,

Joan Vinyes-Jordi Mercader tornen al CERT amb Hyundai

Joan Vinyes i Jordi Mercader estaran per segon any consecutiu a la cabina del Hyundai Rally2 del Team Rallycar amb el que disputaran un any més la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (CERT).

Avui dimecres a mig matí a les instal·lacions d’Auto Centre Principat, el concessionari oficial Hyundai al Principat, Joan Vinyes i el seu copilot Jordi Mercader, juntament amb Jordi Cerqueda, màxim responsable de Hyundai Andorra, han fet oficial la que serà la segona temporada al certamen de ral·lis de terra espanyol.

Joan Vinyes (esquerra) i Jordi Cerqueda, responsable d’Auto Centre Principat, durant la presentació

La parella tornarà a participar amb el Hyundai Rally2, una mecànica que prepararan i assistiran els tècnics de Rtechnology.

Enguany hi haurà pocs canvis al projecte, el qual estarà patrocinat per Auto Centre Principat (Hyundai Andorra), Kars Andorra, Aparcament Vinyes, Rallycar i Hankook.

Novetats al calendari

Les set proves que configuren el calendari definitiu de la Copa d’Espanya de ral·lis de terra són:

  • 8–9 de març: XII Rally tierras altas de Lorca (Múrcia)
  • 17-18 de març: IV Rally de tierra Reino de León
  • 12-13 de juliol: XXVI rally de tierra ISLA de los Volcanes (Lanzarote)
  • 13-14 de setembre: X Rally de tierra Ciudad de Granada
  • 4-5 d’octubre: Actrónics Rally tierra de Madrid
  • 18-19 d’octubre: RallyRACC 59 Catalunya
  • 15-16 de novembre: XI Rally Ciudad de Pozoblanco (Còrdova)

En aquesta edició 2024 serà novetat la prova de Lanzarote i RACC Catalunya. Precisament la prova del RACC, a més de Lorca i Pozoblanco, formen part del calendari del SuperCampionat (S-CER) d’Espanya de Ral·lis.

L’experiència, un plus!

De la mateixa forma que quan van presentar-li l’opció de tornar a competir als ral·lis de terra, en Joan no ho va dubtar ni un instant, tot i ser molt conscient que al lluitar contra pilots més acostumats a la terra, estaria en inferioritat de condicions, enguany, amb l’any passat com a referència, la cosa canvia sensiblement.

”L’any passat no va ser fàcil i el repte era gran, però també molt apassionant”

En aquest sentit, Vinyes ha comentat que “davant la possibilitat de poder pilotar als comandaments del Hyundai Rally2, era i crec que és molt difícil negar-se a viure l’experiència. Sense conèixer la mecànica i competint per escenaris on feia anys que no corria, l’any passat no va ser fàcil i el repte era gran, però també molt apassionant. Sens dubte, estic molt satisfet d’haver-lo afrontat i de com vam aconseguir superar els obstacles que es van anar presentant”.

“L’experiència acumulada serà de gran ajuda, però aquest serà un any molt competit”

Respecte en aquest segon any, l’andorrà afegia: ”No tinc cap dubte que l’experiència acumulada l’any passat ens serà de gran ajuda aquest any. El feeling de la terra, tant en Jordi com jo el tindrem més recent i el fet de mantenir la mateixa estructura a l’equip tècnic (Rtechnology) també ens permetrà avançar de manera més eficient en la posada a punt del Hyundai.  Per tot, crec que aquest serà un campionat molt competit, i més tenint en compte que es disputaran tres ral·lis vàlids per a l’S-CER”.

XII Rally tierras altas de Lorca

L’inici del CERT 2024 està a tocar, doncs els dies 8 i 9 de març arrencarà la primera cita a Múrcia amb la disputa del XII Rally tierras altas de Lorca.

El nou Hyundai Rally2 Rallycar 2024

Info/fotos: Fotoesport