,

Edgar Montellà ho va guanyar tot a Sant Feliu de Codines

Edgar Montellà va ser el gran triomfador de la 48a Pujada a Sant Feliu de Codines, penúltima prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Jornada impecable

El pilot va protagonitzar una actuació impecable en la què a més de guanyar en totes les pujades disputades (dues d’entrenaments i dues de carrera), també va rebaixar el millor registre de la prova en més de 1”5. A partir d’ara el temps a batre serà de 2’12”996.

En el podi absolut, el pilot de l’ACA Esport va estar flanquejat per Jordi Gaig (Porsche) i per Antoni Arrufat Boté (Silver Car), mentre que en el lliurament de premis als millors CM, Montellà va tenir al seu costat a Antoni Arrufat Boté i a Eduald Carbonell.

“Avui hem fet una carrera de 10. L’hem preparat a consciència. Des de 2017 no disputava la pujada de Sant Feliu i ha sortit molt bé, fins i tot diria que millor del que esperàvem”

”En la segona pujada d’entrenaments ens hem quedat a 1 dècima del rècord de la prova. En les de carrera les prestacions han seguit millorant, tal i com demostren  els cronos. – Resumia satisfet Montellà en acabar la jornada.

El pilot també va lamentar l’absència de Ramonet Plaus, gran rival i el pilot amb qui s’està jugant el títol de CM 2021. 

“No hi ha cap dubte. La meva satisfacció hauria estat encara major si en Ramonet hagués estat competint. Desitjo que es recuperi el més aviat possible i que a la Pujada a Ullastrell ens puguem jugar el títol”

Gerard de la Casa, 3r.

En Turismes, Gerard de la Casa (Ford Fiesta ST) va tornar a un escenari en el qual ha estat doble vencedor, concretament  l’any 2015 amb el Seat Córdoba WRC, i el  2017 amb el Subaru Impreza.

En tot cas, per al pilot del Gedith Center, la Pujada a Sant Feliu de Codines ha estat un pas més en la seva adaptació al Ford. En aquest sentit, l’andorrà afirmava amb rotunditat que “el cotxe va perfecte, però nosaltres no tant. Està clar que ens anem acostant als cronos que fèiem amb les anteriors mecàniques, però no arribem a igualar-los. Aquest és un treball que hem d’anar fent, perquè és evident que el marge de millora del Ford és gran. Caldrà continuar treballant i evolucionant de manera progressiva. Com ja he comentat en alguna ocasió, amb tota aquesta potència, el Ford és difícil de mantenir a la carretera”

Aquesta vegada però, el cert és que l’andorrà va haver de cedir davant la potència dels Porsche del català resident a Andorra, Jordi Gaig (guanyador) i de Joan Salvans, que va acabar en segon lloc.

La representació andorrana que competia en la categoria CM va tenir alguna opció de podi, però al final van haver de conformar-se amb un Top6.

Joan Gil

El debutant Joan Gil (Speed Car) va mostrar-se molt ràpid des de l’inici. En tot cas, la mitja virolla que va protagonitzar en la segona passada d’entrenaments va fer que baixes les pulsacions. Al final va acabar en una meritòria 4a. posició.

Marc Solsona

A poc més d’un segon de Gil va quedar Marc Solsona (Speed Car). En acabar, el pilot  confessava no estar gens satisfet amb la seva actuació a Sant Feliu.

El cas és que la virolla que va protagonitzar poc després del final de la segona pujada d’entrenaments el va descentrar una mica, encara que s’ha de dir que la seva reacció va ser immillorable.

Sigui com sigui, el cert és que en les pujades de carrera Solsona va continuar rebaixant els seus cronos.

Felipe Brandao,

Felipe Brandao (Speed Car), minvat físicament, es donava per satisfet per haver pogut completar les quatre pujades programades.

Antonio Vazquez

El més veterà dels presents a Sant Feliu de Codines, el pilot Antonio Vazquez (Orion FR93) també va completar el que era el seu segon meeting de la temporada.

Un cop acabada la competició, Vázquez ens comentava que ”quan ets  jove, en una pujada tan complicada com aquesta no aixeques el peu davant de qualsevol dubte, ara però, la veritat és que sí i els segons van acumulant-se”

Ramonet Plaus

Tot i ser un escenari que coneix bé, doncs va guanyar-hi els anys 2016 i 2017, i tenint  el rècord de la prova  -al menys fins ahir dia 6-  Plaus no va poder fer-se de nou amb la victòria. I és que quan ja havia superat la línia d’arribada de la segona pujada d’entrenaments oficials, un toc amb un senyal de trànsit va acabar amb les seves opcions. Donada la quantitat d’aficionats, comissaris i agents de l’ordre que hi havia a la zona, el fet que tot  acabés quedant en res va ser una gran sort.

En tot cas, Plaus va necessitar anar a l’hospital a fer-se una revisió a la zona lumbar. Afortunadament, més enllà del cop no van trobar-li res greu.

Temperatures desfavorables

En una pujada tan complicada com la de Sant Feliu, evitar les dificultats atípiques que pot provocar la meteorologia sempre és d’agrair. En aquesta edició l’asfalt es va mantenir sec en tot moment encara que, sobretot en les pujades d’entrenaments, l’ambient era fred i això no va ajudar.

Recta final del campionat

Ja estem en la recta final del Campionat de Catalunya de Muntanya 2021. Jordi Gaig ja és campió de la categoria de Turismes. No obstant això, la categoria CM es decidirà el primer diumenge de desembre amb la disputa de la XI Pujada Santa Maria de Vilalba – Ullastrell.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe o accediu des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport