, ,

KOENIGSEGG GEMERA: 1.700 CV PER SORTIR AMB LA FAMILIA

En aquest espai dels “Premium Cars”, dedicat als esportius i superesportius més increïbles del mercat, us presentem el Koenigsegg Gemera, un cotxe que a més de tenir molt de ‘súper’, també és un concepte de cotxe poc conegut, doncs és un Gran Turisme amb quatre places i té les prestacions d’un hiperesportiu!

El seu nom està inspirat en el nom de la mare de Christian Von Koenigsegg, el CEO de la marca. Paraula d’origen suec, gemera significa “donar més”, justament el que fa aquesta màquina, doncs en tots els sentits és un cotxe revolucionari, començant per això de ser un GT!

Gran Turisme

Sí. Encara que sembli increïble, ho és! I és que el Koenigsegg Gemera redefineix el segment dels GT elevant-lo a un nivell sense precedents. De fet, esportius d’alt nivell amb una configuració de 4 places ja n’hi ha, però hiperesportius de 1.748 CV no! Això s’estrena ambel Gemera i difícilment ho replicarà ningú!

Amb tal cavalleria, el Gemera és l’esportiu de quatre places més ràpid del món, de fet, és un dels cotxes més ràpids del món!

Això es així gràcies a la seva espectacular configuració mecànica: un motor de 3 cilindres, dos litres, doble turbo i un lliurament de 600 CV i 600 Nm entre les 2.000 i les 7.000 voltes. Esopereu, que la cosa no acaba aquí.

Aquest motor tèrmic està situat en la part posterior i s’encarrega de moure les rodes davanteres juntament amb un motor elèctric de 400 cavalls més, la qual cosa converteix el Gemera en el primer Koenigsegg de tracció integral.

Zero emissions

Deixeu-me fer un incís interessant abans de seguir amb la configuració del propulsor.  El motor tèrmic pot funcionar amb gasolina, amb etanol i amb metanol. Amb metanol es redueixen notablement les emissions de CO₂, aconseguint ser un cotxe neutral en termes d’emissions de CO₂, o el que és el mateix, registra xifres molt similars a les d’un cotxe elèctric tot i ser un hiperesportiu!.

Ara sí, seguim. El motor tèrmic combinat amb els altres tres motors elèctrics aconsegueixen aquests 1.748 CV, aportant aquest potència de manera instantània a cada roda. El par màxim és de 3.500 Nm i el repartiment es realitza de manera automàtica entre totes les rodes per a aconseguir la màxima tracció possible.

1,9 segons

Tal configuració permet una acceleració de 1,9 segons per assolir el 0 a 100 i una  velocitat màxima de 400 km/h. A que no està malament per a anar a passejar un diumenge amb la família?

Per si encara no us sembla suficient, dir-vos que el Gemera aconsegueix els 300 km/h funcionant exclusivament de manera 100% elèctrica.

Aquesta meravella de la tecnologia munta una bateria de 16,6 kWh i 800 volts amb la qual pot homologar fins a 50 quilòmetres d’autonomia en mode elèctric.

Amb tots els motors l’autonomia pot arribar als 1.000 quilòmetres, el que també és una autèntica passada! I tot això lluint en el parabrisa l’etiqueta zero emissions. Una bogeria!

Interior d’autèntic GT

Al marge d’aquestes dades i registres d’infart, com a bon Gran Turisme que és, el Koenigsegg Gemera és un cotxe còmode, refinat i luxós, pensat per a quatre persones.

Té una configuració basada en dues grans portes des de les quals s’accedeix còmodament tant a les places del davant com a les posteriors. Totes les places inclouen seients de tipus bucket.

2+2

Al darrere poden viatjar dos adults sense haver de fer miracles per seure, amb el que les sigles GT queden perfectament justificades.  I és que amb una distància entre eixos de 3 metres, l’espai que té és més que suficient per allotjar una configuració de 2+2.

El maleter fa 200 litres, el que no està gens malament. 

Tecnològic a full!

Pel que fa a tecnologies aplicades, amb elements com els retrovisors digitals, les dues pantalles centrals multimèdia (al davant i al darrere) o les pantalles individuals que hi ha a cada costat de les palces davanteres, és indiscutible que l’interior té tot el necessari per presumir de ser modern, actual, tecnològic i sense cap dubte, únic en un esportiu de 1.700 CV!

Un detall curiós el tenim en els 8 porta-gots, 4 refrigerats i 4 calefactats. També  destacarem els espais que hi ha tant al davant com al darrere per a la recàrrega inalàmbrica de mòbils, el climatitzador de tres zones o la segona pantalla de 13″ destinada a oferir tota mena de continguts multimèdia  als ocupants del darrere.

Què? Com se us ha quedat el cos?

——-

Per poder accedir a d’altres articles de la secció ‘Premium Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu en el menú superior del blog o també fent clic en aquest enllaç directe.

Fotos: Koenigsegg