, ,

L’ANDORRA WINTER RALLY JA ESTÀ A TOCAR!

A falta de 10 dies justos, l’Andorra Winter Rally ja està a tocar. I és que tal i com us avançàvem en l’article de presentació de fa uns dies, “Andorra es prepara…”, el ral·li hivernal de regularitat per a cotxes clàssics manté intacta la data. Si tot segueix tal i com està previst, es disputarà el diumenge 22 de desembre, just després del Trofeu Andros. Així doncs tenim per davant un cap de setmana espectacular!

Inscripció variada

Entre els 65 equips participants hi ha vehicles de totes les categories. Sis d’ells són de la classe 3, corresponent als vehicles de quatre rodes motrius, 14 són de la 2a classe, és a dir, de dues rodes motrius amb mecàniques superiors als 2.0 litres i 45 són de la classe 1, que també correspon als vehicles de dues rodes motrius però en aquest cas, amb mecàniques inferiors als dos litres. Per tant, la classe 1 és la més participativa de les tres amb diferència.

Dins d’aquestes classes, el grup que compta amb el major nombre de cotxes participants és el de vehicles de competició amb 39 unitats. Amb 26 unitats, el segueix el grup dels vehicles històrics. 

Foto: ACA i Pere Nubiola

Pilots de primer ordre

Entre els noms que destaquen entre el gruix d’inscripcions n’hi ha de primera línia en el món dels ral·lis, com és el cas de Gerard de la Casa (Renault 5 Alpine), que tindrà com a copilot a Jordi Gomà, Francesc Gutiérrez i Anna Vives (Opel Ascona 400), Mia Bardolet i Eloi Alsina (Seat 1400 B), Carles Santacreu i Guillem Santacreu  (Opel Ascona 2000 SR), Antoni Rius (Seat 124-1800), Jordi Ventura-Josep Autet (VW Golf GTI) o Carles Miró-Ivan Matavacas al volant d’un Porsche 924.  Tots ells han estat campions o guanyadors de moltes proves al llarg de la seva carrera. Per tant, com de fet ha passat des que va arrencar la primera edició, millor graella no podia haver-hi!

Prèvia al Rallye de Montecarlo

Esmentar que en la llista hi ha grans especialistes en regularitat. De fet, alguns d’ells aprofitaran la prova andorrana per posar a prova les seves mecàniques de cara al proper Rallye Montecarlo Historique.

Seat Històrics

L’equip Seat Històrics tornarà a estar present en aquesta nova edició 2019. En aquesta edició participarà amb tres cotxes: el Seat 1400 B de Bardolet-Alsina, un Seat 1430/1600 que pilotarà el periodista Enrique Trillo i un Seat 127 que pilotarà el també periodista, Jesús Bonilla.

A 1.980 metres d’alçada

L’Andorra Winter Rally contemplarà un itinerari de tres passades diürnes en dos trams (els dos sentits de la carretera CS-240 del Coll d’Ordino). Per això tindrà un total de 6 especials de regularitat controlada que sumaran un total de 56 km en carretera tancada.

La sortida del 1è participant tindrà lloc a les 8 hores. L’arribada està prevista a partir de les 15.00h.

Totes les sortides i arribades dels cotxes tindran com a punt neuràlgic l’aparcament Camp de la Tenada d’Ordino.

El repartiment de premis serà a les 17 hores a la sala La Buna, base organitzativa de la prova.

Si voleu seguir la notícia prèvia que vam publicar a finals de novembre de l’Andorra Winter Rally feu clic aquí

Per accedir a la web de l’organització, feu clic en aquest altre enllaç