LOTUS EVIJA: 2000 CV DE PROPULSIÓ ELÈCTRICA

Avui per avui, al menys pel que fa a volum, els superesportius no representen un porcentatge que pugui reflectir-se significativament en un gràfic quan els comptabilitzem comparant-los amb qualsevol altre segment d’automòbils.

Si els segmentem un pas més enllà i els limitem als que incorporen sistemes de propulsió elèctrica, la xifra que queda és ja purament anecdòtica.

Tot i així, aquests cotxes reservats als més VIP dels VIP conformen un pilar fonamental en la indústria més elitista de l’automòbil. I és que tant el prestigi, com el posicionament que pot experimentar una marca quan l’encerta de ple, influirà  radicalment en tot, començant pel compte de resultats.

Sorpresa inesperada

Lotus és un d’aquests fabricants. De fet han passat des de fa anys relativament desapercebuts. I és que fins ara no comptava amb una gamma de models prou esglaonada, reconeguda o destacable de debó.

El més estrany de tot això és que no parlem de qualsevol marca, parlem de Lotus, que no és poca cosa!

A Lotus fan molt bons cotxes, però molts creuen que els falta -com dir-ho-  visió?màrqueting? diners? empenta potser?…la qüestió és que els falta algo per estar en l’olla bullent dels més grans. O potser serà que ho han volgut així?

Si els avaluem des de l’óptica de la mobilitat elèctrica, encara resultarà més evident que no s’han preocupat massa pel tema. Gens de fet. Estan a anys llum! Mai millor dit!

Dit això us donarem una bomba de notícia que donarà un gir a tot el que acabem de dir. I és que com li ha passat al sector en bloc, us deixarà bocabadats!

Si tot segueix com està previst, la marca britànica amb seu a Hethel presentará en poc més d’un any el Lotus Evija, un esportiu brutal amb 2.000 CV de potència elèctrica que capgirarà el mercat.

Influència xinesa?

Alguns justifiquen aquesta bomba de noticia com un cop d’efecte que arriba gràcies al Grup xinès Geely, doncs fa poc va comprar Lotus. Creuen que l’Evija és fruit de la metamorfosi que estan duent a terme obrint diferents fronts nous.

Un d’aquests nous fronts és el desdoblament tecnològic que la marca està experimentant des que el gegant xinès va prendre el control. I és que números de negoci a part, o millor dit, perquè els números surtin de veritat, les noves tecnologies s’han d’obrir pas fent grans passes.

El cert és que no hi ha pas més gegantí que entrar en la lliga dels més grans amb un superesportiu elèctric tan brutal com l’Evija. Però que aquest arribi de la mà de Lotus és ja la repera!

A pel més ràpid

Amb un aspecte veritablement a l’altura d’aquest club selecte de fabricants de lo inimaginable, el Lotus Evija arriba per estar entre els súper cotxes més ràpids del món.

La seva escultural carrosseria desborda aerodinàmica, disseny i esportivitat pels quatre costats.

Interior simple però a l’alçada

El seu interior, minimalista conceptualment però també per temes de pes, està dissenyat per a dues persones. Encara que el minimalisme sigui part de la seva conceptualitat, l’Evija té tot el que un cotxe d’aquest nivell ha de tenir.

Lògicament, la fibra de carboni, l’alumini i l’alcántara, són, per llei “divina”, els materials principals amb els quals s’ha construït tota la cabina i (Alcàntara al marge), la resta de l’estructura.

Com dèiem, el minimalisme no xoca amb tots els elements indispensables en un cotxe de primer nivell aquest. Els displays digitals, la comunicació i la connectivitat, però també altres tecnologies de darrera generació, com són les superfícies interactives amb resposta háptica, no fan més que completar la llarga llista d’atributs de qualsevol cotxe que vulgui destacar realment ha de tenir.

Experiència tàctil

L’aplicació i l’ús de les anomenades superfícies hàptiques és una solució que comença a aplicar-se en la indústria automobilística.

Per si no esteu al corrent, les tecnologies basades en resposta háptica milloren l’experiència d’usuari estimulant sobretot el sentit del tacte gràcies a tècniques de resposta molt més reals. Permet experimentar un ampli ventall de sensacions i de textures inexistents, com per exemple la rugositat de la grava o el tacte tipus vellut de la llana.

2.000 cavalls

Ja a nivell mecànic destacar que gràcies als quatre motors i a la bateria de gran capacitat, el Lotus Evija s’allunya dels seus rivals descaradament. I és que gràcies en aquest conjunt mecànic és capaç de produir aquests 2.000 CV de potència anunciats.

Amb aquesta xifra, el Lotus Evija es convertirà en el cotxe de carrer més potent de la història. Una jugada mestra impressionant que definirà un abans i un després pels de Lotus i de retruc pel grup xinés que l’ha agafat.

L’Evija pujarà fins els 320 quilòmetres per hora. Per pujar de 0 a 100 km/h necessitarà menys de 3 segons i per assolir els 300 menys de nou.

Ràpid en l’asfalt i a la xarxa

Si en això sumem que gràcies a la presa CCS-Comb també el podrem recarregar quasi a la mateixa velocitat amb que roda, l’aposta és molt segura, tant com l’èxit que collirà.

L’autonomia

El tercer aspecte que regeix a l’hora de valorar l’equilibri de l’èxit d’un elèctric, sigui esportiu o utilitari, això és igual, tampoc està res malament donades les prestacions.

Segons els britànics, el Lotus Evija té una autonomia estimada d’uns 400 quilòmetres. El que no sabem és amb nivell de potència arribarà en aquests 400 km. Ho diem perquè rodant a tot el que donin els 2 mil cavalls segur que la xifra serà molt inferior.  En tot cas s’entén que rodant com qualsevol mortal, el quilometratge serà aquest, per tant, estan en la línia de la competència.

130 unitats

Per anar acabant dir-vos que d’aquesta meravella de la tecnologia hi haurà una producció limitada de 130 unitats. 

Finalment parlar-vos de quant puja “la dolorosa”. Alimentar a aquests 2 mil cavalls no baixarà dels 2 milions d’euros al canvi (1,7 milions de lliures esterlines) Dependrà del preu al canvi de la moneda britànica, que compreu més o menys barat! I és que tot i que per aquelles contrades la cosa està bastant enterbolida, el valor de la divisa no hauria de variar massa. Com a molt cent mil euros amunt, cent mil a baix, poca cosa!