,

Els 2 dies de Trial d’Arinsal conclouen amb la millor nota

2 dies de Trial d’Arinsal.- Aquest darrer cap de setmana (dies 7 i 8 d’agost), el Moto Club Arinsal va aconseguir concloure amb èxit la 20a edició del Campionat d’Andorra de Trial. Tant va ser així, que entre altres fites, aquesta edició va superar el rècord d’inscrits. Aquest nou meeting 2022 també incloïa novetats pel que feia al disseny del traçat. Totes van estar molt ben acollides per pilots i aficionats.

En l’aspecte esportiu, cal destacar l’augment de nacionalitats entre els pilots participants. En aquest sentit, esmentar la inscripció de David Fabian (Beta), pilot originari de la República Txeca. Fabian participava en la categoria de màxima dificultat, és a dir, en la categoria Vermells.

En Blaus, Dalton Land, pilot americà de la marca Vértigo, també va estar present. Land va ocupar a segona plaça, tot i que tècnicament va acabar empatat amb Raúl Guimerá (Sherco), el guanyador.

Els guanyadors de les dues categories restants van ser catalans: Enric Serra (Gas Gas) en Verds i Gabriel Font (Montesa) en Grocs.

Destacar també la assistència massiva de pilots provinents de l’illa d’Eivissa. Van ser 21 els pilots i 20 motos les que van viatjar fins a Arinsal des de l’illa balear.

Climatologia favorable

S’havien pronosticat tempestes durant tot el cap de setmana a partir de primera hora de la tarda, un fet que lògicament sempre implica una dificultat afegida tant per als organitzadors com per els  participants.

Dissabte (dia 6) el pronòstic va quedar en dubte. El cel -que com casi cada dia amenaçava pluja des de mig matí-  finalment va ser indulgent i només van deixar caure quatre gotes.

L’inici del segon dia de competició (diumenge dia 7) va tornar a anunciar fortes pluges. En aquesta ocasió, l’aigua va acabar fent acte de presència, tot i que va fer-ho a partir de les dues de la tarda. Els forts aiguats que van caure en pocs minuts van obligar als pilots més endarrerits a acabar la prova en condicions molt complicades.

Jordi Lestang

A Lestang se li va escapar el triomf en l’últim instant.

En finalitzar l’última zona del recorregut, Jordi Lestang, líder del campionat andorrà, ens comentava que crec que no he guanyat. He fet un 5 en una de les zones altes i penso que això haurà estat decisiu”.

El pilot andorrà ho va encertar de ple! I és que la màxima penalització que va tenir en la zona 15 va suposar-li no arribar igualat al final amb David Fabian, el guanyador.

Amb tot crec que he completat un bon trial. Des del primer moment he mantingut una regularitat que ha estat vital per poder mantenir la segona plaça en la que ha estat una dura lluita amb Yohito Takeda.”  -afegia Lestang

Classificació:

  1. David Fabian (Beta), 19 (10+9)
  2. Jordi Lestang (Montesa), 24 (14+10)
  3. Yohito Takeda (Vertigo), 33 (21+12).

En Blaus, lideratge de Guimera

Entre els pilots de la categoria Blaus, Raul Guimera (Sherco) va mantenir el lideratge de principi a fi. Per darrere, van jugar-se les posicions restants de podi els pilots Dalton Land, Eduardo Alvarez i Hugo Barrera.

Barrera, segon després del primer pas per les 18 zones, diumenge no va estar encertat i va acabar quedant fora de les posicions de podi.

Classificació:

  1. Raúl Guimerá (Sherco) 10 (4+6)
  2. Dalton Land (Vertigo), 14 (7+7)
  3. Eduardo Alvarez (Vertigo), 14 (8+6).

Enric Serra i Javier Serra en Verds

Enric Serra i Javier Serra van intercanviar-se posicions en Verds. El de TRRS, el millor de dissabte, l’endemà va ser sorprès pel seu rival.

Qui sí que va mantenir-se ferm en la tercera plaça va ser un dels pilots més joves, ens referim a Xicu Mari Serra.

Classificació:

  1. Enric Serra (Gas Gas), 4 (3+1)
  2. Javier Serra (TRRS), 5 (3+2)
  3. Xicu Mari Serra (Gas Gas), 9 (4+5).

En Grocs lideratge de Riera i Piza

Entre els més novells (Grocs), Gabriel Riera i Tomàs Piza van mantenir les posicions de lideratge en les dues jornades de competició.

Malgrat ocupar la 9a posició el segon dia (diumenge), Santi Prat va acabar pujant  al tercer calaix del podi,.

Classificació:

  1. Gabriel Riera (Montesa), 3 (2+1)
  2. Tomas Piza (Montesa), 6 (4+2)
  3. Santi Prat (Montesa), 8 (2+6).

Com queda dit, el Moto Club Arinsal va superar amb nota l’organització de la 20a.  edició de la seva prova.

Sandra Bonet ens feia aquest comentari just abans del lliurament de premis:

Enguany hem tingut una organització complicada. Vam prendre la decisió de fer uns canvis importants en el traçat i això comportava dubtes de si agradarien o no. Vam decidir invertir el sentit de la part central del recorregut, quelcom que  afectava a 8 o 9 zones. Al fer-ho, el que abans era en pujada es convertia en baixada”

Podem dir que la resposta dels participants ha estat molt positiva. Els que coneixien el traçat d’edicions anteriors també els ha agradat la nova inter-zona. Pel que fa als pilots i acompanyants que ens han visitat per primera vegada, ens consta que tant el recorregut, com l’entorn, els han meravellat.”

Mirant ja cap a 2023

Vist aquest nou èxit assolit, està clar que a principis d’agost de l’any vinent, Arinsal tornarà a ser novament punt de destí pels amants del trial. Ho serà per l’excel·lència de l’entorn i per l’aturada preparació que sempre fan des del Moto Club Arinsal i l’FMA.

Podi Categoria Vermells

Podi categoria Verds

——-

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.

 

Font original / Fotos: Fotoesport