,

HYUNDAI i30 FASTBACK N

Hyundai està inmers en la renovació completa de la seva gamma de models, d’aquí que més sí, mes també, vagi presentant novetats.

Una d’aquestes, atípica com la que més, és la del i30 Fastback N, un cupè de cinc portes esportiu, prestacional i molt elegant.

Ànima de circuit

El Hyundai i30 Fastback N és l’evolució de l’i30 Fastback original. Hereta els trets d’identitat de l’actual i30 N, l’altre model de la gamma d’altes prestacions dels coreans.

Aquestes diferències -obligades- respecte de les versions de menor potència, les trobem en elements com el xassís, els frens o en l’aerodinàmica.

Xassís reforçat

Per reforçar el xassís, el Fasback N inclou una barra entre les torretes de la suspensió posterior.  En les torretes davanteres però hi ha uns tirants que fan més rígida la unió del subxassís davanter a la carrosseria, ja que una barra entre les torretes dificultaria notablement les reaccions en les proves d’atropellament de vianants.

Per refrigerar els frens i generar una flux d’aire adeqüat l’i30 Fasback N presenta unes entrades addicionals en el paracops frontal.

Namyang i Nürburgringh

Segons la marca, la lletra ‘N’ neix del fet que aquests models nèixen al centre de desenvolupament i I+D  de Namyang, però la posada a punt es completa al mític circuit alemany de Nürburgring.

275 CV i 380 Nm

Gràcies en això es poden garantir aquestes prestacions i les millors sensacions. I és que i30 Fastback N equipa un motor turbo de gasolina de quatre cilindres i dos litres.  Arriba als 275 CV i als quasi 380 Nm de parell motor.

Està dotat de tecnologies de primer ordre, com el «Launch Control», un diferencial mecànic amb control electrònic i una funció per ajustar el canvi i les revolucions del motor.

Pel que fa als frens, trobem uns discs davanters de 330 milímetres al davant i de 300 al darrere.

En quant a llandes hi ha disponibles dos models: unes de 18 polzades amb pneumàtics Michelin Pilot Súper Sport o de 19 polzades calçades amb uns Pirelli PZero.

Equipament complet!

A nivell d’equipament general, en aquest Fasback no li falta res. Equipa el darrer sistema d’infoentreteniment de la marca, així com una llarga llista de components de seguretat semiautònoms com ara: control de carril, frenada autònoma o el control de cansament del conductor.

Destacar que també inclou un selector amb diferents modes de conducció: ECO, Normal, Sport i N+).

A nivell de xifres de consum, tot i les altes prestacions, podríem dir que aquestes són més que raonables. Segons la marca el consum mig està xifrat en 8,4 litres/100km i les emissions en 188 g/km (cicle WLTP).

L’experiencia és un grau!

L’experiència que els coreans han guanyat en el món dels rallis ha estat capdal per que es llencin a desenvolupar productes com aquests, minimitzant riscs comercials. I és que gràcies en això els seus models mantenen un disseny extremadament suggerent iatractiu a un preu relativament assequible.

El cert és que el els 16 mesos de comercialització han trencat estocs varies vegades, fet que demostra l’excel·lent posicionament i acceptació de l’esportiu coreà.

El nou i30 Fastback N ja està disponible a Autocentre Principat, concessionari oficial Hyundai. Les trobareu a Prat de la Creu. Tel. +376 809199

 

Fotos: Hyundai