,

PODI PER A CAMINAL-VINYES-GUILLAMET A LES 4 HORES DE LLEIDA

Al volant de l’històric VW Golf 2.0, Melchor Caminal, Joan Vinyes i Quim Guillamet van completar les 4 hores off-road de Lleida fent-se amb la 3a posició de la classe 2 (8a absoluta).

L’actuació de l’equip de Baporo Motorsport va ser excel·lent, doncs van saber adaptar l’estratègia prevista segons la situació en la pista, quelcom que els va fer mantenir una posició entre el Top10. I tot això malgrat pilotar un vehicle de prestacions inferiors.

Ratxes de vent fort

Cap de setmana sense boira ni pluja a Lleida. Al final però, a partir de mig matí van aparèixer fortes ratxes de vent que va obligar, entre d’altres, a desmuntar abans d’hora les carpes de l’assistència. Així mateix, els membres de l’Escuderia Lleida es van esforçar a mantenir la pista en les millors condicions. Cada vegada que sortia l’SC regaven la pista, el vent però, l’assecava ràpidament.

Primeres sorpreses

Després d’una primera presa de contacte de Caminal i Vinyes amb el Golf i amb la pista, el cronòmetre es va posar en marxa i van iniciar-se els cronometrats de cara a establir l’ordre de la graella de sortida de cara a l’endemà.

En una prova de 4 hores no és vital sortir des de les primeres posicions, però tots els equips volen la “pole-position” igualment. Vinyes va marcar un millor crono d’1’06”211, rebaixant el millor registre respecte a d’altres edicions. Es va situar en la 15a posició, aconseguint un lloc intermedi en la graella de sortida.

Aquesta era una posició incòmoda que s’hauria de superar en la sortida. Aquest era el comentari de Vinyes al respecte:

En aquesta edició hi ha vehicles molt ràpids. Veurem com aguanten les 4 hores de competició. Amb el crono marcat pensava que estaríem entre els 10 millos per no.  Haurem de fer una bona sortida i fer bo allò de ‘no guanya el que més corre sinó el que menys para'”

Bona remuntada en carrera

Dit i fet!  Vinyes va fer una sortida sense problemes.  El pilot va guanyar alguna posició en la sortida, encara que es va confirmar que el Golf era un enemic fàcil per a molts dels rivals, sobretot en la llarga recta de meta.

La prova va anar avançant i algunes de les previsions de Caminal-Vinyes-Guillamet, es van anar complint.

Després de dues hores de competició i havent completat 80 voltes al circuit, es trobaven en una 8a posició que encara podia millorar-se.

Els tres pilots van completar el seu primer relleu situats en una excel·lent 6a posición. L’opinió general al box era que “millorar posicions és complicat, els que van per davant tenen un ritme molt superior i si no tenen algun problema poc podrem fer”

Burxada inesperada

Però encara quedava un ensurt final per a Caminal-Vinyes-Guillamet. Una burxada a 15’ del final va estar a punt de tirar per terra l’excel·lent treball fet durant les hores anteriors. Afortunadament la pujada extra a l’assistència per solventar el problema es va fer de manera ràpida i al final van poder mantenir el podi de la Classe 2, així com un lloc en el Top10 de la classificació absoluta.

A punt d’acabar temporada

La prova de resistència de terra de Lleida tanca la temporada 2020 per a Joan Vinyes. Dissabte que ve (dia 12) disputarà un Ral·li Madrid molt particular que també posarà el punt final al CERA.