,

Quart triomf consecutiu de Lestang i Ramonet, aquesta cop a Bixessarri

Els pilots de l’FMA que disputaran el Trial de les Nacions 2022, van competir aquest passat cap de setmana al Trial de Bixessarri, ampliant així la seva preparació de cara al Mundial per països.

Al Trial de Bixessarri, Jordi Lestang en Vermells, Jordi Ramonet en Blaus, Salvador Vilella en Verds i Miguel Da Silva en categoria Grocs,  van proclamar-se guanyadors de la prova laurediana. Val a dir que fa unes setmanes també van aconseguir la primera posició del podi al Trial de Pal.

Quatre victòries consecutives

Amb el primer lloc d’aquest cap de setmana, Lestang ja acumula quatre victòries consecutives. De fet, el pilot està molt a prop de revalidar el títol de campió absolut d’Andorra.

Jordi Lestang

29 inscrits

Els membres de l’Andorra Trial Club (ATC) van ser els responsables del disseny de les set zones del recorregut. Els 29 pilots inscrits en la prova havien de superar el traçat dues vegades, fent-ho en un temps màxim de 4 hores.

Complicacions afegides

Tot i que el dia de la disputa del trial el temps va acompanyar, les jornades prèvies a la prova, el clima no va ser tan magnànim. Com tots sabem, la forta pluja que ha caigut dia sí, dia també, sobretot a les tardes, va fer que l’escenari presentés un estat complicat, molt relliscós pel fang acumulat i força desordenat pel pas de l’aigua.

Dominant des de l’inci

En aquesta ocasió els guanyadors de la prova no van donar opció.  I és que des del mateix començament van marcar la pauta de la cursa, ampliant les diferències zona a zona.

És així que en la categoria Vermells, Jordi Lestang va acabar la primera volta amb un clar avantatge sobre Gaudi Vall, el seu rival més directe.

Jordi Ramonet

Tot i que Jordi Ramonet sempre va liderar la prova, la lluita per la segona plaça en Blaus va ser més ajustada. En tot cas però, en Ramonet va saber mantenir la distància, adjudicant-se una nova victòria, la qual, com en el cas de Lestang, és la seva quarta victòria consecutiva.

En Verds, el veterà Salvador Vilella va tornar a guanyar, tot i la persecució constant d’Àlex Lladó.

Al final Lladó va acabar perdent la 2a posició a causa d’una penalitzció de 17 punts. El motiu? Haver sobrepassat el temps màxim establert per completar el recorregut.

Clínic pràctic pels més joves

Amb l’objectiu de preparar el millor possible el Trial de les Nacions, Jan Gabriel, Joan Miquel García i Valentí Cristina, els pilots més joves de l’FMA que hi participaran, van recòrrer tot l’itinerari amb  Xavi Casas (cap d’equip de les seleccions andorranes).

Trial d’Aixirivall

La pròxima cita del Campionat de Trial d’Andorra 2022 serà el Trial d’Aixirivall que, organitzat pel Moto Club Pirineu, es disputarà el mes d’octubre, en concret el dia 9.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Podi VERMELLS

Podi BLAUS

Podi VERDS

Podi GROCS

 

Font Original/Fotos: Fotoesport