,

VOLKSWAGEN ID.3: MOLT MÉS QUE NOMÉS UN COTXE ELÈCTRIC

Tota espera arriba a la seva fi. Aquest és el cas de l’esperat projecte ID dels de Volkswagen i del seu arsenal de futurs vehicles de propulsió elèctrica.

Un cop feta la seva presentació, la maquinaria es posa en marxa definitivament a treballar. La seva benvinguda ha estat molt celebrada a tots nivells, començant per la del gran públic, que esperen ansiosos la seva comercialització.

ID.3: el primer

Entre els diferents models projectats, el primer a sortir serà l’ID.3 l’urbà compacte utilitari que donarà el tret de sortida en aquesta nova generació de cotxes amb emissions neutres de C02,  tant en l’ús, com -i aquí està el punt diferencial del projecte ID-  també en la fabricació.

Compromís mediambiental

Quan diem “en la fabricació” ens referim al fet que el projecte ID implica que tot el procés, inclosa la fabricació de les bateries, es farà amb energies renovables. A més, Volkswagen ha comprat una elèctrica que només produeix electricitat verda (Elli).

Gràcies en aquesta adquisició els clients podran carregar els seus cotxes en aquesta xarxa de carregadors, evitant el consum d’energies fòssils.

De fet, tal és el compromís de Volkswagen, que les poques emissions que no puguin evitar durant les fases de producció, les compensaran amb projectes mediambientals ja acordats.

Per l’estiu 2020

Dit això, comencem per el “timing” previst, que portem esperant mesos per saber quan arribarà el primer model programat!  L’ID.3 es començarà a fabricar a la fi d’aquest any (novembre). Els primers lliuraments estan previstos de cara a la primavera-estiu de 2020.

Preu competitiu

Encara no estan definits del tot, però ja tenim una referència per poder fer-nos una idea. Del Volkswagen ID.3 hi haurà tres variants en base a la bateria que portin. La variant equipada amb una bateria de 45 kWh, la més petita i que oferirà uns 330 km d’autonomia, no arribarà als 30 mil euros.

Si tenim en compte els preus d’altres elèctrics utilitaris, l’ID.3, a més de modern, tecnològic i atractiu, estarà bastant ajustat de preu. Si ens basem en el diferencial d’altres models segons la bateria, la línia de preus estaria entre aquests menys de  30 mil del model base anunciat i uns 42 mil com a tope de gamma. En tot cas, caldrà esperar una mica per saber-ho amb exactitud.

Tres rangs d’autonomia

Ja posats esmentarem les autonomies de les altres dues variants. La intermitja equiparà una bateria de 58 kWh que permetrà recórrer uns 420 quilòmetres. Amb 77 kWh, la variant més alta de gamma podrà recórrer 550 quilòmetres. A més, estarà disponible amb dos nivells de potència: 150 CV i 201 CV.

Fidel al prototip

Com és? En la presentació de Frankfurt d’aquest mes de setembre tothom ha comprovat que finalment la versió definitiva es manté molt fidel a la vista en els prototips filtrats, és a dir, està molt proper a un Golf però amb una mica més de volum. Potser com un Golf Plus?

En el frontal llueix el nou logo (al final de l’article el comentem breument).

Com a tot elèctric, l’ID.3 no inclou graella de refrigeració, la qual cosa ressalta encara més els grans fars, que es prolonguen fins als mateixos passos de roda.

Les rodes també són protagonistes d’excepció. De costat llueixen enormes amb les seves 20 polzades.

De costat també destaca -més que des del frontal- la grandària allargada del parabrisa, que es dilueix suaument amb la línia del sostre per acabar caient en la part posterior. El sostre sembla que serà de color negre, de manera que el ID.3 segurament proposarà una carrosseria bicolor, una estètica que es porta bastant.

De costat també destaca l’aleró que remata la saga.

Ampli i urbanita

Gràcies als gairebé 2,8 metres de distància entre eixos (2,765mm) i al fet que gairebé tot el conjunt motriu, motor i bateries, se situa en els baixos, l’interior és molt ampli.  I és que l’habitabilitat ha estat una de les grans prioritats de la marca en concebre aquest model.

Parlant de mesures, l’ID.3 mesura 4,26 metres de llarg, 1,81 metres d’ample i 1,55 metres d’alt. El maleter és de 380 litres naturals. El quadre de comandament es manté molt pròxim als ja coneguts de la marca, una decisió que busca familiaritat entre aquest nou model i els ja coneguts de sempre. Això sí, hi ha notables diferències, com el fet de no tenir gairebé botons, ja que tots els controls parteixen de la gran pantalla de 15 polzades de la consola central.

Com molts altres cotxes, el sistema es pot controlar de forma gestual i per veu.

Més de 30 mil reserves

Des de la pròpia pàgina de la marca ja s’han superat les 30 mil reserves.

Encara que no totes, moltes d’elles podran optar a una sèrie limitada especial de llançament, la ID.3 1ST Edition. La resta hauran de conformar-se amb endur-se la versió regular. Això sí, seran els primers en gaudir del primer model de la revolució ID de Volkswagen.

Logo més modern i actual

Els de Volkswagen van aprofitar l’esdeveniment alemà per presentar el nou disseny del logotip de marca, una actualització que no fa més que confirmar el pas del grup automobilístic cap a una nova era.

El nou logo destaca per mantenir un disseny pla i amb menys capes, però sobretot per la nova combinació en un to blau que admetrà l’aplicacií de diferents variants de color, doncs fins ara només admetia el blau i el blanc.

Fotos. Volkswagen Newsroom