,

PRIMER TEST 2021 DE JOAN VINYES AL VOLANT DEL SUZUKI SWIFT R4LLY

La parella formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader van desplaçar-se a Pobra de Trives (Orense), per posar-se al volant del Suzuki Swift R4lly S. La parella tenia programat el seu primer test de preparació de cara en aquest 2021, un test que van fer amb la ment posada en una temporada en la qual l’equip Suzuki Ibèrica afrontarà diversos reptes d’àmbit internacional.

Amb els ral·lis portuguesos de les Açores i el de Fafe, ambdós previstos en un futur ja molt proper, aquestes primeres jornades de test van desenvolupar-se sobre terra. I és que els ral·lis portuguesos vàlids pel Campionat d’Europa seran els objectius més exigents que es disputaran sobre terra.

A la Ribeira Sacra

Els responsables de la logística de l’equip Suzuki Ibèrica van dissenyar una especial molt variada pels voltants del Pazo de Barbeiron (Ribeira Sacra), un tram que Vinyes va qualificar com a “fantàstic per poder millorar les prestacions del Swift R4lly S”.

Respecte del tarannà viscut, Vinyes ens afegia que “han estat dues jornades molt intenses en les què al principi es van notar els dos mesos d’inactivitat. A mesura que va avançar el test però, es va notar la nostra progressió al volant del Swift”

“Malgrat la pluja de dijous hem fet uns 120 km durant les jornades de test en una especial en perfecte estat. La terra compactada va aguantar perfectament i només al final van aparèixer lleugeres roderes que tampoc ens van dificultar en cap instant. Com comentava, la progressió ha estat constant. Entre l’inici i el final del test hem rebaixat 1” per quilòmetre el nostre crono” 

Tot va anar perfecte

Un cop acabats els test, el pilot de Suzuki sentenciava amb aquestes paraules els dies viscuts a Galícia:

“Deixem aquest idíl·lic escenari amb la moral molt reforçada. El Swift, l’equip tècnic, la logística… tot ha funcionat de manera impecable. Estem preparats per afrontar amb tota la il·lusió del món una temporada en la qual se’ns presentaran nous reptes i situacions imprevisibles. Ara mateix però,  estic convençut que gaudirem i aprendrem molt”

Objectiu 2021: l’ERC

El president de Suzuki Motor Ibèrica, el Sr. Juan López Fradeva, també va estar present a la Pobra de Trives. Un cop acabat el test ens va fer el següent comentari:

“Aquesta temporada volem que els nostres pilots estiguin el més amunt possible en l’ERC 2021 (European Rally Championship).  I si el poguéssim guanyar ja seria perfecte. En tot cas, el fet de tenir l’experiència de sortir a competir a l’estranger i poder veure on podem estar entre pilots que no coneixem, crec que valdrà molt la pena. En tot cas, tal i com he dit en diverses ocasions, l’equip Suzuki és una família i en família cal passar-ho bé.

10 ral·lis pel davant

En total seran 10 ral·lis, dels quals cal destacar el Ral·li Catalunya – Costa Daurada, una prova que aquest any tornarà a ser vàlida pel Campionat del Món de Ral·lis (WRC).

Per altra banda també disputaran el 55è Açores Rallye, el Ral·li di Roma, el Serras de Fafe-Ferreiras i el Ral·li Illes Canàries.

Paral·lelament en aquests cinc ral·lis internacionals, l’equip Suzuki Ibèrica oficial també afrontarà tres ral·lis del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt. Seran el Ral·li Sierra Morena, el Ral·li de Ferrol i el Ral·li CAM-RACE.

Finalment, completaran el calendari previst disputant el Rali de Castello Branco i el Ral·li Alto Tamega. Els cinc seran sobre asfalt.

Esperant una temporada ‘normal’

En la ment de tots els membres de l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport hi ha el desig unànime que aquest calendari es pugui completar sense més problemes que els que implica la competició com a tal.
En tot cas, amb l’objectiu de no deixar res a l’atzar, els de Suzuki Motorsport tenen  programada una cita més a finals de març. Serà el moment de fer un segon test, en aquesta ocasió serà sobre asfalt.

Per llegir altres articles d’àmbit esportiu sobre els nostres pilots a nivell d’esport internacional, feu clic aquí o accediu directament des del menú superior del blog.

Info original / fotos: Fotoesport