaces.

Un cop la bandera verda va donar el tret de sortida, Porté va fer una molt bona arrencada, tot i que finalment, al tap habitual que es forma entre tants monoplaces tots a una, no va poder evitar golpejar un dels rivals. A priori, aquest fet no va suposar res greu per a cap dels dos monoplaces ni pel desenvolupament de la cursa, però sí que fer-lo baixar fins la 15a posició. Hem dit a priori perquè tot i no ser clarament visible, el monoplaça de Porté va patir més del que semblava. Així ho comentava el pilot: ”A conseqüència de l’incident va modificar-se la geometria de l’eix davanter i el cotxe va perdre molta eficiència. De seguida vaig veure que en aquelles condicions no podria millorar la quinzena posició en la que estava i és on finalment vaig quedar”

Sense temps de solventar-ho

Malauradament per als interessos del pilot del Principat,  l’equip tècnic no va poder arreglar el cotxe abans de la segona cursa, fet que va obligar a Porté a disputar aquesta segona màniga -de fet també la tercera- amb moltes dificultats, sobretot a l’hora de traçar els revolts a la dreta.

Malgrat tot, en Frank va tornar a fer una sortida impecable i va guanyar quatre posicions als primers metres. Així ho comentava un cop a boxes: “Em veia capaç d’aconseguir el setè o el vuitè lloc aprofitant la sortida. L’equilibri del cotxe però, no era òptim i els pneumàtics s’escalfaven d’una manera anormal. Tot i això, vaig lluitar fins el final i vaig aconseguir pujar dels tretzè lloc a novè lloc” 

Els problemes esmentats, temperatura inclosa, van anar afectant més i més els pneumàtics, els quals, a més, van acabar molt desgastat de cara a la cursa 3.

En aquelles condicions vaig intentar aprofitar al màxim el potencial del cotxe intentant rodar a bon ritme, dins de les possibilitats que tenia. A la primera volta anava 16è i al final vaig acabar travessant la línia de meta el 12è, un resultat prou bo tenint en compte tot el que havia passat durant el cap de setmana. Estar clar que el xoc de la primera cursa va afectar molt negativament el rendiment del cotxe

Giltaire es proclama campió

Pel que fa a la classificació general, Evan Giltaire, que al Paul Ricard es disputava el primer lloc amb Enzo Peugeot, va poder capgirar la situació i contra tot pronòstic va acabar enduent-se la tercera cursa, per davant de Peugeot i del japonès Hiyu Yamakoshi. Gràcies en aquest resultat, Giltaire va coronar-se com a campió de França d’F4 de la FIA.

Un any prometedor

Acabat el campionat, les valoracions generals sobre l’actuació de Frank Porté en el que ha estat el seu primer Campionat de França d’F4, no poden ser més prometedores. L’andorrà va arribar sense pràcticament cap experiència, a un campionat ple de joves pilots amb molts anys de kàrting a les esquenes, i en el cas de més d’un, amb alguna temporada a l’F4.

Tot i aquest handicap, l’andorrà va seduir tothom a tots nivells des del primer moment, el seu carisma, humiltat  i simpatia van fer-lo acomodar ràpidament en aquest decorat tan ermètic i de vegades complicat, com és l’FFSA Academy.

Però la gran sorpresa va ha anar descobrint-se campionat a campionat, doncs Porté ha estat a l’alçada de la resta de pilots del campionat, incloses les grans promeses de l’F4. Tant ha estat així que l’andorrà ha aconseguit estar diverses vegades al Top 10.

Acadèmia FFSA

L’FFSA Academy és uns dels bressols del que sorgeixen molts pilots professionals. Més enllà del que pugui semblar vist des de for, s’ha de tenir fusta, molta capacitat de sacrifici i estar disposat a donar-ho tot per tal de tenir una petitíssima opció d’arribar a progressar en aquest món. En el cas de Frank Porté és indubtable que ha estat l’entorn perfecte per poder definir i descobrir les seves aptituds com a pilot.

Ha estat un any d’aprenentatge molt intens. De seguida em vaig marcar objectius més alts dels previstos inicialment. A partir de mitja temporada, vaig començar a guanyar confiança en mi mateix al volant del Mygale F4 i això em va permetre aconseguir uns rendiments molt més bons

És una llàstima que certs incidents no m’hagin permès arribar a més bones posicions, però estic molt content amb el rendiment general en el meu debut en el món de l’automobilisme

Pilot multidisciplina

Per tancar el calendari de competicions, Frank Porté centrarà ara els esforços participant al campionat d’automobilisme digital ART GT3 / INGEAR MOTORSPORT. En aquest campionat participen més de 20 equips i 50 pilots de països com ara els Estats Units, França, Anglaterra, Itàlia i Espanya.

Si al llarg de la temporada l’andorrà ha estat compaginant el calendari del campionat digital amb el de l’F4. Un cop conclós el darrer meeting de l’F4, ara podrà concentrar-se amb l’ACA eSports Team per disputar les dates que queden d’aquest certamen digital d’abast internacional. Concretament hi ha pendents cinc curses a disputar entre octubre i novembre:

  1. 24/10 Round 4 – Road Amèrica
  2. 31/10 Round 5 – Interlagos
  3. 14/11 Round 6 – Fuji
  4. 21/11 Round 7 – Watkins Glen
  5. 05/12 Round 8 – Nordschleife

8 hores de Fuji

També al novembre, Porté disputarà la cursa de resistència ‘8 hores de Fuji’, prova organitzada per la platafoma iRacing. La prova tindrà lloc del 10 al 12 de novembre. En aquest cas també estará sota la tutela de l’ACA eSports Team.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original: Kartcom / ACA

Fotos © KSP – Guillaume Veuve