,

Nissan Ariya Nismo: el primer Nismo 100% elèctric dels japonesos

Nissan Motor Company ha presentat recentment un nou model amb l’ADN de Nismo (Nissan Motorsport), la seva divisió de desenvolupament esportiu i de tuning. En aquesta ocasió, el toc magistral dels de Nismo estarà present a l’Ariya, el SUV elèctric de la marca de Yokohama.

2 opcions de propulsor

És així que els enginyers han combinat per primera vegada el rendiment i acabats més radicals en un cotxe equipat amb un propulsor totalment elèctric. Així doncs, l’Ariya no solament llueix l’estètica ferotge i esportiva tan pròpia dels Nismo, sinó que el seu rendiment també està a l’altura d’aquesta exclusiva denominació, fins el punt d’oferir unes prestacions sense parangó al disposar d’un considerable augment de potència que s’alliberarà de cop quan accelerem.

L’Ariya Nismo estarà disponible amb dues variants. Per una banda hi ha el model bàsic, anomenat B6 e-4FORCE. Assoleix una potència combinada de 367 CV (270 kW) amb 560 Nm de par motor, xifres derivades del rendiment generat per els dos motors elèctrics que conformen el sistema propulsor. La bateria d’aquest model té 66 kWh de capacitat.

En segon lloc hi ha la variant B9 e-4ORCE, la més potent, doncs arriba als 435 CV (320 kW) amb un par de 600 Nm. En aquest cas, la bateria augmenta la seva capacitat fins a 91 kWh. Com l’altre opció, la configuració del propulsor inclou dos motors, de manera que tal i com delata la nomenclatura 4FORCE, ambdos propulsors són de tracció integral.

La versió més lleugera pesa 2.080 kg, mentre que la més pesada puja fins a 2.220 kg. Això és així bàsicament per la diferència de pes de la bateria.

Mode Nismo

Una de les grans particularitats que tot Nismo ha d’incloure és el mode de conducció d’alt rendiment ‘Nismo’. En aquest mode la resposta de l’accelerador és encara més ràpida que la de l’Ariya ja conegut, la qual ja és sorprenentment ràpida al model de producció regular (5,1 segons per pujar de 0 a 100), donada la potència total dels motors elèctrics i que l’entrega és total i immediata.

Els ajustaments específics de Nismo aplicats a quasi tots els components del xassís, combinats amb la tecnologia de tracció a les quatre rodes e-4ORCE, més uns pneumàtics muntats en unes enormes llandes d’alumini de 20 polzades altament rígides (amb pneumàtics de 255/45 R20 en tots dos eixos), garanteixen la màxima estabilitat, una gran capacitat de gir, així com un millor tacte i seguretat al traçar per revolts a alta velocitat.

Opcionalment, per als qui no puguin passar sense el bramar del motor -una melodia intrínsecament lligada ala esportius de tota la vida-  l’Ariya Nismo disposa d’un so artificial derivat dels monoplaces de la Fórmula E. No és el rugit dels motors de combustió que tots coneixem, això està clar, però resulta igual de seductor i encara més futurista!

Nismo per fora, Nismo per dins

Com a l’exterior, on estèticament el cotxe llueix detalls molt personals, el Nissan Ariya Nismo també inclou una sèrie de retocs molt discrets i encertats a l’interior. Un exemple d’això el tenim en els seients esportius del davant. Com a l’exterior, on una línia vermella recorre subtilment tota la carrosseria, a l’habitacle els seients també combinen detalls molt subtils d’aquest color, a més de l’obligat logotip Nismo.

El que encara falta per confirmar és si la marca exportarà més enllà del Japó aquesta impressionant variant esportiva del seu SUV elèctric. Esperem que ho facin!

Garatge Nogreda

De fer-ho, tan bon punt ho comuniquin us ho farem saber. Fins llavors, si voleu conèixer el Nissan Ariya del catàleg regular, un dels SUV elèctrics que a mi personalment més m’han captivat, acosteu-vos a Garatge Nogreda, el concessionari oficial de la marca per Andorra que trobareu a la rotonda de la Baixada de Molí d’Andorra la Vella. Tel. 805582.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

Acabem deixant-vos aquest video de la marca, per allò d’acabar d’escalfar-vos més encara.