, ,

INDIAN FTR 1200: ARRIBA LA 1ª TRACKER STREET

En aquesta edició de setembre us presentem l’última aposta -segura al nostre parer- que han fet els de la marca americana Indian.

Parlem de l’espectacular FTR 1200, una moto que crida molt l’atenció donada la seva peculiar estètica.

De fet, si no ets aficionat a les «Flat Track», et resultarà molt difícil encasellar-la.

Imponent polivalència 

La nova Indian FTR 1200 és una moto potent, imponent, d’aparença lleugera, però que contràriament al que pot semblar, està pensada per poder gaudir-la diàriament.

Sent una Indian, una de les marques més importants a nivell mundial de principis del segle passat i experts en el segment de les custom, la sorpresa encara cobra més importància.

Metamorfosi by Polaris

La veritat és que des que Polaris va adquirir Indian fa ja gairebé 6 anys, les noves directrius han afegit rumbs insòlits en la marca fins ara. I és que per sobreviure calia desdoblar-se. Mostra d’això la tenim amb aquesta novetat tan allunyada del saber fer de sempre de la marca. I és que la nova direcció ha sabut reflotar l’empresa mantenint l’esperit de la mítica marca però amb nous models més actuals quant a tendència.

I és que com podeu veure en les imatges, l’FTR 1200 res té a veure amb l’estil custom de les motos habituals del catàleg Indian. Al menys fins que t’hi fixes.

Cos nou, cor de sempre

La qüestió és que arribat el moment, i amb el que volia el mercat més que clar, els nous caps de producte van agafar per banda l’equip d’enginyers i els van demanar que dissenyessin una moto completament ‘oposada’ al que estaven acostumats. Tot i això havia de seguir transpirant l’ADN Indian pels quatre costats. En resum; volien una moto totalment nova, molt dinàmica, esportiva, molt àgil i per conduir-la cada dia.

Això sí, van poder continuar fent servir una de les millors mecàniques de la marca, concretament el motor de les Scout.

Així doncs, a partir d’aquest propulsor, i prenent el disseny de l’FTR 750 que competeix en el campionat AMA de Flat Track com a referència, van començar a treballar.

Imatge de la FTR750 Flat Track de competició

Resultat immillorable

Al final el resultat no ha pogut ser més encertat! La nova FTR 1200 arriba com un nou concepte de moto -la primera de fet- anomenat “Tracker Street” una moto de carreres de pista però homologada per circular pel carrer. 

En aquest sentit, tant la disposició dels elements mecànics, com els de la part del cicle són similars al model de carreres, fins i tot hi ha disponibles uns pneumàtics Dunlop preparats en base als DT3 de competició. Muntats acosten encara més l’aspecte off-road de les Flat Track de competició.

Dues versions, varis acabats

Hi ha dues versions disponibles. D’una banda hi ha el model estàndard i per l’altre l’acabat “S”, molt més equipat.

El catàleg d’accessoris i equipament -molt extens- està disponible per a totes dues per igual. No obstant això,  l’acabat «S» proposa una terminació més, la «Race Rèplica» . Aquesta ve equipada amb uns escapaments Akrapovic de sèrie. 

Descobrint noves formes

El més atractiu d’aquesta moto és que es presenta com un producte nou, diferent a res conegut.

Com la gran majoria de motos, molts elements, com ara els frens, les suspensions o l’electrònica, són productes arribats de diferents marques. Ara bé, el motor, el xassís i sobretot el disseny és el que destaca.

En el cas de l’FTR 1200 tot això destaca moltíssim: la línia de cintura súper plana, un centre de gravetat molt baix i l’incombustible bloc motor de 1.203 cc són el pilar fonamental d’aquesta nova creació. 

Un gegant compacte

Malgrat la seva gran batalla de 1524 mm, els seus 2.287 mm de longitud, el fet de ser bastant alta -l’altura del seient és de 840 mm- o d’incorporar llandes de fins a 19’’ polzades, l’ FTR 1200 té un volum visual molt compacte.

De totes aquestes cotes, la que mès va sobta és l’altura del seient. I és que veritablement estem davant una moto alta. Per arribar correctament al terra jo diria que cal mesurar un mínim de 1,78.

Centre de gravetat baix

El dipòsit de 13 litres està sota del seient, amb el que s’aconsegueixen dues coses:  que el centre de gravetat sigui molt baix i que la distribució de pesos estigui molt centrada.

El recorregut de les suspensions és de 150 mm i encara que el pes en buit és d’uns considerables 221 o 222 Kg segons l’acabat, la veritat és que en marxa és una moto àgil i de tacte molt lleuger fins i tot a baixa velocitat.

1203 CC i 123 CV

Però el gran ‘As’ que guarda en la màniga aquesta nova moto és precisament una cosa que ve de molt lluny, el seu motor. El dos cilindres en V a 60 graus amb 123 CV a 8.250 rpm i un parell de 120 Nm a 5.900 rpm és un dels millors motors de la marca!

Això sí, óbviament molts dels seus components han estat redissenyats per adaptar el conjunt a l’FTR. Per exemple, per optimitzar el flux i maximitzar la potència s’ha recol·locat la caixa d’admissió d’aire sobre el motor.

L’ús de magnesi en alguns elements o un cigonyal de baixa inèrcia per poder pujar més de revolucions, són altres aspectes destacables de la transformació que s’ha fer a nivell motor. Destacar que també ha augmentat la cilindrada fins als 1.203 cc, el diàmetre dels cilindres en 3mm i el Ràtio de compressió a 12.5:1.

De l’FTR S

De l’acabat «S» hi haurà l’opció de triar entre dos tipus de combinació de cosmètica bicolor: negre amb laterals en gris o titani amb els lateralsen vermell. Finalment hi haurà un tercer disseny en negre amb elslaterals en blanc i que implica la terminació Race Rèplica. Hi ha un model de base que no arriba als 13.000 euros, però no està disponible al nostre mercat. De fet, ara per ara només hi ha la Rèplica disponible. 

Preus i acabats

Parlant de preus preus, Les «S» (amb els acabats en dues tonalitats) surten per 13.900 euros i la Race Rèplica per 14.995,

La diferència de preu d’una «S» amb el model bàsic es dóna a que les «S»  incorporen més elements: pantalla tàctil LCD de 4,3” en color amb connexió via Bluetooth, suspensions regulables en precàrrega, extensió i compressió, una unitat de mesurament inercial o «UMI» amb sistemes d’ajuda, com ara control d’estabilitat, el “anti-caballet”, l’ABS i tres modes de conducció : «Rain» «Standard» i «Sport».

Apuntar que en qualsevol moment tant el control de tracció com l’ABS poden desconnectar-se.

Ja de sèrie en tots els acabats hi ha la il·luminació LED total. Destaca molt el far davanter, que amb multitud de formes geomètriques té un aspecte molt suggerent. Depenent de la versió porta un embellidor méso menys vistós.

La presa USB també és un element comú que trobareu en qualsevol delsacabats.

Si voleu saber tot el que amaga la nova FTR 1200 dirigiu-vos a Intermoto, el concessionari oficial Indian d’Andorra. Allà us podraninformar amb tot luxe de detalls sobre aquesta espectacular novetat.

Els trobareu a la Baixada del Molí, 52 d’Andorra la Vella..  Telèfon: +376 869230.

 

Fotos: Indian