,

El Tesla Roadster equiparà 10 coets d’aire comprimit

Tot i que portem més d’un any esperant per saber quina serà la data definitiva en la que el magnat Elon Musk presentará el Tesla Roadster, el cotxe amb més acceleració del planeta, al final ens hem decidit a fer aquest petit reportatge, doncs ja feia dies que ens rondava pel cap fer-ho.

Afortunadament, tot i aquest comprensible hermetisme, els de Tesla van desvetllant, ni que sigui amb compta-gotes, algunes de les característiques de l’esperat superesportiu biplaça.

Business is business

El cert és que tot plegat s’està fent llarg, i més si tenim en compte que tothom esperava coneixer-lo al llarg d’aquest mateix any, concretament aquesta mateixa primavera, al menys aquests eren els plans previstos per Musk. Malauradament, entre la pandèmia i algun que altre contratemps tecnològic al final no ha estat així.

Un dels motius d’aquest nou retard el tenim en el fet que Tesla ha prioritzat en el desenvolupament d’altres models amb més volum de negoci. La nova generació del Model S i del Model X, els súper vendes Tesla Model 3, els nous Model Y i la Cybertruck, han estat models prioritaris. I és que com bé diu la frase “Business is business”.

Un esportiu revolucionari

Sigui com sigui, amb aquest superesportiu biplaça Tesla vol fer trontollar l’hegemonia de marques tan llegendàries com Ferrari, Lamborghini o McLaren, una fet que molts dubten que aconsegueixi.

El cert però, és que si tot segueix com està previst el Tesla Roadster serà el vehicle de producció més ràpid i amb més acceleració que s’hagi fabricat mai!

Coets d’Space X com els que incorporarà el Rodaster

Tecnologia aeroespacial

Per aconseguir que això sigui possible, Elon Musk ha posat tota l’artilleria tecnològica de que disposa al servei d’aquest model fent servir la tecnologia aeroespacial d’Space X, l’altre juguet de l’empresari d’origen sud-africà.

El Tesla Roadster farà servir tres motors elèctrics. N’hi haurà dos en les rodes posteriors i un en l’eix davanter, però hi haurà un que durà alguna coseta més.

Entre 2,1 i 1,1 segons

Hi haurà dues versions: la d’accés promet una acceleració de 0 a 100 de 2,1 segons. La segona, molt més ràpida i exclusiva, farà servir coets d’aire comprimit que dinamitaran el 0 a 100 en 1,1 segons! 

La velocitat punta superarà els 400 km/h.

Fins a 10 coets

Aquesta versió tan radical del Roadster, la qual ha batejat com a Roadster Space X Package, disposarà de deu coets d’aire comprimit. El coet principal estarà a sota de la matrícula. A l’accelerar la matrícula es desplaçarà i en sortirà el coet.

Aquesta propulsió i l’acceleració que se’n derivi no serà apta per a tothom. I és que tanta força sotmetrà el cos a una acceleració longitudinal de 2,5 forces G, quelcom insuportable si no es té una condició física impecable i un entrenament específic.

La versió estandart  tindrà una autonomia d’uns 1.000 quilòmetres.

I fins aquí, al menys de moment. Imaginem que encara us haurem generat més ganes de que arribi, de fet n’estem segurs! Malauradament ens toca seguir esperant. Primer han d’arribar les noves entregues anteriorment esmentades, les quals, tot sigui dit, també presenten innovacions sorprenents i molt atractives. Els interiors dels nous Model S i Model X en són un clar exemple.

———

Per accedir a d’altres articles de la secció ‘Premium Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu en el menú superior del blog. També podeu fer-ho fent clic en aquest enllaç directe.

 

Fotos: Tesla