,

Classic Land Rover Defender Works V8 Islay Edition: retorn als orígens

Us presentem el ‘Classic Defender Works V8 Islay Edition’, una edició molt especial nascuda per retre homenatge a dues coses que van ser determinants per a la creació dels Defender i de fet, també per a Land Rover com a marca.

Per un costat hi ha Spencer Wilks, un dels principals artífexs del que sens dubte és el 4×4 més icònic de la Història. Wilks va ser director mànager de la Rover Car Company i un dels fundadors de Land Rover. L’altra font d’inspiració en la que han basat aquesta versió del Defender tan especial és Islay, l’illa escocesa on va néixer el nom Land Rover.

En honor a tots dos i inspirant-se en el Land Rover Sèrie II de 1965 propietat de Wilks, ha sorgit l’exclusiu Clàssic Defender Works V8 Islay Edition que us mostrem en aquest espai.

En primer pla, el Clàssic Defender Works V8 Islay Edition

405 CV i 515 Nm

El Classic Defender Works V8 Islay Edition incorpora un motor atmosfèric V8 de 5,0 litres amb una transmissió automàtica ZF de vuit velocitats. La seva potència puja fins a 405 CV amb 515 Nm de par. Gràcies en aquestes xifres, l’Islay Edition passa de 0 a 97 km/h en 5,6 segons, mentre que la seva velocitat màxima és de 171 km/h.

El 4×4 inclou un kit de millora específic de la suspensió que augmenta la comoditat i el dinamisme en carretera, gràcies al redisseny de les molles helicoidals i dels amortidors. El cotxe també inclou un kit de millora de control que incorpora pastilles, pinces i discos de fre reforçats per poder garantir una capacitat de frenada sense fisures.

Heritage Limited Edition.

En quant a estètica, aquest exclusiu Defender combina una carrosseria amb un acabat en Heritage Grey, millorat amb la pintura Mid Grey del Defender original de Wilks. Aquests colors contrasten a la perfecció amb el color del sostre i amb les llandes d’acer d’alta resistència pintades de color Limestone. Els passos de roda també mostren el mateix acabat Heritage Grey, fent que en conjunt el disseny exterior sigui realment especial.

Els logotips i les insígnies tradicionals de Land Rover llueixen un acabat a joc amb el color de la carrosseria. El cotxe també incorpora una graella d’estil clàssic, tal i com tenia el model original Wilks.

Un altre detall molt visual el tenim a les aletes posteriors, les quals també mostren les icòniques insígnies tradicionals.

GXC 639C

El Works V8 Islay Edition inclou un detall que el fa encar més únic, un dibuix lateral amb el gràfic “GXC 639C”, que no es altra cosa que la matrícula del Sèrie II de Wilks.

Atenent als avantatges de l’actualitat, el cotxe compta amb innovadores millores a tots nivells, com per exemple fars amb tecnologia LED. Entre les incorporacions tècniques també s’han inclós notables millores sota la carrosseria per a oferir un rendiment i un dinamisme en carretera a l’alçada del propulsor que hi ha sota el capó i que en qualsevol cas, els models de l’època no podien ni somiar.

Com no podia ser d’una altra manera, l’interior també exhibeix vincles directes amb el vehicle del que deriva, així com amb l’illa d’Islay.

Els seients, els revestiments laterals, les portes, el folre del sostre i el quadre de comandaments estan revestits amb l’exclusiu cuir Windsor Ebony de Land Rover. El contorn de la consola central, el sistema de infoentreteniment i el contorn de la palanca de canvis de la transmissió automàtica ZF llueixen el mateix color de la carrosseria.

Rigorosament al dia!

Novament, tal i com exigeixen els temps actuals, el cotxe incorpora totes les funcions de connectivitat i digitalització necessàries, com és el cas de navegació per satèl·lit, ràdio terrestre digital i Bluetooth. Tot plegat pot manipular-se des de la pantalla i el quadre de comandaments originals.

Tot l’interior del vehicle exhibeix acurats detalls teixits que evoquen la relació del model amb l’illa de Islay. La zona de les espatlles dels seients, les seccions dels panells de les portes, la tapa del recolzqbraços central i els detalls ocults sota els parasols, compten amb un acabat artesà a base de llana autòctona de l’illa.

Malgrat ser poc habitual, el Defender Islay Edition inclou unes catifetes especials per a oferir un toc de luxe addicional fins i tot a la zona dels peus.

Sèrie limitada a 30 unitats

Únicament hi haurà un total de 30 unitats del Clàssic Defender Works V8 Islay Edition, totes Station Wagon. 17 corresponen a la versió 90 de batalla curta i 13 a la versió 110 de set places.

Com imaginareu, sent un model tan exclusiu i especial, la disponibilitat és, si no impossible, quasi. Més enllà d’això, si mai teniu accés a una de les 30 unitats, haureu d’estar disposats a desembutxacar entre els 264 mil euros del 90 i els 280 mil de la versió 110. Això sí, no deixa de ser una gran inversi´que no farà altra cosa que revaloritzar-se dia a dia.

Tot i que a Cars Pyrénées us poden orientar i ajudar en el procés de compra, la marca ha definit un procés d’adquisió directa amb els compradors. En tot cas, com diem, si mai voleu acabar d’informar-vos o esvair qualsevol dubte, a Cars Pyrénées us podran ajudar.

Trobareu Cars Pyrénées, concessionari oficial Jaguar i Land Rover,  just després del de BMW, tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, exactament a Prat de la Tresa s/n. Tel. 880780

Fotos: Land Rover