, ,

Lotus Emeya: 918 CV per al primer GT elèctric tutelat per Geely

El Lotus Emeya arribarà en breu i quan ho faci revolucionarà el segment de les superberlines elèctriques d’alt rendiment, capgirant-ho tot. Pot sonar-vos agosarat, però el cert és que aquesta afirmació és ben certa. Voleu saber per què? doncs seguiu llegint.

En primer lloc fixem-nos en l’estètica. No em negareu que és un cotxe extremadament bonic. De fet, tots els models que ha tret la marca des que està sota el control del gegant xinés Geely, són d’allò més espectaculars. Si ens fixem, l’Emeya reflexa molts trets de l’Eletre, tot i que en aquest cas és tracta d’una berlina quatre portes de tipus fastback.

Aerodinàmic de punta a punta

Aquesta estilitzada figura implica un altre detall imperatiu en un cotxe d’altes prestacions com ara aquest. Ens referim a l’aerodinàmica activa, quelcom molt important que a l’Emeya comença a fluir des de la reixeta frontal de canalització amb forma d’una imponent i gruixuda ‘T’.

La forma base del para-xocs amb les grans entrades d’aire són exactes a les de l’Eletre, a l’igual que el disseny de les òptiques LED del frontal, tot i que en el cas de l’Emeya són dobles. Com veieu a les imatges, presenten un disseny fi i allargat i estan disposades horitzontalment.

Per la seva banda, les òptiques posteriors, en aquest cas simples, també són molt fines i ocupen tota l’amplada de la carrosseria per mitjà d’una tira il·luminada, només interrompuda al centre pel nom de la marca.

215 kg de carrega aerodinàmica posterior

L’aerodinàmica activa però, inclou molts altres components. Un dels més importants, per estètic i sobretot per funcional és l’aleró actiu de 28 centímetres d’amplada. Aquest aleró genera 215 quilos de càrrega aerodinàmica neta sobre el tren del darrere. Juntament a l’aleró també hi ha un difusor que ocupa gran part del para-xocs posterior.

Vist des del lateral, el que més destaca del cotxe les línies de tensió que ressalten els passos de roda i les grans llandes que contenen, així com la línia de cintura i l’encaix de la zona de les portes. Destacar que les portes no inclouens marc i tenen les manetes enrassades per allò de no entorpir gens l’aerodinàmica global del cotxe, però també per augmentar l’impacte estètic.

En aquest mateix sentit, vull dir de l’aerodinàmica i de l’eficiència, els retrovisors són uns fins apèndix on hi ha allotjades càmeres, de manera que a part d’estèticament impecables, la seva integració al conjunt de la carrosseria els fa quasi imperceptibles a la vista.

Interior premium a base de reciclats

Vist portes endins, l’habitacle del nou Lotus Emeya també inclou molts dels recursos emprats a l’Eletre, com ara el gran monitor central tàctil horitzontal, el tipus de volant, quasi despullat de botons, i finalment el quadre d’instruments digital. Altres elements presents destacables els trobem en els seients de tipus competició.

Tot això encara adquireix més valor pel fet que la marca ha utilitzat materials reciclats per guarnir i equipar la cabina.

En quant a entreteniment i gadgets de confort en ruta, el cotxe porta un equip de so envolvent en 3D amb sistema de cancel·lació de soroll, així com un Head-up Display de realitat augmentada de 55 polzades, per allò de no treure la vista de la carretera.

Encara a pany i clau!

Tot el que hem esmentat descansa sobre una plataforma específica derivada de Volvo. Rebatejada com a EPA, aquesta plataforma la comparteixen tant l’Eletre com l’Emeya, de la mateixa forma que comparteixen gran part de la mecànica, tot i que d’això, Lotus encara no han difós massa cosa.

Entre les coses que sí podem avançar, hi ha l’anomenat “Hiperstance”, nom amb el què la marca ha batejat al principi constructiu amb un centre de gravetat ultra baix.

També ha trascendit que el cotxe inclourà opcionalment un sistema de suspensió pneumàtica controlada electrònicament capaç de llegir la carretera mil cops per segon.

918 Cvi 985 Nm

Acabarem amb una penzellada respecte del propulsor i les bateries. L’Emeya incorpora un tren motriu elèctric de configuració dual que arriba als 918 CV de potència i 985 Nm de par, pujant de 0 a 100 quilòmetres per hora en només 2,8 segons. Aquest propulsor assoleix una velocitat màxima limitada de 250 km/h.

Tot això està alimentat per una bateria de ions liti de 102 kWh de capacitat. Segons les primeres dades, amb aquesta bateria l’autonomia mitjana el cotxe pot assolir ni més ni menys que 600 km (WLTP), entre 390 i 440 reals.

150 km en 5 minuts

Finalment, pel que respecta a la càrrega, el sistema es podrà recarregar en un endoll de corrent continu de fins a 350 kW. Això permetrà al cotxe recuperar uns 150 quilòmetres d’autonomia en tot just cinc minuts. Gens malament, no us sembla?

Per saber la resta de detalls, molts, inclosos els referents al preu i a la disponibilitat, caldrà esperar una mica més, així que com diuen els anglesos “stay tuned”!

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Marc Zorzano / Motoraldia

ProEXR File Description
=Attributes=
cameraAperture (float): 36
cameraFNumber (float): 4
cameraFarClip (float): 1e+30
cameraFarRange (float): 1e+18
cameraFocalLength (float): 53.5188
cameraFov (float): 36.2432
cameraNearClip (float): 0
cameraNearRange (float): 0
cameraProjection (int): 0
cameraTargetDistance (float): 198.613
cameraTransform (m44f): [{-0.660312, 0.749184, 0.0520727, 506.349}, {0.00750869, 0.0759213, -0.997086, 130.839}, {-0.750954, -0.657996, -0.0557571, -170.655}, {0, 0, 0, 1}]
channels (chlist)
compression (compression): Zip
dataWindow (box2i): [0, 0, 7999, 4499]
displayWindow (box2i): [0, 0, 7999, 4499]
lineOrder (lineOrder): Increasing Y
pixelAspectRatio (float): 1
screenWindowCenter (v2f): [0, 0]
screenWindowWidth (float): 1
type (string): “scanlineimage”
vfb2_layers_json (string): “{“Version”:1,”class”:”root”,”properties”:{“version”:1,”name”:””,”enable”:true,”expand”:false,”expandable”:true},”sub-layers”:[{“class”:”chaos.displayCorrection”,”properties”:{“version”:1,”name”:”Display Correction”,”enable”:true,”expand”:true,”expandable”:true,”profile”:1,”exposure”:0.0,”save_rgb_primitives”:false,”ocio_file”:”C:/Program Files/Autodesk/Maya2023/resources/OCIO-configs/Maya2022-default/config.ocio”,”ocio_colorspace”:7,”ocio_displaydevice”:0,”ocio_viewtransform”:0,”ocio_saveinimage”:false,”icc_file”:””,”icc_profile_data”:null,”icc_rendintent”:0,”blkptconv”:false},”sub-layers”:[{“class”:”chaos.ref.sourcefolder”,”properties”:{“version”:1,”name”:”Source: RGB”,”enable”:true,”expand”:false,”expandable”:false,”blend_mode”:0,”opacity”:1.0,”show_preview”:true,”src_type”:0},”sub-layers”:[{“class”:”chaos.ref.lightmix”,”properties”:{“version”:1,”name”:”LightMix”,”enable”:false,”expand”:false,”expandable”:true},”sub-layers”:[]},{“class”:”chaos.ref.composite”,”properties”:{“version”:1,”name”:”Composite”,”enable”:false,”expand”:false,”expandable”:true,”blend_mode”:0,”opacity”:1.0,”show_preview”:true},”sub-layers”:[]}]},{“class”:”chaos.pe.denoiser”,”properties”:{“ver

Fotos: Lotus