, ,

Llovera-Llobera-Torres protagonitzen una 10a. etapa molt regular

Albert Llovera-Margot Llobera-Marc Torres han acabat l’etapa d’avui en una gran 15a posició, després de creuar la meta amb un registre de 4h42’40”.

És evident, que a mida que s’apropa el final, la moral i amb ella les forces -al menys aparents- augmenten fins sobreposar-se davant del cansament i la tensió acumulada durant les etapes de la primera meitat del rally. La qüestió és que ara el final està a tocar i el gruix de participants han de tenir la moral més alta que mai en veure que si tot segueix tal i com hauria els propers dos dies, podran complir amb un dels objectius d’aquesta prova gran exigent, poder acabar-la!

Una etapa molt regular

És així que en aquesta antepenúltima etapa la tripulació del camió #619 pilotat per Llovera ha estat molt concentrada i sabut imprimir un ritme molt regular que els ha portar a creuar la línia d’arribada d’Al Ula al 15è lloc.

Així doncs, després d’aquesta gran actuació d’avui, Llovera i els seus companys de cabina s’han  situat a la 17a posició de la provisional.

Huzink repeteix triomf

L’experimentat pilot holandès, Gert Huzink, s’està convertint en el gran protagonista de la recta final del Dakar 2024. Després de gairebé quatre hores de competició, avui Huzink ha acabat superant a Mazik, líder de la general, per un minut escàs.

La part negativa de l’etapa ha estat per a Mitchel Van den Brink. I és que al pas pel PK 138 Van den Brink havia perdut més d’una hora respecte dels seus rivals directes. Aquest retard s’ha confirmat a l’arribada, quan han constatat que havien fet un temps de 5h01’23. Això li ha suposat al jove pilot holandès haver d’oblidar-se de la lluita per la segona plaça.

Huzink-Buuren-Roesink, han marcat un crono de 3h23’28”, mentre que Mazik-Tomasek-Svando els segueixen a només 1’08”. Per la seva banda, l’equip format per Becx-Van Ginkel-Kuijpers han ocupat el tercer lloc, a 9’ de l’equip guanyador.

Tot i aquest resultat, la provisional segueix encapçalada per Martin Mazik, amb més de dues hores d’avantatge sobre Ales Loprais. El seu immediat perseguidor continua sent Mitchel Van den Brink, però aquest està gairebé a una hora i mitja del txec, així que la pressió no és massa alta.  Malgrat tot, no oblidem que el Dakar és imprevisible i fins que la comitiva completa no arribi a Yanbu pot haver-hi moltes sorpreses.

Una etapa extrema

L’11a. etapa de demà dijous, la penúltima d’aquesta edició 2024 del Dakar, no serà precisament un passeig cap a l’assistència de Yanbu. Aquesta especial de 480 km és prou coneguda pel risc extrem que hi ha de burxades. En aquest sentit, destacar que l’any passat va ser l’etapa que més burxades va registrar.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport