, ,

Podi absolut de l’ACA eSports Team, al Campionat ART GT3 Series

A la quarta cita del campionat ART GT3 SERIES, prova que es va disputar ahir dimarts, l’equip de l’ACA eSports va adjudicar-se els tres llocs del podi després de fer una magnífica cursa al circuit de Road America.

Octavio Pisco (Ferrari 296) va pujar per quarta vegada consecutiva al calaix més alt, seguit d’Helder Cerqueira (Porsche 911 GT3 R 992) i de Frank Porté (Ferrari 296), segon i tercer respectivament.  Nuno Pereira al 5è lloc i Miguel Marques 6è, tots dos al volant d’un Ferrari 296, completaven la classificació.

A les 20.30 els integrants de l’ACA eSports Team es preparaven per fer front a les qualificacions del Campionat ART GT3 Series, un campionat en el qual participen quaranta pilots de deu equips originals de països com àrab els Estats Units, Itàlia, França, Gran Bretanya, Alemanya i Croàcia.

Els temps de pràctiques previs a la cursa van situar els integrants de l’equip andorrà al Top 10. Pisco va fer un temps de 2.03.09; Marques, 2.04.05; Pereira, 2.04.07; Porté, 2.04.19, i Cerqueira, 2.05.01.

Els temps de la qualy van situar Octavio Pisco a la pole, a Frank Porté a la P4, a Miguel Marques a la P6, Nuno Pereira a la P7 i a Helder Cerqueira a la P12.

Incident múltiple de bon inici

Als pocs segons des que el semàfor es va posar verd, va haver-hi un seguit d’incidents a l’arribar al primer revolt del circuit. Afortunadament, els els cinc integrants de l’equip andorrà van saber reaccionar i van poder esquivar-ho tot sense cap conseqüència. De seguida es va treure la bandera groga i va sortir el Safety Car.

Mentre els cotxes es reorganitzaven darrere del cotxe de seguretat, els de l’ACA eSports Team va traçar una nova estratègia. Helder Cerqueira va avançar la seva entrada al pitlane per repostar combustible. Òbviament, aquesta decisió va fer-lo passar de la P12 en què estava fins la P21. En aquest mateix punt, la resta d’integrants de l’equip, és a dir, Pisco a la P1; Porté a la P2, Marques a la P3 i Pereira a la P6, van organitzar-se per defensar les posicions i lluitar amb la intenció d’aconseguir finalment el podi absolut.

L’encert de l’estratègia!

A mida que avançava la cursa, l’estratègia plantejada quan Cerqueira va entrar a boxes va començar a donar els fruits esperats. Tots els pilots van anar entrant al pitlane, fet que va fer que Cerqueira anés avançant posicions fins aconseguir arribar a la P2, el lloc definitiu que va ocupar al final del meeting.

Al mateix temps, Pisco, Porté, Pereira i Marques van poder resistir els molts atacs dels altres equips, assegurant així les posicions de tot l’equip fins travessar la línia de meta.

Satisfacció d’Otero

Álvaro Otero, coach esportiu i màxim responsable de l’àrea de rendiment d’ACA eSports, va comentar:

La disciplina, l’esforç i el compromís comencen a donar resultats. Venim de fer un paper molt bo al Campionat de Segona Divisió de la Lliga Virtual Nacional d’Escuderies (plataforma iRacing), on competeixen els millors pilots de la zona Iberia a la plataforma iRacing, i ttambé a la Mobileye GT World Challenge Esports Europe Sprint Series 2023, organitzada per SRO eSports, un dels líders mundials en l’organització de campionats d’automobilisme real i digital del món, en aquest darrer cas, a la plataforma Asseto Corsa

Ara l’objectiu és finalitzar l’ART GT3 Series, certamen al qual ens queden quatre cites. Finalment tocarà competir en una cursa d’endurance, les 8 Hores de Fuji” – completava Otero.

Difícil, però ben resolt

Pisco, Cerqueira i Porté van coincidir a assenyalar que la cursa al Road Amèrica “ha estat una cursa difícil i amb molts incidents. Road America és un circuit que presenta molts reptes, però hem resolt cada dificultat i hem estat capaços d’implementar diferents estratègies, totes planificades durant els entrenaments. Tenim un company, Kike, que lidera el campionat i que està a pocs punts de ser-ne el guanyador. Això és una fita per a l’equip i per al projecte ACA eSports

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, en aquest cas competicions virtuals, feu clic en aquest enllaç. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info / fotos: ACA