,

El nou Renault 5 E-Tech es prepara per presentar-se al món

El Renault 5, un dels cotxes amb més història de la marca del rombe francès, a més d’haver estat un èxit de vendes i ocupar un lloc destacat entre els més venuts del catàleg de la marca francesa, està a punt de reaparèixer aquest proper 2024.

L’encara prototip al costat de l’R5 original

Popularment reconegut als carrers de les ciutats de mitja Europa, així com en el món de les curses, com ara les del llegendari Campionat del Món de Ral·lis,  l’R5, conegut familiarment amb aquesta nomenclatura, tornarà aquest proper 2024 i ho farà com a model elèctric sota el nom d’R5 E-Tech Elèctric.

Un icona en tots els sentits

Present al mercat durant aproximadament un quart de segle, l’R5 va ser durant anys el cotxe més venut a França.

També va tenir moltes variants, algunes de molt espectaculars, com és el cas dels Renault 5 Turbo, un peça impagable avui dia.

Fa 2 anys van anunciar el seu retorn durant la presentació de la “Renaulution”, el pla estratègic de futur de Grup Renault. En aquest sentit, tal i com se li exigeix a la indústria actualment, la seva tornada havia de passar necessàriament per un propulsor elèctric, i així ha estat.

Avançat per mitjà d’un suggerent model conceptual què vam presentar-vos en aquest mateix bloc a l’article “Renault5 Prototype: arriba la Renaulation”, el model va agradar d’allò més, doncs la idea de fer renèixer un model com aquest i fer-ho tal i com la marca va ensenyar amb aquell concept car, era realment engrescador.

Un secret molt ben guardat

Després de tot aquest temps, el nou R5 E-Tech elèctric ja està a punt per arribar i ho farà -tal i com van prometre- preparat per afrontar amb total garantia les noves exigències de sostenibilitat i respecte pel medi ambient, però també farcit de tecnologia.

A més, la seva arribada serà per partida doble, ja que, encara que no tingui res a veure i al mateix temps que ho tingui tot, no gaire més tard arribarà una versió més esportiva signada  per Alpine. En tot cas, d’aquesta variant ja en parlarem en un altre espai.

Montat sobre la plataforma CMF-B EV, dissenyada específicament per als nous cotxes elèctrics del grup, el nou R5 elèctric estarà just per sota del conegut Renault Mégane E-Tech elèctric, model del què també vam parlar en un altre article a mitjans d’octubre de 2022.

Imatge del futur R5 E-Tech, en una possible versió Roland-Garros Garros

Substitut del Zoe

Tot i ser lleugerament més gran, el nou R5 ocuparà el lloc del Renault ZOE, ja que aquest model desapareixerà del catàleg, no per res, doncs ha estat un model amb bons resultats comercials, sinó perquè ambdós cotxes ocuparien el mateix esglaó a l’escala de models de la marca francesa.

Amb 3,9 metres de llarg, és a dir, sent un cotxe compacte clarament urbà, el nou R5 2024 correspondrà al segment B. En tot cas, el seu interior allotjarà fins a cinc ocupants sense problemes, ja que gràcies a la forma de la cabina, hi ha molt d’espai, incloent el del maleter o maleters, això encara està per veure.

Com era d’esperar i com vam veure al prototip, el disseny del nou R5 s’aproparà molt a l’R5 original, un recurs que en models com el Mini o el Fiat 500, ha demostrat ser tot un encert.

Per si ho dubteu o si encara no heu vist cap imatge amb deteniment, aqui en teniu algunes. Us agrada? Doncs si m’ho permeteu, us diré que tal i com jo ho veig, l’R5 E-Tech em sembla tot un encert en termes de disseny!

Fins a 400 km

Pel que fa a la configuració del propulsor elèctric, el Renault 5 E-Tech porta una bateria de ions de liti. Hi ha dues mides: 42 kWh i 52 kWh. La seva autonomia màxima arribarà a un màxim de 400 quilòmetres (segons el cicle WLTP) en el cas de la bateria més gran, la qual cosa es traduirà en un mínim de 250 km reals. Aquesta autonomia és més que suficient per a un cotxe urbà, fins i tot si vivim a les parròquies altes.

Aquestes bateries funcionaran al servei d’un propulsor que oferirà dues opcions de potència: 109 CV o 136.

Pel que fa a la recàrrega, el cotxe inclourà un carregador bidireccional amb la tecnologia V2G. Batejat amb el nom de “Mobilize Powerbox”, aquest carregador tindrà una potència entre 7 i 22 kW.

Càrrega bidireccional

Tot plegat podrà controlar-se per mitjà d’una aplicació mòbil. Des d’aquesta app podrem  programar la càrrega, podent definir el temps i el nivell de càrrega.

Un altre aspecte -encara per confirmar- és que el cotxe podrà disposar d’un sistema de càrrega bidireccional.  Entre altres, això permetria que el cotxe pugui reduir la factura del consum d’energia tot revenent electricitat al mercat. A més, això també permetria que el cotxe pugui subministrar energia a dispositius elèctrics externs. Tot i que això ja ho fan diferents models elèctrics, caldrà esperar a la presentació de febrer per saber-ho amb total seguretat.

Genève Motorshow

Pel que fa al preu podem dir que segons la informació que hi ha actualment, la gamma hauria d’arrencar des dels 25 mil euros, la qual cosa no estaria gens malament.

Pel que fa a l’arribada al mercat, com ja hem apuntat, la marca farà la presentació oficial el 26 de febrer al Motorshow de Ginebra. Abans d’això, entre el passat diumenge 17 de desembre i el 31, es va emetre a les principals cadenes de televisió un espot publicitari en el què s’ha  desvetllat tímidament el model, per allò d’anar escalfant l’ambient mentre arriba la seva presentació al saló suís.

Com des del davant, per darrere el cotxe també presenta les línies mestres de l’R5 original

Becier Vehicles

Tal i com ens van comentar des del departament comercial de Becier Vehicles, el secretisme és tal, que ni ells tenen encara quasi res d’informació, més enllà de la data d’arribada aproximada al concessionari, prevista de cara a principis de la primavera. De fet, ara per ara, ni tan sols s’ha obert el període de precomandes, no hi ha preus finals, ni tampoc detalls definitius a cap nivell.

El que si està clar és que un cop presentat a Ginebra, segur que la maquinària es posarà definitivament en marxa.

Que? Esteu llestos per conèixer el nou R5 E-Tech? Nosaltres segur que sí, i no només l’R5, també la versió esportiva que presentaran tot seguit els d’Alpine.

Recordeu que Becier Vehicles està a l’Av. d’Enclar, 146 de Santa Coloma, on Grup Becier té la seva seu central. Tel. +376 871800

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció que hi ha al desplegable superior del blog.

Marc Zorzano