MG Cyberster: una fruita prohibida de molt alt voltatge!

El MG Cyberster de la marca britànica no solamente sorprén per la seva bellesa, també ho fa per presentar una concepció inèdita fins ara en la indústria: ser un biplaça descapotable, ser totalment elèctric, tenir 800 quilòmetres d’autonomia i gaudir d’un disseny que tot i ser rabiosament futurista, presenta algunes referències que saluden -des de molta distància-  al mític MGB Roadster de mitjans del segle passat.

Éxit aclaparador a Shanghai

I és que els de Morris Garatge, MG per als amics, han renascut amb molta força. A la vista està en la seva gamma models de producció regular.

En tot cas, deixant de banda el catàleg, s’ha de dir que des que van presentar aquest imponent proto a Shanghai l’abril passat, la factoria anglesa ha anat desvetllant poc a poc noves imatges i detalls.

A mida que l’hem anat veient i coneixent és innegable que el cotxe presenta tot el que s’ha de tenir per ser un cavall guanyador, tant en l’imaginari del món dels conceptes, com en el món real, si mai sortís al mercat!

Mostrant múscul  

El Cyberster arriba com una prova de valor dels britànics, però també ho fa per retre homenatge a la tradició dels esportius que tant van representat per a la marca, com fou el cas de l’MGB Roadster dels anys 60 i 70.

Tot i així, com a bon “cotxe de futur” el seu disseny trenca pràcticament amb tot el  conegut. En aquest sentit, destacar que els dissenyadors van decantar-se per projectar un concepte radicalment nou, agressiu i lògicament tecnològic, i com no podia ser d’una altra manera, tot i homenatjar l’MGB Roadster, aquest flamant proto no hereta res i ho inaugura tot!

Silueta made in MG

Dibuixat de d’alt a baix al centre de disseny que la marca té a la capital anglesa, el Cyberster va ser concebut per a conseguir que tot i ser revolucionari, també mantingués algun tret d’identitat de la marca. En aquest sentit, el frontal presenta uns fars que quan estan encesos delaten una silueta rodona, un detall molt propi dels fars MG des de sempre. Aquests fars són els anomenats com a ‘Magic Eyes’- i s’aprecien només quan s’encenen.

Per sota dels Magic Eyes, marcant l’aresta inferior del gran capó, hi ha una franja de llums LED que en forma de somriure recorre gairebé tot l’ample del frontal inferior. Apuesta franja continua després pel lateral del cotxe fins a l’alçada del pom d’bertura, a mitja altura.

Quart posterior contundent

Vist de perfil destaquen els dos volums que integren els arcs antibolcada. Aquesta mena de gepes dibuixen una línia d’espatlles molt visual quan mires el cotxe des d’aquest angle.(també vist del darrere). 

A partir d’aquest punt la línia del cotxe dibuixa una saga curta i de tall pla amb unes formes rectangulars molt radicals que donen molt de poder al quart posterior de l’esportiu anglès.

Il·luminació posterior

Les fines tires de llums LED posteriors integrades en la part del darrere, vorejen tot l’ample superior de la carrosseria. És així que dibuixen una caixa rectangular que delimita el volum posterior del vehicle amb contundència. Els pilots posteriors presenten una configuració lumínica en forma de fletxa. Aquestes fletxes assenyalen la franja de llum superior que uneix ambdós pilots.

Tant en la part posterior, com en el frontal, els emblemes MG estan retroil·luminats.

Arquitectura elèctrica específica

Si el disseny representa un important salt endavant, la tecnologia no podia ser-ho menys. En aquest sentit destacar que MG ha desenvolupat una nova arquitectura elèctrica específica per al Cyberster. Gràcies en això té una autonomia de 800 quilòmetres, tot i que de moment aquesta xifra s’ha quedat pendent de confirmar.  

Resultarà interessant comprovar la tecnologia emprada per aconseguir aquests 800 km.  I és que vist el volum final del cotxe, s’ens fa difícil imaginar on aniran  allotjades les bateries necessàries per poder cobrir tal distància.

Menys de 3 segons pel 0 a 100

També les prestacions dinàmiques són de primer nivell, doncs MG anuncia un 0-100 km / h de menys de tres segons,

El cotxe també inclou -i això no és res de l’altra món- l’últim en connectivitat 5G, en sistemes de seguretat i en assistents de viatge.

Aquest biplaça presenta un habitacle tipus avió de combat, però amb les dues places en paral·lel. Tot l’interior proposa panell tàctils i un volant que recorda als de l’F1.

Ambdós ocupants, pilot i copilot, estan separats per una vigueta central molt pronunciada que els aïlla completament l’un de l’altre.

Resumint..

Que voleu que us diguem. A nosaltres  el nou superesportiu descapotable elèctric d’MG ens agrada molt, tot i que a qui no li agrada qualsevol dels concepts cars d’alta volada que presenten uns i altres?.

En tot cas i tal i com dirien els britànics: “Stay tuned”. A la que tinguem més informació us la passarem tan ràpid, com ràpid és presenta aquest somni amb rodes dels de Morris Garage.

———

Per accedir a d’altres articles de la secció ‘Concept Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu en el menú superior del blog. També podeu accedir fent clic en aquest enllaç directe.

Fotos: MG