, ,

L’Elettra inaugurarà l’apartat de les elèctriques de Lambretta al 2024

Amb l’arribada al mercat de la nova Lambretta Elettra, la mítica marca italiana d’escúters afegeix al seu catàleg la seva primera opció de propulsió elèctrica, fent-ho amb un concepte de moto modern i molt atrevit.

Amb una història al darrere de més de 75 anys, Lambretta ocupa un espai molt especial en el món dels escúters, tant o més que Vespa, la seva eterna competència.

El disseny 100% Lambretta, però molt futurista, és espectacular

Electrificació: pas obligat

Com a tota la indústria de l’automoció, siguin cotxes o motos, els nous temps exigeixen a tots -almenys fins que hi hagi altres alternatives- entrar a l’era de la mobilitat elèctrica. En el cas de Lambretta, el primer pas en aquesta direcció porta per nom, Elettra, un escúter que no deixa ningú indiferent, bàsicament pel seu espectacular disseny.

Tot que els dissenyador han seguit fidels a les línies clàssiques que identifiquen la marca, la mecànica de la futura Elettra és 100% elèctrica. En aquest sentit, com veieu a les imatges la part davantera no canvia gaire respecte del que estem acostumats de Lambretta.

De fet, el bastidor i el xassís bàsicament mantenen la configuració habitual de sempre, amb rodes de fins a 12 polzades i amb la clàssica suspensió davantera amb doble amortidor. En canvi, la part posterior sí que és totalment nova, tal i com delata l’amortidor col·locat horitzontalment sobre el motor i connectat a un basculant fet a base d’alumini.

Dos detalls diferencials

El manillar destaca per les manetes de fre retràctils amb els intermitents incorporats als extrems. Aquest element juntament al sistema de carrosseria posterior basculant verticalment fins deixar al descobert la bateria i a la zona d’emmagazematge, una acció que es fa per mitjà d’un comandament a distància, són les dos característiques més sorprenents del ja proper nou escúter italià.

Imatge de la carrosseria posterior basculant verticalment

Més enllà del disseny o d’aquests detalls, l’Elettra destaca també pel que ofereix a nivell de rendiment. Parlem d’uns 110 km/h de velocitat màxima, una xifra gens menyspreable que arriba gràcies al motor de fins a 11 kW.

3 modes de conducció

Hi ha tres modes de conducció: Eco, Ride i Sport i l’autonomia anunciada se situa entre 127 i 60 km, segons el que apretem l’accelerador.

Pel que fa a la recàrrega de la bateria de 4,6 kWh, es necessitaran unes cinc hores i mitja per assolir el 100% en un endoll domèstic, mentre que en un carregador públic de recàrrega ràpida, el temps es reduirà a només 36 minuts per assolir un 80%.

Bateria extraïble?

Si hagués de posar-hi un “però”, potser el posaria en el fet que la bateria no és extraïble, un aspecte pel qual les marques líders del sector ja han passat, constatant  que aquest tipus de motos urbanes tenen molta més acceptació si el sistema inclou bateries extraïbles.

Vosaltres que creieu? prevaldrà l’espectacular disseny de l’Elettra respecte d’aquest detall, o Lambretta haurà de rectificar com van fer-ho tantes altres marques?

Potser seria més fàcil respondre si sabéssim el preu de venda amb certesa, doncs es parla de menys de 6 mil euros. Si finalment és així, amb bateries extraïbles o sense, la moto atraurà moltes mirades de totes totes!

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: lambretta

Les manetes de fre són retràctils

El manillar, recte, inclou els intermitents