,

LUCID AIR: LA NOVA BERLINA ELÈCTRICA QUE ARRIBARÀ EL 2022

De la mà de Peter Rawlinson, qui anys enrere fou l’enginyer cap del Model S de Tesla,  us presentem el Lúcid Air, una altra berlina més que se suma a la ja concorreguda llista d’opcions que posaran en seriós perill l’hegemonia d’Elon Musk. A diferencia de la gran majoria, aquesta no és xinesa, sinó que a més, és veïna de Tesla.

De Tesla a Lucid

A partir del seu pas per la marca del visionari d’Space X, Rawlinson va unir-se a Lucid com a director del departament de tecnologia, un fet que ha passat més o menys desapercebut fins que finalment la marca ha desvetllat la que serà la versió d’accés de la seva nova i luxosa berlina elèctrica.

El Lucid Air es presenta amb unes excel·lents credencials: 653 km d’autonomia, 487 CV i un preu de sortida -menys de 60 mil euros- que a més d’un, començant pel Sr. Musk, els provocarà migranya.

A tocar de Tesla!

La marca, amb seu a l’estat de Californiana, va presentar oficialment la seva berlina a finals de l’any passat. En aquells moments però, tot just va donar a conèixer les prestacions de tres de les quatre versions que completaran el model. Ara, amb la quarta versió ja confirmada -ens referim a la d’accés- el model al complet arrenca la seva pre-comercialització.

De 59 mil  a 139 mil euros

I és que amb aquest preu els valia molt la pena guardar el secret fins que tot estigués al sac i ben lligat. En tot cas, el Lucid Air disposarà d’un esglaonat de versions que pujaran des d’aquests 59 mil euros i escaig, als 139 mil de l’acabat més alt de gamma, el Lucid Air Dream Edition.

A diferència de la resta de la gamma, en la qual hi haurà un bon paquet d’opcions disponibles, el Lucid Air de base quasi que no dóna lloc a opcions.

Disponible amb tracció total

Munta de sèrie un motor elèctric amb 487 CV muntat en l’eix posterior i ofereix una autonomia d’uns 650 km (cicle EPA). Això sí, es pot optar per demanar-lo amb tracció total adquirint-lo amb dos propulsors, un en cada eix.

Del que encara no hi ha confirmació definitiva és del temps d’acceleració per pujar de 0 a 100 km/h. Tampoc se sap encara quin serà el paquet exacte de bateries. En tot cas, sabent l’autonomia, ja podem fer-nos una idea de com seran.

Gris o gris?

En el cas del Lucid Air d’accés, el color disponible per a la carrosseria és el gris, curiosament, almenys de moment, no hi ha més opcions. la resta d’acabats sí que disposen d’una interessant paleta de colors combinables.

Les llandes que equipa de sèrie aquesta mateixa versió són de 19 polzades. En tot cas hi ha disponibles unes de 20 polzades.

34 polzades de pantalla

A l’interior -com habitualment estem veient, molt minimalista- ressalten les grans pantalles que allotgen tota la informació del sistema dinfoentreteniment i la del quadre de comandaments. De fet, ambdues pantalles formen una única gran pantalla corba de 34 polzades.

La tapisseria, batejada com a «purluxe» és de pell de 1a. qualitat.

En 20 minuts, 483 km d’autonomia

Encara que tampoc han desvetllat el rang de capacitat de les bateries, els de Lucid sí que han confirmat que tota la gamma serà capaç de recarregar 483 km d’autonomia en només 20 minuts. Això serà possible gràcies a un sistema de recàrrega de 900 V i a uns carregadors desenvolupats per la marca. (també al més pur estil de Tesla)

Per tant, si valorem el rang de preus, d’autonomies i la grandària del cotxe, el Tesla Model S que va desenvolupar Rawlinson serà el model amb el què rivalitzarà. Concretament s’equipararà al Tesla Model S Long Range Plus.

Acabem deixant-vos aquest vídeo de la marca en el que podreu veure en viu i en directe tot el què us hem comentat del nou Lucid Air.

Ja podeu reservar-lo

El Lucid Air ja es pot reservar mitjançant una paga i senyal de 900 euros. Aquest import però, serà reemborsable si al final del procés ens tirem enrere.

Els quatre models que completen la gamma seran el «Lucid Air», «Lucid Air Touring», «Lucid Air Grand Touring» i el «Lucid Air Dream Edition»

Les previsions de la marca a nivell de comercialització apunten a primers del proper any. El que encara no està confirmat és si des d’un principi estarà disponible l’acabat d’accés o si com va fer Tesla, iniciaran la comercialització amb les versions més equipades.

Si voleu conèixer altres propostes de naturalesa híbrida o elèctrica, accediu a la secció «Green Cars» des del menú superior, o feu clic en aquest enllaç.

Fotos: Lucid Motors