,

Joan Vinyes marxa a Zolder per disputar la penúltima prova de la PCCB 2023

PCCB 2023.- La Porsche Carrera Cup Benelux disputarà entre el 8 i el 10 de setembre al traçat de Heusden-Zolder (Bèlgica), el penúltim meeting de la Copa de la marca de Stuttgart.

Joan Vinyes en una de les curses anteriors

Val a dir que Joan Vinyes (Porsche 911 GT3 – Baporo Motorsport) no ha trepitjat mai la pista belga, per la qual cosa, una vegada més aquesta temporada, l’andorrà estarà en desavantatge respecte dels seus contrincants directes en la lluita per una posició al podi. Amb tot, l’andorrà es mostrava optimista abans d’iniciar el desplaçament cap a la localitat situada a escassos 80 km de Brussel·les.

“L’objectiu serà mantenir una posició de podi a la provisional. Després de Zolder només quedarà un meeting, per tant, hi ha poc marge per poder recuperar diferències. He vist algun vídeo del traçat i en principi em sembla exigent, però amb les característiques dels traçats fets als anys 60 o 70. M’agrada!”.

Un traçat amb un excel·lent palmarès

El traçat, construït l’any 1963,  va ser l’escenari del G.P. de Bèlgica de l’F1 durant els anys 70 i principis dels 80. A més, els 4.262 metres de longitud del recorregut de Heusden-Zolder han acollit proves de diversos certàmens de gran nivell dins del món del motor. Actualment, és cita obligada del Campionat d’Europa de camions.

El timing acostumat del PCCB ofereix una nova versió a Zolder. El round 5, que a Zolder coincideix amb el TRUCK GP 2023, té uns horaris completament diferents als establerts als meetings anteriors.

L’activitat a la pista s’iniciarà divendres (dia 8) a les 17.10 hores, quan es disputaran els primers 40’ dels entrenaments lliures. En aquesta ocasió, la segona sèrie de 40’ d’entrenaments lliures està programada peral  dissabte (dia 9) a partir de les 11.00am. En la mateixa jornada, però a les 14.45 hores, s’iniciaran els 35’ d’entrenaments oficials.

Diumenge, les dues carreres

Per primera vegada aquesta temporada, les dues carreres programades a 30’ + 1 volta es disputaran diumenge (dia 10), amb un marge de tres hores entre les dues. La primera té previst el seu inici a les 11.55 hores, mentre que la que tanca el meeting ho farà a les 15.15 hores.

“Caldrà assegurar en la mesura del possible a la primera carrera. El marge per poder solucionar qualsevol imprevist entre les dues curses és mínim. Per tant, anar de pressa i mantenir la mecànica serà l’objectiu. Marxar de Zolder sense augmentar la puntuació a la provisional del campionat seria dir l’adeu definitivament  al podi del PCCB”.

Joan Vinyes i el seu equip (Baporo Motorsport) estan valorant la possibilitat de participar en una de les mànigues d’entrenaments prèvies, en concret, la de dijous (dia 7). La intenció és poder avançar feina pel que fa a la posada a punt del Porsche 911 GT3 Cup #13

Classificació provisional

  1. Sacha Norden, 190 punts
  2. Aaron Mason, 130 punts
  3. Joan Vinyes, 100 punts
  4. Jaume Font, 96 punts
  5. Didier Glorieux, 81 punts
  6. Sebastien Lajoux, 81 punts
  7. Ryan Ratcliffe, 72 punts
  8. Maik Rosenberg, 60 punts

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport