,

Gerard de la Casa, el més ràpid a la Subida del Mármol-Macael

Gerard de la Casa  (Ford Fiesta ST) va resoldre al seu favor l’esperat duel amb el pilot de la localitat andalusa, Miguel Angel Clemente i el seu Porsche 997. Ens referim al duel que van protagonitzar tots dos pilots en la recent acabada edició 2021 de la Subida del Mármol-Macael, una de les mítiques pujades del calendari.

Un recorregut variat i bonic

El recorregut de la pujada és de 4, 3 km. En concret, té lloc a la carretera Al-840, entre els punts quilomètrics 4,0 i 8,3.

Segons els pilots, aquest és un recorregut molt variat i bonic.

Com a principal dificultat hi ha la pols procedent de la pedrera de marbre, doncs deixa molt brut l’asfalt.

D’altra banda, cal destacar la gran quantitat d’aficionats que es distribueixen al llarg del traçat, un fet que dóna a la prova un ambient molt particular.

L’andorrà va parar el crono en 5′ 36″, superant en un segon i escaig al pilot de l’Escuderia del Mármol.

A 3” del guanyador, va completar el podi de la categoria de Turismes, Salvador Tineo (Mitsubishi Lancer Evo IX) .

Una cita prou coneguda

La cita de Macael era una de les habituals en l’agenda de De la Casa abans de centrar-se en el certamen espanyol. De fet, De la Casa va ser el guanyador de la prova l’any 2016.

Aquesta temporada, durant la fase de posada a punt del seu Ford Fiesta, De la Casa va decidir desplaçar-se fins a la localitat andalusa amb el propòsit de continuar fent tests reals en escenaris en els què té referències amb d’altres mecàniques.

Al final, l’andorrà va deixar Macael prou satisfet pel triomf aconseguit, però sobretot pels cronos marcats, doncs ja estan al nivell de la seva exigència.

Les declaracions del pilot

Després de la competició, De la Casa comentava que  ”a Macael hem hagut de córrer molt per poder guanyar. Els pilots locals han demostrat que guanyar a casa és la seva meta principal i ho donen tot per aconseguir-ho”

En aquesta recta final de temporada, Gerard de la Casa i els de Baporo Motorsport, el seu equip, disputaran les proves que queden de Campionat de Catalunya amb objectiu ben definit:

“Sí. Són pujades que coneixem bé. Les hem disputat les últimes temporades amb el Còrdova i amb el Subaru. A part, podrem establir la comparació per veure on estem respecte als que de moment han dominat la categoria de Turismes del Català, com són els Porsche de Jordi Gaig i de Joan Salvans. No hi ha dubte que serà una referència a tenir en compte” -sentenciava

La propera prova del CCM serà la tradicional Pujada a Sant Feliu de Codines. La prova, organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes, enguany celebra la seva 48a edició. La pujada tindrà lloc el proper dissabte dia 6 de novembre.